Blogin arkisto

Terve elinkeino ei tukea kaipaa

Torstai 3.1.2013 - Heikki Ikonen

heikkiikonen.jpgElinkeinoelämän ja palkansaajajärjestöjen kellokkaat kiehuvat kiukusta, kun Turussa toimiva telakka STX Finland ei saanut kaipaamaansa 50 miljoonan lainaa, ja jättiristeilijän tilaus lipsahti Ranskaan yhtiön sisartelakalle. Valtion liki 30 miljoonan innovaatiotuki ei riittänyt.

Miljardiluokan kaupan olisi mieluusti jokainen saanut Suomeen, mutta ei millä tahansa ehdoilla. Eräiden asiantuntijoiden mukaan veronmaksajien vastuut olisivat voineet kasvaa mainittuja lukuja paljon suuremmiksi, etenkin jos valtio olisi lähtenyt telakan osaomistajaksi yhtiön toiveiden mukaisesti.

Lue lisää »

4 kommenttia . Avainsanat: Heikki Ikonen, elinkeinoelämä, palkansaajajärjestöt, elinkeino, tuki, yritystuki, telakkateollisuus

Kilpailu on kuin tornado

Keskiviikko 17.9.2008 klo 9.32 - Tapio Rissanen

Kilpailujärjestelmä markkinataloudessa on kuin tornado. Ken sen silmään joutuu, niin se pyyhkii yritykseltä kannattavuuden ja usein tuhoaa koko yrityksen. Suhdannetaantuman myötä kilpailun ymmärtäminen ja sen  hallinta on tullut jälleen kovin ajankohtaiseksi. Suomen talouselämän valtavirta seuraa maailman suhdannekehityksen alamäkeä muutaman kuukauden viiveellä.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Tapio Rissanen, kilpailujärjestelmä, talouselämä, valtavirta, työyhteisö, kilpailu, markkinatalous, suhdanne, elinkeinoelämä, taantuma, kannattavuus, palvelu, asiakastyytyväisyys

Kun mikään ei riitä

Keskiviikko 13.2.2008 klo 11.50 - Pauli Vuorio

Jälleen on voitu seurata elinkeinoelämän, työnantajien ja työantajien etujärjestöjen katkeria puheita muun muassa työntekijöiden sairauslomien määrästä ja palkallisuudesta. On vakavasti esitetty, että työntekijöiden oikeutta palkalliseen sairauslomaan tulee rajoittaa tai palkallisuus tulee jopa purkaa.

Lue lisää »

12 kommenttia . Avainsanat: pääkirjoitus, työnantajat, elinkeinoelämä, työntekijä, kateus