Blogin arkisto

Paranna vaihtoehtojasi

Torstai 10.7.2014 - Pasi Rahikka

laaksopolku.jpg

Toisinaan ahdistan itseni nurkkaan. Olin puhumassa muutama päivä sitten S. Anthony Iannarinon koulun oppilaille ja kerroin heille miten jokainen askel, jonka otamme johtaa meitä poispäin oikealta polultamme ja aiheuttaa meille ylimääräistä tuskaa. 

Tämä on yksi näistä kohtalon ja valintojemme kysymyksistä, vai oletko samaa mieltä kanssani?

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, vaihtoehdot, harjoittelu, liiketoiminta

Käytä tietojasi hyödyksesi!

Keskiviikko 20.11.2013 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgTässä on 7 juttua, jotka voit ottaa käyttöösi heti, ja joiden avulla onnistut huomattavasti varmemmin ja paremmin siinä, mitä ikinä teetkin ja elämässäsi tai liiketoiminnassasi tavoittelet.

1. Anna palaa!

Mikä on se yksi asia, jota haluat kaikkein eniten? Listaa kaikki ne tavat, jotka voivat auttaa sinua halusi saavuttamisessa. Älä suotta jarruttele. Tämän jälkeen valitse näistä kaikkein todennäköisimmin toimiva ja anna palaa!

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, yrittäjyys, liiketoiminta, vinkit, yrittäjä

Vinkkejä hyvän ihmiskeskeisen liiketoiminnan rakentamiseksi

Keskiviikko 6.11.2013 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgAina välillä sanon jotain sellaista, joka kuulostaa sen verran hyvältä, että haluan jakaa sen eteenpäin.

"Useimmat ihmiset ajattelevat, että palvelu on jotain sellaista, joka syntyy ongelman jälkeen. Palvelu alkaa ensimmäisestä kontaktistasi."

Siinä se. Joten puhuaksemme palvelun ammattilaisuudesta, joka on Human Business Way -konseptini ytimessä, haluan kertoa sinulle hieman lisää minun omasta palvelukonseptistani. Jos tämä on sinusta kiinnostavaa, suosittelen, että luet Mitch Joelin juttuja. Hän on paras.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, johtaminen, liiketoiminta, myynti, asiakas

Kalastamaan siniselle merelle

Maanantai 1.11.2010 klo 10.56 - Pekka Maunumäki

VIA Groupin Leaders´ Forum -seminaarissa 28.10. oli laadukkaita puhujia ja näkemyksiä. Tässä muutama seminaarin synnyttämä ajatus.

Avauksen piti valtakunnan kakkoshenkilö, puhemies Sauli Niinistö. Hänenkin näkemyksensä käsitteli maailmassa tapahtuvia liiketoimintaamme koskettavia muutoksia.
 

Lue lisää »

10 kommenttia . Avainsanat: Pekka Maunumäki, liiketoimintastrategia, markkinatutkimus, kilpailutilanne

Herraonni

Tiistai 24.8.2010 - Kari Uoti

Nokia vaihtaa johtajaa. Jorma Ollila on shoppailemassa uutta pomoa Nokialle. Ehdokkaat eivät halua muuttaa Suomeen. Miksi johtajan pitäisi asua Suomessa, koska yhtiö on mitä kansainvälisin ja sen liiketoiminta on kaikkialla muualla paitsi Suomessa? Yhtiön kannalta olisi tärkeämpää saada paras mahdollinen johtaja kuin johtaja, joka suostuu asumaan Suomessa.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Kari Uoti, Nokia, Jorma Ollila, Olli-Pekka Kallasvuo, johtajuus, karisma, auktoriteetti, kansainvälinen liiketoiminta

