Blogin arkisto

66 -keskustelu

Tiistai 16.12.2014 - Kari Vahtolammi

karivahtolammi.jpgErilaisia luovuustekniikoita on hyvin paljon ja yksi niistä on 66-keskustelu tai lempinimeltään surinaryhmä. Tekniikkaa voidaan käyttää tilanteissa, joissa on osallistujia on paljon. Kyseessä on menetelmä jossa kuuden hengen ryhmillä luodaan ideoita.

Menetelmä on kehitetty suurten ryhmien johtamiseen ja sen kehitti Don Phillips. Tekniikkaa voidaan käyttää tilanteissa, joissa  osallistujien määrä on normaalia suurempi.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kari Vahtolammi, ideointi, innovointi, luovuustekniikka

Avoin innovaatio

Tiistai 2.12.2014 - Kari Vahtolammi

karivahtolammi.jpgOlen kait sitä koulukuntaa, joille on opetettu että innovaatioista ei saa puhua puhua ennenkuin ne on myyntikunnossa. Eli niiden pitää olla suljettuja ja omilla asiantuntijavoimilla saavutettuja. Eli markkinoilla pitää olla ensimmäisenä.

Mutta nykyään olen pohtinut asiaa eri kantilta. Aika moni softa kehittyy nykyään käyttäjien avulla ja jopa hyödyntäen open source- tuotteita. Eli enään ei ole pakko luoda omaa tuotetta ja saada sitä ensimmäisenä markkinoille.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kari Vahtolammi, luovuus, innovointi, urautuminen, rutiinit, avoimuus, tuotekehitys

Naula ja vasara, ulos laatikosta

Tiistai 25.11.2014 - Kari Vahtolammi

karivahtolammi.jpgJoskus tulee tilanteita näkee kuinka urautunut on. Itsellä se kohta tulee vastaan väliin nikkaroidessa eli en voi sietää nykyisiä torxilla tai ristipäällä variustettuja ruuveja, vaan haluan saada näkyviin osiin perinteiset messinkiruuvit normaalilla kannalla.

Softapuolella sama näkyy usein siinä, ettei  kyseenalaisteta omia toimintamalleja Eli tehdään töitä aina vain eteenpäin samoilla tavoilla miettimättä muita vaihtoehtoja. Eli ei katsota omia töitään ikinä ulkopuolelta.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kari Vahtolammi, luovuus, innovointi, urautuminen, rutiinit

Luovuutta ja hulluutta

Tiistai 11.11.2014 - Kari Vahtolammi

karivahtolammi.jpgLuin aamulla pikavuorossa opiskeluun liittyviä kalvoja eli siitä mitä on innovointi. Ja sitten töissä selaisin nopeasti läpi normaalisti seuraamani blogit. Ajattelun ammattilainen oli otsikoitu mielenkiintoisesti eli jokainen lapsi on taiteilija. 

Blogissa pohditaan sitä kuinka luovuus saadaan pidettyä aikuisiässä käynnissä ja siellä korsotetaan sitä, että huomisen ongelmia ei ratkota eilisen menetelmin. Eli "sisäinen lapsi" pitää pitää hengissä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kari Vahtolammi, luovuus, innovointi, urautuminen, rutiinit

Kehu yrittäjä päivässä

Keskiviikko 13.8.2014 - Anja Kadziolka

kehu_yrittaja_paivassa-770x350.jpg

Itsetunto on yksi yrittäjän tärkeimpiä ominaisuuksia – ja kehityskohteita! Itsetuntoon vaikuttaa vahvasti yksi asia, joka on Suomessa yhä retuperällä. Kehuminen. Palautteen antaminen. Sen vaikutus yhteiskuntaamme ja elämäämme on varmasti suurempi, kuin osaamme kuvitellakaan.

”I can live for two months on a good compliment.” Mark Twain

Lue lisää »

4 kommenttia . Avainsanat: Anja Kadziolka, kehuminen, itsetunto, luovuus

Miksi yrittäminen on luovaa työtä?

Keskiviikko 4.6.2014 - Anja Kadziolka

anjakadziolka.jpgJoskus nuorempana ajattelin, että luovuus on jotain niin ihmeellistä, että vain harvat saivat siitä puhua. Itsensä luovaksi kutsuminen olisi sama kuin itsensä kauniiksi tai neroksi ylistäminen. Noloa!

Nykyään ajattelen, että kaikki me olemme omalla tavallamme luovia. Luovuus ei tarkoita sitä, että olet hyvä piirtämään tai virtuoosi jonkin soittimen soittamisessa. Luovuus voi näkyä monella tavalla ja sitä on eri asteista. Ja itseään saa ja pitääkin arvostaa, myös ääneen.

Lue lisää »

15 kommenttia . Avainsanat: Anja Kadziolka, luovuus, yrittäminen, ideat, ideointi

Luovasta prosessista

Tiistai 15.4.2014 - Kari Vahtolammi

karivahtolammi.jpgKoskakohan asian oppii, että ihmisen muisti on aika ihmeellinen. Eli hyväkin ajatus haihtuu olemattomiin minimaalisessa ajassa. Eli aina pitäisi olla jokin muistiinpanovälinen mukana.

Mikäli haluaa hyödyntää omia ideoitaan ja ajatuksiaan, niin ne olisi hyvä kirjata ylös. Luovassa työssä on useampia vaiheita ja ideoiden kerääminen on yksi niistä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kari Vahtolammi, työ, työskentely, luovuus, ajattelu, luova työ, ideointi

Suomen Yrittäjäyhteisön erikoishaastattelussa professori Alf Rehn

Keskiviikko 20.4.2011 - Pauli Vuorio



Professori Alf Rehn vastaa muun muassa kysymyksiin:

  • Mitä innovatiivisuus on?
  • Pitääkö luovalle ajattelulle varata aikaa kalenterista?

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: suomen yrittajayhteisö, alf rehn, luovuus, innovaatio