Blogin arkisto

Omanarvontunnosta ja itsekriittisyydestä

Keskiviikko 26.1.2011 - Pauli Vuorio

Monien tutkimusten mukaan noin 80 prosenttia autoilijoista arvioi kuuluvansa kuljettajien parhaaseen kolmannekseen. 80 prosenttia on kuitenkin aika paljon enemmän kuin kolmasosa. Niinpä enemmän kuin joka toisen parhaaseen ryhmään itsensä luokittelevista täytyy arvioida ajotaitonsa väärin eli liian myönteisesti.

Lue lisää »

4 kommenttia . Avainsanat: Pauli Vuorio, itsetunto, minäkuva, omanarvontunto, itsetuntemus, itsekritiikki, itsearviointi

Itsekriikistä

Keskiviikko 29.9.2010 klo 8.36 - Pauli Vuorio

Monesti hahmotan asioita myyntikokemukseni, myyntitoiminnan ja esimerkiksi myynnin johtamisen kautta.

Aikanaan, ehkä noin viisi tai kuusi vuotta sitten, tein noin kolmellekymmenelle myyjälle kyselyn siitä, millaisiksi he kokevat taitonsa ja tulostensa suhteessa muihin. Tulos jonka sain, voi jonkun mielestä olla yllättävä. Itseäni se ei silloin yllättänyt. Kaikki myyjät tekivät samaa työtä, ja heillä oli ainakin halutessaan mahdollisuus tietää tarkkaan kaikkien muidenkin tulokset.

Lue lisää »

15 kommenttia . Avainsanat: Itsekritiikki, itsetuntemus, itsearviointi, ego, motivaatio, onnistuminen

Tankeroenglannilla pärjää paremmin kuin ilman

Maanantai 12.4.2010 - Oili Valkila

Minä ainakin olen naureskellut tankerovitseille, joissa ulkoministeri Ahti Karjalainen töpeksi huonolla englannillaan. Anteeksi, en naura enää.

Kun nyt 40–60-vuotiaat kävivät koulua, oli pakko tietää aktiivin imperatiivin partisiippi ynnä muu, ennen kuin saattoi suunnitellakaan suunsa avaamista kielten oppitunneilla. Piti rakentaa hienostuneet ja kulttuurisesti oikeaoppiset lauseet, jotta ne kehtasi lausua. Ja ne piti tietenkin lausua virheettömästi. Kaikki muu olisi ollut täysin naurettavaa. Onko siis ihme, jos kotimaassa kielitaitonsa oppinut aikuinen arkailee puhua ulkomaita?

 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Oili Valkila, kielitaito, Ahti Karjalainen, tankerot, uskallus, itsekritiikki, itsetunto, virheet, virheiden pelko