Blogin arkisto

Miten kalliiksi tulee olla ostamatta?

Perjantai 10.6.2016 - Juha Ahola

juhaahola.jpgÄkikseltään ajateltuna helpoin tapa säästää, on jättää ostamatta. Näin monesti onkin esim. uusien vaatteiden ym. kulutustuotteiden osalta. Myyjä vääntää usein asiakkaan kanssa toteutuvasta kulusta (lue hinnasta), jonka pohjalta ostopäätös (muka) tehdään.

Myyjän kannalta saattaa olla kohtalokasta alkaa puhua vaihtoehtoiskustannuksesta eli mitä muuta rahalla saisi, koska tällöin se ”muu” voi olla jotain, mitä myyjällä ei ole tarjota.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juha Ahola, säästö, ostaminen, kulutus, ostopäätös, kustannus, kulu

Venezuela on sääntelytalouden ankea esimerkki

Keskiviikko 13.3.2013 - Heikki Ikonen

heikkiikonen.jpgVastikään kuolleita on rumaa haukkua, mutta en malta olla nostamatta esiin Venezuelan Hugo Chávezia hänen talouspolitiikkansa vuoksi. Se kuvaa hyvin, kuinka virheelliset taloudelliset analyysit ja yhteiskunnalliset toimet johtavat ihan muuhun kuin on tarkoitus.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Heikki Ikonen, talous, suunnitelmatalous, talouspolitiikka, yhteiskunta, sosialismi, kulutus

Arvot tilanteen mukaan

Torstai 1.1.2009 klo 20.52 - Ahti Pontinen

Pääministeri Vanhanen neuvoo kuluttajia aukaisemaan kukkaronnyörejä ja alkamaan kuluttamaan. Samaan aikaan Suomi on sitoutunut lähes koko muun maailman tavoin ilmastonmuutos talkoisiin. 

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Ahti Pontinen, Pääministeri, Matti Vanhanen, ekologista, kulutus, kuluttaja, politikointi, politiikka, usa, yhdysvallat, rahanväärennös, väärennetyt dollarit, ilmastonmuutos