Blogin arkisto

Johtavatko yleisesti käytetyt myyntitekniikat siihen, että myyjät alentavat itsensä?

Maanantai 10.11.2014 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgMahdollinen uusi asiakas ei ota myyjää vastaan kuullakseen ja keskustellakseen asioista, joista asiakas jo tietää.

On tietenkin poikkeuksia. Myyjä voi olla niin hauska veikko, että asiakas juttelee mukavia mielellään ja ehkä ostaa jotakin pientä säälistä tai palkkioksi hauskanpidosta.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Heikki Luoma, myynti, myyjä, myyntityö, arvostus

Sanojen "yrittäjä" ja "myynti" maineenpuhdistus

Maanantai 4.7.2011 - Hans-Peter Siefen

Olen kuullut usein sanottavan, että sana "yrittäjä" tulisi vaihtaa johonkin kunniakkaampaan. Vaihtoehtoisversioita olen kuullut monia, mm. onnistuja, tekijä, menestyjä, rohkelikko jne. Kaikki tosi hyviä sanoja, ja monesti juuri näitä yrittäminen onkin.

Kuten tiedämme, tilanne on kuitenkin se, ettei se nimi miestä tai naista pahenna, eikä varmasti yrittäjääkään.

Lue lisää »

10 kommenttia . Avainsanat: Hans-Peter Siefen, yrittäminen, myynti, identiteetti, identiteettiongelma, arvostus

Myynti on arvostusta, joka päivä

Perjantai 15.10.2010 klo 11.16 - Pauli Vuorio

Arvostusta on myyntityössäkin on monta lajia. Miten arvostamme asioita tai toimintaa jota teemme, ja miten arvostamme sitä kenelle teemme. Siis miten arvostamme myyntityötä ja millä tavoin arvostamme asiakkaita. Miten arvostamme perusasioita tai kokeneempien neuvoja ja ohjeita.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Pauli Vuorio, myyntityö, arvostus, asenne

Uupumista voi ehkäistä

Tiistai 29.6.2010 klo 10.21 - Olli Linjala

Täysin väärä luulo on se, että työuupumusta, pohjaan palamista ja masennukseen sairastumista ei voisi ennalta ehkäistä. Yhtä väärä on uskomus, että työ uuvuttaa, harvoin siitä on kysymys.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Olli Linjala, työuupumus, masennus, arvot, hyvinvointi, jaksaminen, asenne, myönteisyys, kielteisyys, ihmissuhteet, johtaminen, työyhteisö, avoimuus, luottamus, työelämän pelisäännöt, pysähtyminen, arvostus, oikeudenmukaisuus, elämänmuutos

Kun raha loppuu, alkaa ajatteleminen

Keskiviikko 26.5.2010 - Olli Linjala

Onko välttämätöntä odottaa tappiin saakka, viimeiseen, josta ei ole paluuta? Haluaako yrittäjä altistaa yrityksensä tahallaan kriisiin? Uhanalaistaa henkilökuntansa työpaikat, saattaa heidät tukalaan talouteen, velkavankeuteen itsensä seuraksi? Ei tietenkään. Useimmiten  muutoksen tarpeet tulevat ulkopuolelta. Asiakkaat säilyvät, tilaukset vaan hupenevat. Nyt on hyvä päivä ajatella, suunnitella yhdessä. Nostaa henkilökunnan oman arvon tuntoa ja työyhteisön arvostusta. Luoda pohja menestymiselle.

Lue lisää »

8 kommenttia . Avainsanat: Olli Linjala, työyhteisö, muutos, arvostus, rutiinit, kielteisyys, menestys, yhteisöllisyys

Aina töissä vai koko ajan lomalla?

Torstai 20.5.2010 - Tarja Huttunen

Näin lomakauden alkaessa suhtautuminen työntekoon lienee ajankohtainen aihe. Lehtien palstoillakin on näkynyt aiheeseen liittyviä juttuja, joten ajan hermolla ollaan.

Otsikko viittaa tilanteeseeni aloittelevana yrittäjänä parin vuosikymmenen työuran jälkeen. Vastaan usein hankaliin kysymyksiin siitä, mitä nykyään teen, etten tee mitään tai harkitsen vielä, olenko nyt koko ajan töissä vai sittenkin aina lomalla. Yrittäjänä kun koen tekeväni sitä, mitä itse haluan (ja mitä toivon asiakkaitten ostavan, tämä lisättäköön).

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Tarja Huttunen, ajankäyttö, ajanhallinta, stressi, rentoutuminen, motivaatio, lepo, lomastressi, uupumus, työelämä, asenne, arvostus

Kirjanpito? Rikos?

