Blogin arkisto

Millainen on itsetuntosi ja itsetietämyksesi?

Maanantai 19.10.2015 - Pauli Vuorio

paulivuorio_blogi.jpgNiin työ- kuin yksityiselämässä kaikkein tukevin jalusta on terve itsetunto. Heikolla itsetunnolla varustettu ihminen heijastaa ympärilleen huonoa oloa, syyllistyy ylilyönteihin ja kohtelee toisia huonosti, jotta pystyisi salaamaan omat heikkoutensa. Tasapainoinen ihminen tietää arvonsa, tuntee voimavaransa, osaa ottaa ne käyttöön ja kehittää itseään. Hän ei helposti loukkaannu eikä häkelly, vaan hallitsee tilanteen kuin tilanteen. Uskallan väittää, että kukaan ei voi tässä toimia ns.saavutetulla edulla. Itsetuntoa täytyy huoltaa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pauli Vuorio, itsetunto, itsetietämys, minäkuva, myyjä, myynti, myyntityö

Kehu yrittäjä päivässä

Keskiviikko 13.8.2014 - Anja Kadziolka

kehu_yrittaja_paivassa-770x350.jpg

Itsetunto on yksi yrittäjän tärkeimpiä ominaisuuksia – ja kehityskohteita! Itsetuntoon vaikuttaa vahvasti yksi asia, joka on Suomessa yhä retuperällä. Kehuminen. Palautteen antaminen. Sen vaikutus yhteiskuntaamme ja elämäämme on varmasti suurempi, kuin osaamme kuvitellakaan.

”I can live for two months on a good compliment.” Mark Twain

Lue lisää »

4 kommenttia . Avainsanat: Anja Kadziolka, kehuminen, itsetunto, luovuus

Minä olen olen paras. Minä, minä, minä eikä kukaan muu.

Maanantai 24.9.2012 - Pauli Vuorio

paulikuva.jpgMonien tutkimusten mukaan noin 80 prosenttia autoilijoista arvioi kuuluvansa kuljettajien parhaaseen kolmannekseen. 80 prosenttia on kuitenkin aika paljon enemmän kuin kolmasosa. Niinpä enemmän kuin joka toisen parhaaseen ryhmään itsensä luokittelevista täytyy arvioida ajotaitonsa väärin eli liian myönteisesti.

Muiden ajatukset ja teot arvioidaan yleisesti ottaen tavalla tai toisella huonommiksi kuin omat. Tämä on havaittu kautta linjan psykologisissa testeissä.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Pauli Vuorio, itsetunto, omanarvontunto, minäkuva,

Puhutahan asioosta justihin niin ku ne on

Perjantai 2.3.2012 - Olli Linjala

Kysyin eräältä hyvin menestyvältä yrittäjältä salaisuutta siihen, miksi yhden miehen yrityksestä on kasvanut yli 60 hengen menestyjä. Sain vastukseksi kaikkien yhteisöjen menestyksen, henkisen hyvinvoinnin sekä taloudellisen kannattavuuden siemenen "Sovitahan kuinka toimitahan ja toimitahan niin ku sovittihin. Puhutahan asioosta justihin niin ku ne on, kehutahan kun siihe on aihetta ja oikaastahan jos on menny mettähän." Nuo lauseet sisältävät huomattavasti enemmän kuin sanat kertovat. Niistä löytyvät  minkä tahansa yhteisön perusarvot. Keskinäinen avoimuus, puhutaan asioista niiden oikeilla nimillä ja nimenomaan asioista, ei henkilökohtaisuuksista. Annetaan rehellistä palautetta, jolloin niiden arvo nousee saajan mielessä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Olli Linjala, asenne, arvot, palaute, itsetunto, vaikuttaminen

Omanarvontunnosta ja itsekriittisyydestä

Keskiviikko 26.1.2011 - Pauli Vuorio

Monien tutkimusten mukaan noin 80 prosenttia autoilijoista arvioi kuuluvansa kuljettajien parhaaseen kolmannekseen. 80 prosenttia on kuitenkin aika paljon enemmän kuin kolmasosa. Niinpä enemmän kuin joka toisen parhaaseen ryhmään itsensä luokittelevista täytyy arvioida ajotaitonsa väärin eli liian myönteisesti.

Lue lisää »

4 kommenttia . Avainsanat: Pauli Vuorio, itsetunto, minäkuva, omanarvontunto, itsetuntemus, itsekritiikki, itsearviointi

Tankeroenglannilla pärjää paremmin kuin ilman

Maanantai 12.4.2010 - Oili Valkila

Minä ainakin olen naureskellut tankerovitseille, joissa ulkoministeri Ahti Karjalainen töpeksi huonolla englannillaan. Anteeksi, en naura enää.

Kun nyt 40–60-vuotiaat kävivät koulua, oli pakko tietää aktiivin imperatiivin partisiippi ynnä muu, ennen kuin saattoi suunnitellakaan suunsa avaamista kielten oppitunneilla. Piti rakentaa hienostuneet ja kulttuurisesti oikeaoppiset lauseet, jotta ne kehtasi lausua. Ja ne piti tietenkin lausua virheettömästi. Kaikki muu olisi ollut täysin naurettavaa. Onko siis ihme, jos kotimaassa kielitaitonsa oppinut aikuinen arkailee puhua ulkomaita?

 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Oili Valkila, kielitaito, Ahti Karjalainen, tankerot, uskallus, itsekritiikki, itsetunto, virheet, virheiden pelko

Mikä on sinun tarinasi?

Tiistai 2.2.2010 klo 16.55 - Lenita Lehtonen

Vaikka äitini on riikinruotsalainen, hän ei puhunut minulle ja sisarelleni ruotsia, kun olimme pieniä. Tämä oli minun tarinani näihin päiviin asti. Kerroin sen yleensä sunnilleen heti, kun puhuin ruotsia uuden tuttavuuden kanssa. Samaa juttua kerroin monille muillekin.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Lenita Lehtonen, itsetunto, asenne, tottumus, muutos

Tappeletko ajan kanssa?

Maanantai 9.11.2009 - Lenita Lehtonen

Ei minulla ole aikaa. Olisipa minulla aikaa... Mistä otan sen ajan? Se vie niin paljon aikaa. Taas meni paljon aikaa. Sitten kun minulla on aikaa...

Siis mitä? Mitä se aika on, jonka perään me niin usein haikailemme? Onko aika jokin, jota meillä on vähän? Jotain, josta meillä on pulaa? Näin moni meistä uskoo. Mitä siitä seuraa? Pelkoa, stressiä ja taistelua. Ei ihme, että olemme kietoneet ajan ympärille kiireen ja kellon. Siinä sitä on oravanpyörää.

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: Lenita Lehtonen, aika, kiire, rauhattomuus, itsetunto, oppiminen