Blogin arkisto

Olen varastellut röyhkeästi 25 vuoden ajan

Maanantai 1.6.2015 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgVuonna 1992 pääsin töihin amerikkalaisten omistamaan liikkeenjohdon konsultointifirmaan. En tiennyt konsultoinnista mitään. Olin siinä täysi nolla.

Perehdytysmenetelmä oli heitto veteen ja kriteerinä opi uimaan tai huku.

Opin uimaan. Onneksi.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Heikki Luoma, idea, ideavaras, varas, varastaa

Tänään mahdotonkin on mahdollista

Keskiviikko 4.3.2015 - Anja Kadziolka

anjakadziolka.jpgValtavien ja epämääräisten unelmien toteuttaminen voi tuntua monesta mahdottomalta. Niin mahdottomalta, että ei hetkeäkään edes harkitse sitä.

Sillä miksi edes unelmoida? Miksi aloittaa jotain, mitä ei pysty viemään loppuun? Unelmointi tarkoittaisi sitä, että kaiken pitäisi muuttua. Arki on jo riittävän rankkaa, eikä sen keskellä ole aikaa, energiaa tai mahdollisuuksia unelmointiin tai unelmien toteuttamiseen.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Anja Kadziolka, unelma, idea

Nuori myyjä räjäytti pankin!

Perjantai 27.2.2015 - Juha Ahola

juhaahola.jpgAvasin myyntivalmennuksella epäsuoran vallan lajeista esimerkkejä. Vastavuoroisuuden periaatetta käyttävät face-to-face –myyjät, jotka tarjoavat kahvit, antavat ea-laukun tai avaimenperän tuliaisena (=liikelahjana). Kerroin, että tässä syntyy asiakkaalle luontainen tarve ja halu “maksaa takaisin” tavalla tai toisella ja yllättävän usein maksu tapahtuu siten, että kauppa syntyy. Olemme otettuja ystävällisestä eleestä saada jotain.

Samoin kerroin esimerkin siitä, että jos kaveri tarjoaa lounaan niin seuraavalla kerralla sitä haluaa itse mennä maksajan paikalle kyynärpäätaktiikalla, ettei jää mentaaliseen velkaan.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Juha Ahola, idea, ideointi, markkinointi, myynti

Mentorin 9 ohjetta yrittäjälle

Torstai 8.1.2015 - Perttu Ahvenainen

perttuahvenainen.jpg1. Sisäistä yrittäjyyden perusasiat, hanki erityisesti yritysymmärrystä eli ymmärrä läpikotaisin yrityksesi rakenne ja toiminta.

2. Valitse asiakkaalle lisäarvoa tuottava liikeidea yrittämisen pohjaksi ja ole valmis tarvittaessa muuttamaan ja muokkaamaan sitä.

3. Suunnittele liikeideaan pohjaava liiketoiminta toimivaksi ja toteutuskelpoiseksi.

4. Toteuta suunnitelmat! Pelkkä idea ilman toteutusta on arvoton.

5. Seuraa taloutta koko ajan, sillä yritystä mitataan viime kädessä aina euroilla.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Perttu Ahvenainen, yrittäjä, yrittäminen, mentorointi, idea,

Unelma.

Keskiviikko 17.12.2014 - Anja Kadziolka

anjakadziolka.jpgSe ponnahtaa mieleen aamuyöstä. Autossa matkalla töihin. Lapsia pukiessa. Hampaita harjatessa. Kahvikupista lauantaiaamuna.

Idea.

Piinaavana. Polttavana.

Se kutittaa vatsanpohjaa. Saa sydämen lyömään tiiviimmin. Saa olon energiseksi ja innokkaaksi. Hetkeksi. Kunnes sen työntää pois mielestään. Mutta joskus. Joskus sitä jää miettimään. Mitä jos..?

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Anja Kadziolka, idea, unelma, tavoite, yrittäminen

Mikä ihmeen ihme? Myönteinen käänne! Resepti tarjolla!

Perjantai 27.6.2014 - Juha Ahola


Ihme, miten sen voisi määritellä? Määriteltäköön vaikkapa näin: “Ihme on yllättävä, positiivinen, käänne.” Tällä kertaa en anna suoraa esimerkkiä viitekehyksestä, johon voit artikelin yhdistää, mutta tämä on helppo yhdistää liiketoimintaan, yrityksen menestymiseen, urheiluseurojen toimintaan, parisuhteeseen, ryhmäprojekteihin ym. Elämässä sekä ylä- että alamäet ovat tavallista. Mikään ei toimi lineaarisesti ja stabiilina.

ihmeenkoostumus.jpg

Mitä ainesosia ihme pitää sisällään, mikä on sen resepti?

