Blogin arkisto

Purskeinen aikakäsitys

Tiistai 30.6.2015 - Kari Vahtolammi

karivahtolammi.jpgOlen lukenut opiskelujen takia erilaisia kirjoja ja yksi niistä on Janne Tienarin ja Rebecca Piekkarin kirja Z ja epäjohtaminen. Kirja kertoo kevyeen tyyliin johtamisesta hiljalleen työelämään siirtyvän Z- sukupolven osalta. Tämä uusi sukupolvi eroaa meistä vanhemmista monin eri tavoin ja tulee varmasti hämmentämään perinteistä Management by Perkele- johtamistyyliin oppinutta pomoa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kari Vahtolammi, epäjohtaminen, johtaminen, z-sukupolvi, motivaatio, työmotivaatio

Kyllä, sinä voit muuttaa maailmaa!

Keskiviikko 28.1.2015 - Anja Kadziolka

anjakadziolka.jpgOnko sinulla asioita, joista aina vain puhut mutta et vaan saa aikaan? "Pitäisi käydä lenkillä". "Pitäisi kirjoittaa blogiin". "Pitäisi vaihtaa lakanat". Pitäisi, pitäisi, pitäisi..  Onko kyse aikaansaamisesta vai ajanpuutteesta? Vai jostain muusta?

Oletko koskaan ajatellut, että voisit kouluttaa itseäsi saamaan aikaan enemmän? Ohjelmoida aivojasi vähitellen niin, että pystyt saavuttamaan tavoitteesi?

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Anja Kadziolka, motivaatio, työskentely, keskittyminen

Elämä tasapainoon

Keskiviikko 5.11.2014 - Anja Kadziolka

anjakadziolka.jpgKun yrityksen tavoite loistaa kirkkaana mielessä, riittää yrittäjällä motivaatiota työntekoon. Joskus jopa niin kovasti, että työnteosta ei tunnu tulevan loppua. Tavoitteeseen on päästävä niin nopeasti kuin mahdollista ja millä hinnalla hyvänsä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Anja Kadziolka, yrittäminen, yrittäjä, työnteko, motivaatio, flow

Useimmat esimiehet elävät itse tehdyssä laatikossa joka rajoittaa mitä he voivat tehdä

Maanantai 26.5.2014 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgOsa laatikon seinistä on organisaation rakennuspiirrustuksissa. On hierarkisen suhteet ja tehtävänkuvaukset.

Suuri osa laatikosta on itse mielessä rakennettua. Ne ovat itse itselle tehtyjä rajoituksia. Tehdään työtä turvallisessa suojassa. Olemme mukavuusalueellamme tarvitsematta pinnistää. Muutkin voivat haluta, että pysymme laatikossamme. Emme kokeile rakentamamme laatikon seiniä, mikä vain vahvistaa seiniä entisestään.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Heikki Luoma, esimiestyö, johtajuus, johtaminen, johtamisen kehittäminen, kannustus, laatikko, motivaatio, palkitseminen, seuraukset, tehtävänkuvaus, toteutus, valta, valtaannuttaminen, yhteistyö

Näin aloitat unelmien toteuttamisen

Keskiviikko 21.5.2014 - Anja Kadziolka

anjakadziolka.jpgMoni yrittäjä haaveilee siitä, että jonain päivänä voisi tehdä tietokoneellaan töitä valkohiekkaisilla rannoilla, riippumatossa Amazonilla tai vaikka purjeveneellä matkaten ympäri maailmaa. Ah, kuvittele mitä elämää!

"Mutta…"

"Mutta kun ei ole rahaa, on lainaa, on perhettä, tämä talo, tuo koira ja kultakalat…" Muttien mukana on pelko siitä, että jos uskaltaakin innostua, toivoa, uskoa, ja sitten putoaakin korkealta. Jotkut sanovat, että unelmien toteuttamisen esteenä on se, että unelma on vain liian pieni. Jos palkinto siis on pieni, nälkä ei ole riittävän iso.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Anja Kadziolka, unelmat, motivaatio, yrittäminen

Ihmiset tuppaavat jähnätä lähtötelineissä - kaikkien liikennevalojen ei tarvitse olla vihreitä, jotta voi aloittaa matkan

Perjantai 21.3.2014 - Juha Ahola

juhaahola.jpg"Mää en ois mää, jos mää en tällälailla jahkailisi…"

Omat uskomuksemme, juuri ne, joista haluamme näköjään pitää tiukasti kiinni, pitävät meidät lähtötelineissä.

Aloitin blogini kirjoittamisen tammikuussa 2012. Päätin alkaa kirjoittaa itseäni kiinnostavista aiheista, joiden parissa olin työskennellyt useampien vuosien ajan. En tiennyt tarkkaan, mihin blogin kirjoittaminen voisi johtaa tai mihin se ihan tarkalleen ottaen tähtää. Oli ajatuksia itsensä kehittämisestä, mukavauusalueen laajentamisesta, kirjoittamaan oppii kirjoittamalla –ajatuksesta, oman brändin luomisesta, esille pääsemisestä, muiden auttamisesta (olinhan jo ennen blogin perustamista aktiivinen jakamaan ajatuksiani ja auttamaan mm. myyjiä pääsemään parempiin tuloksiin) jne.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juha Ahola, itsensä kehittäminen, motivaatio, rohkeus

Työn merkityksen löytäminen - mutta myös palautumisen merkitys

Perjantai 28.2.2014 - Juha Ahola

juhaahola.jpgHaastattelussa yrittäjä Mikko Hanski, osa 3/3.