Tiistai 23.3.2010 klo 12.22 - Kari Uoti

Yrittäjän velvollisuus on huolehtia, että kirjanpito antaa oikean ja luotettavan kuvan yhtiön taloudellisesta asemasta. Kirjanpidon tekemättä jättäminen tai vääristely on rikos. Rikos ei voi tapahtua vahingossa. Henkilöllä pitää olla pahaa tekemisen tahto ja tekeminen pitää olla selkeästi määritetty laissa rikokseksi.

Lue lisää »

7 kommenttia . Avainsanat: kirjanpito, kirjanpitorikos, pörssirikos, rikosoikeudellinen laillisuusperiaate, lain tulkinta, arvostuserä

Neuvokset ja prenikat

Keskiviikko 9.12.2009 - Kari Uoti, Oikeustieteen tohtori, MBA

Tasavallan presidentti jakaa ansioituneille kansalaisille titteleitä ja prenikoita. Hän nimittää alamaisia neuvoksiksi ja koristelee näitä prenikoilla. Presidentin oikeus antaa armoa ja arvoa tekee hänestä arvokkaan. Jos presidentiltä otetaan pois oikeus antaa arvoa ja armoa, hän muuttuu tavalliseksi Haloseksi.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Kari Uoti, titteli, presidentti, arvostus, valta, arvo, mitali, prenikka

Äidit ja tyttäret

Maanantai 7.12.2009 - Lenita Lehtonen

Kuuntelin taannoin ohjelman, jossa haastateltiin teinitytöistä kirjan kirjoittanutta psykologia.

Oli mielenkiintoista kuulla, että minun äitini ei ole ainoa, joka on jaksanut nähdä vaivaa hiuksistani. Usein ne ovat olleet liian tummat.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Lenita Lehtonen, äitiys, arvostelu, arvostus, tavat, kehu

Myyjän tehtävä on välttämätön

Tiistai 6.10.2009 - Pauli Vuorio

Myyjän ammatin arvostus ei ole maassamme kovinkaan korkea. Ainakaan se ei ole riittävän korkea. Tämä näkyy paitsi toiveammateissa myös siinä, miten myyntitehtävät saavat työnhakuja suhteessa moniin muihin.

Myös erilaiset ammattien arvostuksia koskevat tutkimukset, joita jotkut mediat teettävät säännöllisesti kertovat arvostuksen puutteesta. Listojen häntäpäästä löytyy yleensä sellaisia ammatteja kuin pölynimurikauppias ja puhelinmyyjä. Tosin nämä eivät ole viime aikoina olleet  listojen vihonviimeisinä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pauli Vuorio, myynti, myyjä, ammatti, arvostus, mielikuva, myyminen, yrittäminen, tuputtaminen

Tittelin ja testosteronin teho

Perjantai 19.6.2009 - Maria Lehtiniemi

En ole fanaattinen femakko, mutta silti on pakko puuttua mieltäni askarruttavaan seikkaan. Onko todellakin vielä tänäkin päivänä ihmisen älykkyys ja arvo yrityselämässä mitattavissa tittelin ja sukupuolen perusteella?!

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: Maria Lehtiniemi, sukupuoli, titteli, arvostus, tytöttely, suhtautuminen

Kasvuyritykset ovat Suomen menestystekijä

Keskiviikko 17.6.2009 klo 8.00 - Kimmo Sasi

Haastavassa taloustilanteessa yritysten kasvu on olennaista kansantaloudelle. Työ on hyvinvoinnin perusta. Työstä saamillamme tuloilla me rahoitamme elämisemme. Yhteiskunnan tuki ja palvelut perustuvat yksinomaan siihen, että suuri osa kansalaisista luopuu työnsä tuloksista verojen muodossa. Hyvinvointivaltiota ei ole ilman työtä.

Suomalainen yhteiskunta on pitkään suhtautunut vallitsevaan hyvinvointiimme minimitasona, jonka eteen ei tarvitse juuri ponnistella. Todellisuudessa hyvinvointi on kuitenkin tehtävä joka päivä - saavuttaaksemme tavoitteemme tarvitsemme uudenlaisia avauksia ja uusia innovaatioita.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kimmo Sasi, yrittäjyys, taloustilanne, yrittäjyyskasvatus, verot, verotus, yritysvero, yritysverouudistus, kasvuyritys, kasvuyrittäjyys, kasvu, mahdollisuusyrittäjyys, arvostus, osaaminen, suuret ikäluokat