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juha Ahola, ihme, ideat, ihmiset, henki, hyvyys

Miksi yrittäminen on luovaa työtä?

Keskiviikko 4.6.2014 - Anja Kadziolka

anjakadziolka.jpgJoskus nuorempana ajattelin, että luovuus on jotain niin ihmeellistä, että vain harvat saivat siitä puhua. Itsensä luovaksi kutsuminen olisi sama kuin itsensä kauniiksi tai neroksi ylistäminen. Noloa!

Nykyään ajattelen, että kaikki me olemme omalla tavallamme luovia. Luovuus ei tarkoita sitä, että olet hyvä piirtämään tai virtuoosi jonkin soittimen soittamisessa. Luovuus voi näkyä monella tavalla ja sitä on eri asteista. Ja itseään saa ja pitääkin arvostaa, myös ääneen.

Lue lisää »

15 kommenttia . Avainsanat: Anja Kadziolka, luovuus, yrittäminen, ideat, ideointi

Piinaavat ideat

Torstai 7.11.2013 - Anja Kadziolka

sekuntielamaablogi.jpgKoska tänään on suhteellisen aivoton olo, päätin googlata jotain kirjoitettavaa. (Rehellisyys ennen kaikkea.) Googlasin "entrepreneur" ja aloin lukea mitä Wikipedia aiheesta kertoo.

Wikipediassa listataan kolme yrittäjätyyppiä: sosiaalinen yrittäjä, sarjayrittäjä ja elämäntapayrittäjä. Sosiaalinen yrittäjä haluaa parantaa maailmaa teoillaan ja motivoituu enemmän aatteesta kuin rahasta, sarjayrittäjä keksii jatkuvasti uusia bisnesideoita ja elämäntapayrittäjä haluaa tehdä harrastuksesta elinkeinon sekä haluaa enemmän vapautta ja aikaa perhe-elämälle. Siis todella pelkistetysti ja vapaasti käännettynä.

Samaistun näistä yrittäjätyypeistä jokaiseen.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Anja Kadziolka, naisyrittäjät, yrittäminen, yritysidea, ideat

25 000 dollarin idea - työtehokkuutta lisää!

Perjantai 1.11.2013 - Juha Ahola

juhaahola.jpgBetlehem Steelin hallituksen puheenjohtaja Charles Schwab sai kauan aikaa sitten toimivan neuvon työtehokkuuden ja aikaansaamisen lisäämiseksi. Hän pyysi työtehokkuuden asiantuntijan Ivy Leen luokseen, koska hänellä oli halu kehittää omaa sekä johtotiiminsä työtehokkuutta.

Lee lupasi, että hän voi parantaa tehokkuutta, mikäli saa viettää varttitunnin kunkin johtohenkilön kanssa. Schwab kysyi, mitä tämä maksaa, johon Lee tuumasi, ettei mitään, ellette huomaa parannusta ja tuloksia kolmen kuukauden aikana. Jos tuloksia syntyy, Schwab saisi maksaa sellaisen summan, mikä tuntuisi sopivalta.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Juha Ahola, työtehokkuus, tehokkuus, ideat, työtehtävät

Miksi ideastasi ei tullut totta

Keskiviikko 2.10.2013 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgOletko koskaan saanut sellaista todella isoa ideaa, sellaista, joka satavarmasti tuottaa läpimurtojuttuja ja maailmaa mullistavia tuloksia? Onko sen toteuttaminen käytännössä ollut hankalaa

Sinulla on aivan varmasti ollut tällaisia hetkiä, olet keksinyt ideoita, joilla voit parantaa omia tuloksiasi. Sinulla on ollut ideoita siitä miten voisit parantaa asioita töissäsi. Ja olet aivan varmasti keksinyt jossakin kohdin maailmaa mullistavia ideoita, jotka tekisivät unelma-asiakkaidesi elämästä helpompaa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, asenne, itsensä kehittäminen, idea

Aloittavan yrittäjän artikkelisarja: osa 5 - Myyntityö

Torstai 4.4.2013 - Reino Meriläinen, Antti Korpela, Ilkka Happonen

Rasmus Nyberg toimii myyntivalmentajana markkinointiviestintäyhtiö Zeelandissa. Hän ohjeistaa yrittäjiä keskittymään aluksi ennenkaikkea myyntiin.