MERKITYKSEN LÖYTÄMINEN TYÖKALUNA MOTIVAATIOLLE 

"Aina ei ole paras päivä", sen myöntää intohimoisesti ohjelmointialla toimiva Mikkokin. Hän kertoo kuitenkin tuolloin motivaation löytyvän merkityksen/tarkoituksen kautta. Kun hän tietää, että asiakasprojektilla on todellakin merkitystä asiakkaalle, löytyy motivaatiota ja paukkuja tsempata. Muutoinkin Mikon mielestä on tärkeä ymmärtää, mikä merkitys työllä on jollekulle. Projektien tulee täyttää asiakkaan tarpeita. Applikaatio saattaa tuottaa välitöntä, mutta toisaalta myös välillistä, arvoa asiakkaalle. Asiakasyrityksen työmäärä usein helpottuu ja kevenee automaation myötä. Etenkin pienelle kasvuyritykselle on haastavaa se, että volyymin kasvaessa taustatyön (toimistotyön) tarve kasvaa ja tällaiseen niin applikaatiot kuin myös muut ohjelmistoalan palvelut auttavat usein (ERP, CRM ym.). Toisaalta asiakaskokemukset voivat parantua, sillä tänä päivänä moni asiakas haluaa käyttää ajanvaraamiseen, asiakaspalvelun kanssa kommunikoimiseen jne. sähköisiä järjestelmiä ja mobiilipalveluiden käyttö yleistyy kovaa vauhtia.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juha Ahola, motivaatio, palautuminen, yrittäjyys

Älä yritä niin kovasti niin pärjäät paremmin

Maanantai 27.1.2014 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgYmpäristö suorastaan huutaa lisää yrittämistä. Miten voin oikein väittää, ettei pidä yrittää kovasti ja vieläpä, että siten pärjää paremmin?

Brian Tracy on kuuluisa amerikkalainen myynnin guru. Hän on kirjoittanut myynnin opiskelukeinoistaan. Uudessa työpaikassaan hän teki sata kylmää soittoa yrittämättäkään myydä. Hän keskusteli asiakkaittensa kanssa ja asiakkaat olivat hänen opettajiaan, vaikka eivät sitä tienneet. Hän ei murehtinut ostaako asiakas vai ei, eikä hän painostanut itseään kaupan saamiseen ja silti hän myi hyvin. Hän myi hyvin ilman myymisen painetta ja ylsi aina myyntiryhmän kärkeen.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Heikki Luoma, esimiestyö, huomio, huomiokyky, huomion kiinnittäminen, huomion kohdistaminen, innostaminen, itsensä johtaminen, johtajuus, johtaminen, johtamisen kehittäminen, käyttäytyminen, motivaatio, toteutus

Olen oikeasti downshiftaaja

Torstai 5.12.2013 - Anja Kadziolka

sekuntielamaablogi.jpgKesällä Helsingin Yrittäjänaiset järjestivät yhdistyksen tapaamisen Suomenlinnassa. Keskustelimme siitä, miten meistä tuli yrittäjiä ja miten yrittäjinä oikeastaan onkin aivan erilaisia ihmisiä. Yrittäjälle ei ole yhtä oikeaa muottia.

Oletko downshiftaaja vai voiton maksimoija?

Bisnestä tehdään, jotta tienattaisiin rahaa. Joillekin voiton maksimointi on kuitenkin päätarkoitus, johon pyritään keinolla millä hyvänsä. Toisille taas riittää oman toimeentulon ansaitseminen tekemällä sitä, mistä nauttii. Joillekin yrittäminen on keino menestyä taloudellisesti mahdollisimman pitkälle, kun toisille se on downshiftaamista työelämän oravanpyörästä. Ääripäitä löytyy, mutta myös kaikkea niiden väliltä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Anja Kadziolka, yrittäminen, naisyrittäjät, motivaatio, downshiftaus

Milloin harmaavarpusesta voi kasvaa kotka? Millaisten ihmisten ympäröimänä sytyt?

Perjantai 8.11.2013 - Juha Ahola

juhaahola.jpgEthän vedä iltakahveja väärään kurkkuun, jos avaan ajatuskanavia sanaparilla "henkinen koti". Ihmisen tarvehierarkiassa varsin korkealla on tarve kokea yhteenkuuluvuutta toisten ihmisen kanssa. Ihminen haluaa kuulua johonkin yhteisöön.

Antaako tiimi?

