Blogin arkisto

5 askelmaa aloittavan yrittäjän kirjanpidossa

Keskiviikko 10.10.2012 - Jyri Pajamo

jyripajamo.jpgSinulla saattaa olla jo kaikkien aikojen liikeidea paperilla ja into kaakossa valmiina valloittamaan maailmaa. Ennen kuin lähdet toteuttamaan ideaasi niin taloushallinnon osalta on hyvä pysähtyä miettimään muutamia asioita.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Jyri Pajamo, yrittäminen, yrittäjä, yritys, kirjanpito, taloushallinto

Kirjanpito? Rikos?

Tiistai 23.3.2010 klo 12.22 - Kari Uoti

Yrittäjän velvollisuus on huolehtia, että kirjanpito antaa oikean ja luotettavan kuvan yhtiön taloudellisesta asemasta. Kirjanpidon tekemättä jättäminen tai vääristely on rikos. Rikos ei voi tapahtua vahingossa. Henkilöllä pitää olla pahaa tekemisen tahto ja tekeminen pitää olla selkeästi määritetty laissa rikokseksi.

Lue lisää »

7 kommenttia . Avainsanat: kirjanpito, kirjanpitorikos, pörssirikos, rikosoikeudellinen laillisuusperiaate, lain tulkinta, arvostuserä

Verottaja vastaan yrittäjä

Maanantai 5.10.2009 klo 18.24 - Ahti Pontinen

Verotus vaikuttaa jokaisen suomalaisen yrityksen ja yrittäjän elämässä.Verotus on siten eräs merkittävimpiä yritystoiminnassa huomioonotettavia tekijöitä. Jokainen Yrittäjä myös tietää sen.Siitä huolimatta valtaosa yrittäjistämme toimii täysin verolainsäädäntöä ja kirjanpitolainsäädäntöä tuntematta antaen verottajan päättää mitä se yrityksestä ottaa, vaikka asian tulisi olla juuri päinvastoin, eli yrittäjän tulisi päättää mitä hän kunakin vuonna verottajalle veroina antaa.

Lue lisää »

9 kommenttia . Avainsanat: verotus, yritys, yrittäminen, Pentti J Siikarla, verotuslaisäädäntö, kirjanpito, tilinpäätös, yrittäjän perisynti, asiantuntija,