Blogin arkisto

3 ideaa pk-yrityksen johtoryhmän työskentelyyn

Maanantai 29.6.2015 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgKun yritys oli muutaman hengen kokoinen, kaikki istuivat samassa työtilassa ja asiat hoidettiin ruudun yli huikkaamalla. Silloin oli mikroyrityksen johtoryhmä paikalla ja samalla se oli koko henkilöstön kokous.

Muutamia työntekijöitä lisää ja yrityksen työntekijöiden tehtävät eriytyvät enemmän ja enemmän toisistaan. Kaikki eivät tee, eivätkä pysty tekemään kaikkea, eikä jokaista koske kaikkien muiden asiat.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Heikki Luoma, aikajänne, apu, johtaminen, johtoryhmä, joukkue, kokous, päätös, pk-yritys, pöytäkirja, työ, työskentely, työtapa

Hölösuu työntyy joka paikkaan! Sosiaalisuus ja sosiaaliset taidot ovat eri asia!

Perjantai 11.7.2014 - Juha Ahola

holosuu.jpgTunnistatko hölösuun, joka ei pelkää avata suutaan tilanteessa kuin tilanteessa, mutta samalla sinua hiukan hirvittää, että munaakohan hölösuu taas itsensä?

Oletko tekemisissä mukavien ”naapurin tyttöjen” kanssa, jotka ovat kyllä miellyttäviä vuorovaikutustilanteissa, mutta eivät tee aloitteita kovinkaan innokkaasti?

Meitä on moneen junaan! Tämä artikkeli on karkeistettu luokittelu sosiaalisuuteen ja sosiaalisiin taitoihin liittyen. Nämä kaksi asiaa on syytä erotella toisistaan.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juha Ahola, sosiaalisuus, hölösuu, naapurintyttö, yli-sosiaalinen

Työvoimaa löytyy yrityksille - EU:sta

Tiistai 5.2.2013 - Heikki Ikonen

heikkiikonen.jpgSuomi on erikoisessa tilanteessa. Monella sektorilla yritykset valittavat työvoimapulaa, vaikka työttömyys on noussut eurokriisin seurauksena, ja irtisanomiset hallitsevat talousuutisia. Yritysten mukaan kyseessä on paljolti rakenteellinen ongelma: työn tarjonta ja kysyntä eivät kohtaa. Nuoret hakeutuvat ammatteihin, jotka he kokevat kiinnostaviksi ja seksikkäiksi. He haluavat toteuttaa itseään piittaamatta työmarkkinoiden realiteeteista. Oppilaitokset tukevat kehitystä tarjoamalla koulutusta, johon on paljon tulijoita. Ne saavat rahoituksensa valmistuneiden määrän perusteella, eivät työllistyneiden.

Lue lisää »

4 kommenttia . Avainsanat: Heikki Ikonen, työ, työvoimapula, työttömyys, työelämä, teollisuus

Kuka tarvitsee apua?

Maanantai 7.5.2012 - Ville Saarikalle

villesaarikalle_blogikuva.jpgTotuus on, että hyvin suuri osa kärsimyksestämme johtuu vastuuttomuudesta. Näin on asia ainakin länsimaissa. Syyllinen löytyy, kun vain katsoo peiliin. Omat valinnat ja päätökset ovat johtaneet joihinkin hyviin tuloksiin ja toisaalta myös moniin epäonnistumisiin.

Koulut jäävät kesken, tehdään rikoksia, ollaan laiskoja, tuhlataan kaikki rahat, käytetään runsaasti alkoholia, syödään rasvaista ruokaa ja sokeria eikä yksinkertaisesti hoideta omia asioitamme. Lopputulos on yllättäen huono. Tämä on kylmä totuus ja lasku siitä on suuri.