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: aloittava yrittäjä, yritys, yritystoiminta, yritysidea, myynti

Aloittavan yrittäjän artikkelisarja: osa 4 - Markkinointi

Torstai 28.3.2013 - Reino Meriläinen, Antti Korpela, Ilkka Happonen

Kun yritys perustetaan, ei siitä tiedä yleensä kuin aloittavan yrittäjän lähipiiri. Tietoisuutta tulee kuitenkin pian kasvattaa, jotta uudessa yrityksessä on edellytyksiä tehdä myyntiä. Laajassa mittapuussa tätä tietoisuuden lisäämistä ja myynnin edellytyksien luomista voidaan pitää markkinointina.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: aloittava yrittäjä, yritys, yritystoiminta, yritysidea, viestintä, markkinointi

Aloittavan yrittäjän artikkelisarja: osa 3 - Tuotteistaminen

Torstai 21.3.2013 - Reino Meriläinen, Antti Korpela, Ilkka Happonen

Jokainen yrittäjä on jossain vaiheessa törmännyt tuotteistamiseen – joko huomaamatta tai tarkoituksella. Tuotteistamisen ydinajatuksena on  tuotteen, palvelun tai osaamisen paketoiminen selkeäksi ja helposti ostettavaksi ratkaisuksi asiakkaan tarpeeseen tai ongelmaan.

Lue lisää »

6 kommenttia . Avainsanat: aloittava yrittäjä, yritys, yritystoiminta, yritysidea

Aloittavan yrittäjän artikkelisarja: osa 2 - Yrityksen perustaminen

Torstai 14.3.2013 - Reino Meriläinen, Antti Korpela, Ilkka Happonen

Yrityksen perustaminen on yleensä jännittävä vaihe yrittäjän elämässä. Itse perustamisvaihe on kuitenkin nopeasti ohi ja itseasiassa melko helppo toimenpide. Käymme läpi tässä artikkelissa miten yritys perustetaan ja mitä tulisi ottaa huomioon ja mistä löytyy lisää tietoa.

Lue lisää »

4 kommenttia . Avainsanat: aloittava yrittäjä, yritys, yritystoiminta, yritysidea

Aloittavan yrittäjän artikkelisarja, osa 1

Torstai 7.3.2013 - Reino Meriläinen, Antti Korpela, Ilkka Happonen

Pohdiskelimme, jo jonkin aikaa sitten, ruokatunnilla työporukan kanssa, rooliamme sosiaalisessa mediassa ja blogeja noin yleensä. Tunnistimme, että hyvissä blogeissa ja artikkelisarjoissa on aina mielenkiintoinen teema. Syy kirjoittaa ja syy lukea. Ideoimme samassa artikkelisarjan yrityksen aloitusvaiheesta. Siitä kutkuttavasta tilanteesta kun kaikki on vielä vähän epäselvää; hiotaan yritysideaa, yritysmuoto on vähän hakusessa, mitä kaikkea pitäisi tehdä ennen kuin homma alkaa pyöriä, mistä löytää tietoa, kuinka helppotajuista tieto on.

Lue lisää »

11 kommenttia . Avainsanat: aloittava yrittäjä, yritys, yritystoiminta, yritysidea

Salapoliisin työssä

Perjantai 18.12.2009 - Minna Lehrbäck

Joulu on Avainlipun teettämän Joulututkimuksen 2009 mukaan suomalaisille stressaavaa aikaa. Sen lisäksi, että suomalaisia huolestuttaa tänä vuonna se, että riittävätkö rahat, meitä ressaa se, että joululahjoja on joka vuosi niin kamalan vaikea keksiä.

Jo jouluostosten ajattelu nostaa monelle hien kainaloon: edessä on monta tuntia jonotusta, hikoilua, pähkäilyä, ruuhkaa, teräviä kyynärpäitä, tyhjiä hyllyjä suosikkitavaroiden kohdalla, vertailua ja tuskastumista, ja silti saadaan yhdellä reissulla vain murto-osa lahjoista ostettua.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Minna Lehrbäck, jouluostokset, joululahja, joululahjaidea, lahjaidea, lahjavinkki, ideointi