Torjutuksi tuleminen auttaa kehittymään

Tiistai 11.5.2010 - Pauli Vuorio

Ihmiset eivät halua myydä, eivät halua olla myöskään olla ainakaan tyrkyttävän myyjän toimien kohteena. Nämä samat ihmiset haluavat silti ostaa, he menevät esimerkiksi ostoskeskuksiin tai muihin liikkeisiin ja ostavat kyllä mielellään, jotkut lähes pakonomaisestikin. Ihmisillä ei useimmiten ole mitään myymistä tai siihen rinnastettavaa toimintaa vastaan, he eivät vain itse halua tehdä sitä, koska pelkäävät torjutuksi tulemista. Erityisesti yrittäminen ja myyntityö vaatii voittamaan tämän pelon. Ja liiketoiminnassa, yrittämisessä täytyy on myyntityötä. Kaikki liikevaihto perustuu kuitenkin osto / myyntisopimuksiin.

Lue lisää »

6 kommenttia . Avainsanat: Yrittäminen, Liiketoiminta, Myyntitaito, Myyntityö, Torjutuksi tuleminen, Bisneskoulu, Rich Dad´s, myyminen, Pauli Vuorio, ostaminen, myyntityö,

Putkitöitä, lakiasiainneuvontaa ja fysikaalisia palveluita

Perjantai 15.5.2009 klo 8.00 - Liisa Seppälä

Toisinaan vastikään perustettujen yritysten toimialakuvausta lukiessani olen ollut ihmeissäni, ihastunut tai hörähtänyt väkisinkin nauruun.

Useilla yrityksillä liiketoimintaan kuuluvat toimintojen paketti on varsin timmissä kunnossa ja loppuun asti hiottu - toiminnot tukevat toisiaan, eikä ylenpalttista rönsyilyä esiinny. Välillä toimialamääritelmä on kuitenkin kuin sketsikirjasta konsanaan. Miten kummassa pieni toiminimi voi tarjota niin putkitöitä, asianajo- ja lakitoimistopalveluita sekä fysikaalista hoitoa? Ja kaikki tietysti asiantuntemuksella…

Lue lisää »

4 kommenttia . Avainsanat: Toimialat, liiketoiminta, työtehtävä, työnkuva, osaaminen, työntekijä, työtehtävät, hyöty, pätevyys, ammattitaito

Talousrikollisuuden hyökyaalto - vai sensaatiojournalismin?

Maanantai 30.3.2009 klo 8.00 - Heikki Ikonen

Lehdistössä on uutisoitu laajasti Suomen Asiakastieto -yhtiön tiedotetta, jonka mukaan peräti 600 liiketoimintakiellossa olevaa henkilöä toimii vastuuasemissa yrityksissä - vaikka laki kieltää sen. Luku on hurja jo senkin vuoksi, että liiketoimintakieltoon tuomittuja on Suomessa kaikkiaan 900. Tuomio määrätään pääsääntöisesti talousrikosten nojalla. Liiketoimintakiellosta päättää aina tuomioistuin, ja sitä valvoo poliisi.

Pullisteleeko suomalaisten yritysten johto siis tunnettuja talousrikollisia - vieläpä oikeuslaitokselle keskisormea iloisesti heilutellen?

Lue lisää »

9 kommenttia . Avainsanat: Heikki Ikonen, Suomen Asiakastieto, liiketoimintakielto, tuomio, talousrikos, oikeuslaitos, yritysoikeus, kaupparekisteri, uutisointi

So fucking what?

Perjantai 26.9.2008 klo 12.18 - Pauli Vuorio

Sarasvuo teki sen taas! Näin antaa ymmärtää ainakin tämän päivän (26.9.2008) Kauppalehdessä julkaistu Kauppalehden toimittajan tekemä juttu. Siis teki mitä? Provosoi, ärsytti ja sai ilmaista mainontaa ja ainakin aiheutti mediakeskustelua.

Lue lisää »

10 kommenttia . Avainsanat: Kauppalehti, Jari Sarasvuo, Sarasvuo Jari, johtaminen, johtaja, provosoi, provosointi, media, Satama, Brändi, Trainer's House, Valmennusliiketoiminta, joukkopako, mediapeli