Lue lisää »

26 kommenttia . Avainsanat: Ville Saarikalle, apu, auttaminen, valinnat, hyväntekeväisyys

Venäjä ei ole arvostelun ulkopuolella

Maanantai 20.9.2010 klo 9.18 - Heikki Ikonen

Kokoomuslaiset ministerit Jyrki Katainen ja Alexander Stubb nostivat pienen poliittisen ja diplomaattisen myrskyn arvioidessaan, ettei Venäjä ole taloudellinen suurvalta. Media ja oppositio kohahtivat – ministereitä syytettiin russofobiasta samassa sävyssä kuin takavuosina tukittiin poliittisten kilpailijoiden tie neuvostovastaisuudella. Tämä siitäkin huolimatta, että Katainen ja Stubb painottivat Suomen intressinä olevan Venäjän taloudellisen vahvistumisen.

Lue lisää »

59 kommenttia . Avainsanat: Heikki Ikonen, Venäjä-kysymys, russofobia, ulkopolitiikka, kauppapolitiikka, naapurisopu, protektionismi, suomettuminen, avoimuus, demokratia

Puukaupan opetus

Keskiviikko 23.6.2010 - Heikki Ikonen

Metsäteollisuudella menee vaihteeksi hyvin: kysyntä kasvaa, kannattavuus paranee, halventunut euro vauhdittaa vientiä. Hyvä markkinatilanne heijastuu raakapuun hintaan, ja sahat laulavat pöheiköissä.

Lue lisää »

4 kommenttia . Avainsanat: Heikki Ikonen, metsäteollisuus, raakapuun hinta, puukauppa, tuotantokustannukset, markkinatilanne, myyntilama

Yrittäjä! Oletko miettinyt mitä tapahtuu, kun yrityksesi loppuu?

Maanantai 16.11.2009 - Jorma Metsä-Ketelä

Jos yrityksesi menee vararikkoon, konkurssiin, auttaako sinua kukaan?

Mietipä tätä:

- 50 %:lla suomalaisista ei ole velkaa, ja he ovat mielestään "hyviä ihmisiä".

- 40 %:lla suomalaisista on talous hallinnassa, ja hekin ovat "hyviä ihmisiä".

Sinä konkurssiin joutuessasi putoat vähemmistöön, jonka osuus on vain 10 prosenttia väestöstä. Sinua on silloin vastassa "hyvistä ihmisistä" koostuva enemmistön lauma, jonka kokonaismäärä on 90 prosenttia. Mitä silloin tapahtuu? Luuletko, että sinun ongelmiasi oikeasti ymmärretään, ja että sinua oikeasti halutaan auttaa?

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: Jorma Metsä-Ketelä, konkurssi, velkaantuminen, vararikko, talousapu

Yrittäjän kohtalo konkurssin pyörteissä

Maanantai 10.8.2009 klo 9.00 - Heikki Ahola

Tulevan talven ja varsinkin ensi vuoden aikana tullaan näkemään raju konkurssiaalto, missä omaisuus jaetaan uudelleen ja ihmisarvot heitetään romukoppaan. Näin tapahtui 90-luvun alkupuolella. Pankkien lakimiehet olivat Jumalasta seuraavia ja tekivät vapaasti mitä mieleen juolahti. Entisen yrittäjän ihmisarvosta ei piitattu. Konkurssin tehnyt ei ollut enää mikään arvoinen, verkostot vain katosivat, ihmiset häipyivät lähipiiristä, jopa sukulaiset välttelivät.

Lue lisää »

5 kommenttia . Avainsanat: Heikki Ahola, konkurssi, lama, tuki, apu

Siivous kunniaan

Tiistai 26.5.2009 klo 11.15 - Pia Gramén

Kiinteistöpalvelualaa ja etenkin siivousta rasittaa alan arvostuksen puute. Yleinen kuvitelma on, että kuka tahansa osaa siivota, vaikka todellisuus on aivan toinen.

Siivouspalveluissa teknologia kehittyy koko ajan ja sen myötä ammattitaitovaatimukset teknisen osaamisen suhteen. Myös asiakaspalvelutaidot korostuvat entisestään. Tällä hetkellä alan yritykset kantavat pääosin itse vastuun henkilöstönsä ammatillisesta perus- ja jatkokoulutuksesta, sillä ilman koulutusta ei tehtävistä suoriudu.

Lue lisää »

14 kommenttia . Avainsanat: Pia Gramén, siivous, siivousala, ammattitaito, palkkaus, työvoimapula