Blogin arkisto

Keskiluokassa on perseaukisia ja ylpeys saattaa olla yksi syy siihen

Perjantai 1.4.2016 - Juha Ahola

juhaahola.jpgJoku on joskus sanonut, että eivät ne suuret tulot, vaan pienet menot. En allekirjoita tuota 100%, mutta tuossa on paljon viisautta.

Karkeasti ottaen rahankäyttöä voidaan jakaa kolmella eri tavalla ja nimeän nämä nyt A-, B- ja C-tyypeiksi.

A-tyypit saavat TULOJA ja kuluttavat kaiken, mitä tienaavat MENOIHIN.

B-tyypit saavat TULOJA, jolla hankkivat VELKAA ”velkavarallisuutta” kuten autoja, veneitä, kesämökkejä, jotka aiheuttavat lisää MENOJA.

C-tyypit saavat tuloja, mutta käyttävät siitä mahdollisimman paljon VAROJEN (varallisuus) kerryttämiseen vaikkapa sijoitusasuntojen tai muiden sijoitusten merkeissä. Nämä VARAT tuottavat lisää TULOJA ja he voivat hankkia lisää VAROJA ja positiivinen sykli. Tuottoja he voivat käyttää MENOIHIN.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Juha Ahola, talous, luotto, menot, tulot, ihmistyypit

Maanpuolustukseen mallia yrityssektorilta

Keskiviikko 3.11.2010 klo 10.59 - Heikki Ikonen

Suomen turvallisuuspoliittiset visiot siirtyvät sukupolvelta toiselle kuin vaarivainaan kultakello. Perintökalleus ei kaipaa kuin hellää huoltoa eli päivitetyn poliittisen retoriikan, mikä tarkoittaa Suomen turvaavan jatkossakin sotilaalliseen liittoutumattomuuteen ja asevelvollisuuteen. Ammattiarmeija nousi syksyn alussa sentään teoreettisen keskustelun kohteeksi, mutta se tyrmättiin liian kalliiksi ratkaisuksi. Palkka-armeija ei riittäisi kuin kehä kolmosen varjeluun, sen takaiset korvet jäisivät konfliktissa suosiolla vihulaiselle.

Lue lisää »

26 kommenttia . Avainsanat: Heikki Ikonen, maanpuolustus, turvallisuuspolitiikka, puolustusmenot, turvallisuuspoliittinen integraatio, kustannustehokkuus

Suomalaisilla ja kreikkalaisilla on oma vastuu elämästään

Perjantai 7.5.2010 - Pauli Vahtera

Kreikan valtion velka on noin 180 miljardia euroa. Maassa on kaksi kertaa enemmän asukkaita kuin Suomessa. Jos Suomi ei saa velkaantumistaan kuriin, olemme seuraavalla vaalikaudella samassa tilassa kuin Kreikka tänään.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Pauli Vahtera, velkaantuminen, talouskriisi, sosiaaliturva, saavutetut edut, riskisijoitukset, pankkituki, pääomalaina, kriisi, julkiset menot, kansantalous

Lisää rahaa vai uudenlaista ajattelua?

Maanantai 9.3.2009 klo 12.00 - Hannakaisa Heikkinen

Suomalaisten terveys on nyt keskimääräisesti parempaa kuin koskaan aiemmin, mutta samanaikaisesti on havaittavissa monia suomalaisten terveyteen - ja kansantalouteen - vaikuttavia epätervettä kehitystä; väestö lihoo, alkoholin käyttö kasvaa ja masentuneisuus yleistyy. Lisääntyvien sairauksien kärjessä vyöryen etenee tyypin II diabetes.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Hannakaisa Heikkinen, terveys, sairaanhoitomenot, sairauslomat, jaksaminen, kuntatalous, ennaltaehkäisy