Blogin arkisto

Media syvän muutoksen kourissa

Torstai 1.9.2011 - Heikki Ikonen

Lehdistö kamppailee laskevien levikkien kanssa. Se hakee apua digitaalisesta mediasta, jossa yhden liiketoimintamallin sijaan lehdistöllä on jo nyt vähintään kolme vaihtoehtoa siirtyä digitaalisen mediaan: verkkolehti, ladattava lehti ja henkilökohtainen lehti, erittelee tutkija Ari Hakkarainen talouslehti Piksussa.

Lue lisää »

4 kommenttia . Avainsanat: Heikki Ikonen, media, lehdistö, verkkolehti, uusmedia, journalismi

Oikeustieto

Keskiviikko 17.2.2010 klo 12.34 - Kari Uoti

Maailma on ruvellaan tietoa. Siitä ei ole kenellekään mitään iloa, jos sitä ei jaeta, anneta niille, jotka sitä tarvitsevat. Tätä varten meillä on toimittajia, jotka tutkivat ja kartoittavat maailmaa, havainnoivat ja tekevät johtopäätöksiä, täyttävät meidän tiedon aukkoja, tekevät meistä kokonaisia.

Lue lisää »

4 kommenttia . Avainsanat: Kari Uoti, toimittajat, journalismi, etiikka, oikeuslaitos, veropetos

Ylen uutiset

Maanantai 21.9.2009 - Kari Uoti, Oikeustieteen tohtori, MBA

Yle esitti 30. elokuuta dokumentin omasta uutistoiminnastaan. Asetelma ei ollut kovin kriittinen, oma toimittaja haastatteli kavereitaan ja kyseli mukavia. Jotakin dokumentti kuitenkin paljasti. Normaali uutistoimittaja on hyvin tavanomainen ja täysin kritiikitön henkilö, joka palvelee herraansa, valtiota, ei sananvapautta, kansalaisten oikeutta saada tietää yhteiskunnallisista ja merkityksellisistä asioista rehellistä tietoa.

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: Kari Uoti, Yle, uutiset, dokumentti, sananvapaus, kritiikki, sensuuri, rikosjournalismi

Madoff ja Madonna

Torstai 10.9.2009 - Kari Uoti, Oikeustieteen tohtori, MBA

Madoffista tulee maailman vanhin mies, jos hän kävelee ulos linnasta saatuaan kesäkuussa megametrikakun. Madoff tuomittiin 150 vuodeksi linnaan. Amerikassa kaikki on aika suureellista: 150 vuotta 71-vuotiaalle on aika paljon, oli hän sitten tehnyt mitä tahansa.

Mitä Madoff sitten teki? Hän keräsi rahaa ihmisiltä ja antoi sitä heille takaisin hyvällä tuotolla. Ainoa ongelma kuviossa oli, että tuottoja ei ollut, rahaa ei tullut mistään muualta kuin uusilta sijoittajilta. Tätä sanotaan pyramidihuijaukseksi.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Kari Uoti, Madonna, Madoff, pyramidihuijaus, talousjournalismi