Blogin arkisto

Kritiikin antaminen ja saaminen ystävyyssuhteissa

Keskiviikko 23.11.2016 - Juha Ahola

Joharin ikkuna

Myös ystävyyssuhteissa tulee tilanteita, että tuntuu tarpeelliselta antaa palautetta. Tietyt tilanteet voivat eskaloida tarpeen antaa palautetta ja tässä kiteytetysti muutamia muistutuksia, miten kritiikkiin/palautteeseen olisi hyvä suhtautua niin antajan kuin vastaanottajan roolista.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juha Ahola, joharin ikkuna, palaute, kritiikki

Omanarvontunnosta ja itsekriittisyydestä

Keskiviikko 26.1.2011 - Pauli Vuorio

Monien tutkimusten mukaan noin 80 prosenttia autoilijoista arvioi kuuluvansa kuljettajien parhaaseen kolmannekseen. 80 prosenttia on kuitenkin aika paljon enemmän kuin kolmasosa. Niinpä enemmän kuin joka toisen parhaaseen ryhmään itsensä luokittelevista täytyy arvioida ajotaitonsa väärin eli liian myönteisesti.

Lue lisää »

4 kommenttia . Avainsanat: Pauli Vuorio, itsetunto, minäkuva, omanarvontunto, itsetuntemus, itsekritiikki, itsearviointi

Itsekriikistä

Keskiviikko 29.9.2010 klo 8.36 - Pauli Vuorio

Monesti hahmotan asioita myyntikokemukseni, myyntitoiminnan ja esimerkiksi myynnin johtamisen kautta.

Aikanaan, ehkä noin viisi tai kuusi vuotta sitten, tein noin kolmellekymmenelle myyjälle kyselyn siitä, millaisiksi he kokevat taitonsa ja tulostensa suhteessa muihin. Tulos jonka sain, voi jonkun mielestä olla yllättävä. Itseäni se ei silloin yllättänyt. Kaikki myyjät tekivät samaa työtä, ja heillä oli ainakin halutessaan mahdollisuus tietää tarkkaan kaikkien muidenkin tulokset.

Lue lisää »

15 kommenttia . Avainsanat: Itsekritiikki, itsetuntemus, itsearviointi, ego, motivaatio, onnistuminen

Tankeroenglannilla pärjää paremmin kuin ilman

Maanantai 12.4.2010 - Oili Valkila

Minä ainakin olen naureskellut tankerovitseille, joissa ulkoministeri Ahti Karjalainen töpeksi huonolla englannillaan. Anteeksi, en naura enää.

Kun nyt 40–60-vuotiaat kävivät koulua, oli pakko tietää aktiivin imperatiivin partisiippi ynnä muu, ennen kuin saattoi suunnitellakaan suunsa avaamista kielten oppitunneilla. Piti rakentaa hienostuneet ja kulttuurisesti oikeaoppiset lauseet, jotta ne kehtasi lausua. Ja ne piti tietenkin lausua virheettömästi. Kaikki muu olisi ollut täysin naurettavaa. Onko siis ihme, jos kotimaassa kielitaitonsa oppinut aikuinen arkailee puhua ulkomaita?

 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Oili Valkila, kielitaito, Ahti Karjalainen, tankerot, uskallus, itsekritiikki, itsetunto, virheet, virheiden pelko

Kaarina Hazard

Maanantai 18.1.2010 klo 9.27 - Kari Uoti

Kaarina Hazard kirjoitti kolumnin edesmenneestä kansanedustaja Tony Halmeesta. Kolumnissaan Hazard kuvaili kuollutta seuraavasti: mies oli sekakäyttäjä, sikaniska, vitsi, vaaraton möhkäleen muotoinen kotieläin, niskamakkara ynnä muuta.

Lue lisää »

10 kommenttia . Avainsanat: Kari Uoti, Kaarina hazard, Tony Halme, mediakritiikki, kunnianloukkaus, journalistinen etiikka

Puhdistus virolaiseen tapaan

Keskiviikko 14.10.2009 klo 12.00 - Veli-Matti Pääkkönen

Katselin sunnuntaina 11.10. Ylen Ykkösdokumentin Disko ja ydinsota. Virolaisen Jaak Kilmin ohjaama dokumentti oli kertakaikkisen raikas tuulahdus eteläisen naapurimme tavasta käsitellä vaikeitakin historian tapahtumia huumorilla ja tyylikkään ironian kautta.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Veli-Matti Pääkkönen, yhteiskuntakritiikki, yhteiskunta, historiankirjoitus, menneisyys, talvisota, jatkosota

Variksenvaloja valaehtoisesti

Maanantai 5.10.2009 - Valak Kavalas

Pakko on kauhistella, minne on kadonnut niinkin vahvan mediavaikuttajan kuin Yleisradion itsekritiikki. Pääministeri Matti Vanhasesta on nyt tehty tökeröllä uutisoinnilla syntipukki kaikenlaisiin kohuihin, ja sytykettä hallitusrovioon on revitty Vanhasen väitetyistä puutavarakaupoista.

Lue lisää »

6 kommenttia . Avainsanat: Valak Kavalas, Yleisradio, Vanhanen, kritiikki, uutiset, lähdesuoja

Ylen uutiset

Maanantai 21.9.2009 - Kari Uoti, Oikeustieteen tohtori, MBA

Yle esitti 30. elokuuta dokumentin omasta uutistoiminnastaan. Asetelma ei ollut kovin kriittinen, oma toimittaja haastatteli kavereitaan ja kyseli mukavia. Jotakin dokumentti kuitenkin paljasti. Normaali uutistoimittaja on hyvin tavanomainen ja täysin kritiikitön henkilö, joka palvelee herraansa, valtiota, ei sananvapautta, kansalaisten oikeutta saada tietää yhteiskunnallisista ja merkityksellisistä asioista rehellistä tietoa.

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: Kari Uoti, Yle, uutiset, dokumentti, sananvapaus, kritiikki, sensuuri, rikosjournalismi