Blogin arkisto

Jotain rajaa joustollekin

Keskiviikko 7.4.2010 - Kai N. Iuho

Tätä kirjoittaessani kello on noin yhdeksän ihan tavallisena arki-iltana. Olen periaatteessa vakituisessa, kokoaikaisessa työssä kuukausipalkalla, mutta en vieläkään tiedä, menenkö huomenna töihin. Pitäisikö kääntää aamulla vain rennosti kylkeä vai täytyykö varmuuden vuoksi laittaa kello soittamaan, jotta äkkilähdön yllättäessä ei ole tyynynkuva poskella…

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: jousto, työelämä, taantuma, työajan lyhennys, lomautus, hälytysvalmius

Onko lomautus muoti-ilmiö?

Maanantai 30.11.2009 - Liisa Leppänen

Kun kolmas lomautus vuoden aikana kolahtaa kohdalle, pistää se väkisinkin vähän miettimään toimenpiteen taustoja. Onko kyseessä todellakin niin sanottu "pakkorako", vai lomautetaanko vain lomautuksen vuoksi? Siksi, että tällaisessa taloudellisen ahdingon tilassa se on yleisesti ymmärrettävää ja hyväksyttävää.

Ovatko syntyneet säästöt todellakin niin merkittävät, että ne kattavat lomautuksen aikana kasaantuneiden töiden purkamiseen kuluvan ajan - mukaan lukien sen turhan sähellyksen, joka olisi ollut vältettävissä, kun työt olisi hoidettu ajallaan?

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: Liisa Leppänen, lomautus, lomautukset

Taantuman aikana kannattaa panostaa ihmisiin

Perjantai 6.2.2009 klo 8.30 - Arto Satonen

Finanssikriisin seuraukset heijastuivat nopeasti työmarkkinoille. Rekrytointivaikeuksista siirryttiin hetkessä yt-neuvottelujen aikakauteen. Lomautettujen määrä hipoo jo viittäkymmentä tuhatta ja myös irtisanottujen määrä kasvaa.

Näyttää siltä, että talous lähtee kasvuun pohjanmaan kautta. Nyt on hyvin tärkeää sekä tukea työllisyyttä että löytää ne toimintamallit, joilla irtisanotut ja lomautetut saadaan pidettyä työkykyisinä taantuman yli.

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: Arto Satonen, finanssikriisi, lomautus, irtisanomiset, koulutus, kysyntä, kilpailukyky, markkinatalous, ratkaisu

Kun päättynyt kaikk' on työ

Tiistai 23.12.2008 klo 8.21 - Minna Lehrbäck

Jouluyö! Juhlayö! Päättynyt kaikk' on työ…

Nämä tutun joululaulun sanat saattavat tänä jouluna tuntua kipeästi monen suomalaisen sydämessä. Lomautukset ja irtisanomiset ovat kolhaisseet useita. Moni mieli ja askel on painunut. Päättynyt kaikk' on työ. Juhli siinä nyt joulua! On tässä parempaakin mietittävää: mistä tulevat rahat huomiseen?

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Jouluyö, Juhlayö, päättynyt, työ, kaikk, lomautus, irtisanominen, rauha, lepo, kiire, huoli, tulevaisuus, rakkaus, vierellä, Minna Lehrbäck