Koetko työpaikalla kuuluvasi tiimiin, kuinka hyvin? Antaako rooli sinulle paljon? Mitä (arvoa) sinä annat toisille työyhteisössä, entäpä sidosryhmille (vaikkapa asiakkaille)? Oletko lähellä mahdollisuuksiesi täyttä mittaa ja koetko antavasi ihan parastasi?

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juha Ahola, asenteet, asenne, yrittäminen, motivaatio, yhteisöllisyys, tiimi, arvot, tyytyväisyys

Miksi joskus kannattaa maksaa?

Torstai 10.10.2013 - Anja Kadziolka

sekuntielamaablogi.jpgJoillain aloilla hintakilpailu on niin kovaa, että yrittäjä joutuu myymään palveluitaan lähes nollatuotolla. Usein tilanne johtuu siitä, että jokin suuri kilpailija on kehittänyt halvan tavan tuottaa palveluita. Tarkoittaa: on löytänyt alihankkijan, joka tekee töitä lähes (tai täysin) orjatyönä. Kun iso yritys polkee hintoja, jää moni pieni jalkoihin.

Yrittäjän motivaatio

Eräs yhteistyökumppanini kerran sanoi, että hän haluaa maksaa alihankkijoilleen hyvin siksi, että heidän motivaationsa juuri hänen toimeksiantoonsa pysyisi korkeana. Näin alihankkija sitoutuu työhön ja häneltä saadaan täysi panos ja erinomainen tulos. Olen monesti miettinyt, miten viisaasti tämä oli sanottu.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Anja Kadziolka, naisyrittäjät, yrittäminen, motivaatio, hinnoittelu

Taivas ja helvetti, yllättävän innostava

Torstai 3.10.2013 - Anja Kadziolka

sekuntielamaablogi.jpgSain vihdoin luettua loppuun Taivas ja Helvetti -kirjan. Kirjan nimi on osuva, sillä sitähän tämä on. Kirja on kulkenut mukanani koko kesän jokaisella automatkalla, leikkipuistossa ja rantareissulla. Monesti en sitä ehtinyt avaamaan, ja toisaalta kun ehdin, sen jutut ovat sopivan lyhyitä myös yrittäjä-äidin sekuntiaikatauluun: yhden tarinan ehtii lukea yhdeltä istumalta. Ja tarina kerrallaan nautittuna kirja onkin parempi.

Erityisesti Sarasvuon ja Aulis Kärkkäisen tarinoiden jälkeen piti hetki hengähtää. Sarasvuon rehellisyys pysäytti. Auliksen Timo pojan kuolema järkytti ja sai äiti-ihmisen itkemään. Täytyy tunnustaa, että luulin muiden menestyksestä lukemisen ärsyttävän, aiheuttavan kateutta, mutta toisin kävi. Inspiroiduin, sain uusia ajatuksia, päätin ajatella suuremmin ja olla rohkeampi. Kiitos siitä kirjoittajille ja tarinansa jakaneille.

Vaikka jaan kanssanne kaiken, luulen että pari juttua on jäänyt sanomatta. Tämä on minun taivas ja minun helvettini.

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: Anja Kadziolka, Taivas ja Helvetti, Jari Sarasvuo, Aulis Kärkkäinen, naisyrittäjät, yrittäminen, motivaatio

Osallistava päätöksenteko on hyödyllistä muista syistä kuin yleensä luullaan

Maanantai 5.8.2013 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgMoni johtaja ajattelee, että ihmisten osallistuttaminen päätöksen tekemiseen on pyrkimystä epämääräiseen demokraattiseen päätöksentekoon ja usein kieltäytyvät sellaisesta. He eivät halua jakaa valtaa, eivät halua olla eri mieltä ja käyttää aikaa osallistuttavasta päätöksenteosta syntyvien erimielisyyksien sovitteluun ja hyvittelyyn.

He tekevät kuitenkin tietämättään hallaa itselleen toimimalla tuolla tavalla.

Ongelmaksi nimittäin tulee päätöksen toteutumattomuus.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Heikki Luoma, esimiestyö, innostaminen, johtajuus, johtaminen, johtamisen kehittäminen, johtamisprosessi, käyttäytyminen, motivaatio, motivointi, muutoksen suunnittelu, muutos, muutosjohtaminen, osallistuminen, osallistuttaminen, päätöksenteko, päätös

Miksi sinun pitäisi antaa itsellesi potkut?

Maanantai 22.7.2013 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgKun yrityksen ylin johto vaihtuu, usein vaihtuu myös moni johtoryhmän jäsen. Vaihtumisten selityksiä on monia, mutta jos seuraa selityspolkua alkusyyhyn, saavutaan melkein aina kysymykseen ovatko vanhan johtoryhmän jäsenet mukana muutoksessa vai eivät?

Omistajia edustava hallitus vaihtaa toimitusjohtajan saadakseen muutoksen aikaiseksi uuden toimitusjohtajan avulla. Muutoksesta on kyse myös yksiköiden johtoa vaihdettaessa.

Muutoksessa haetaan uutta perspektiiviä, näkökulmaa ja päätöksiä. Käytännössä usein on vaihdettava ihmisiä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Heikki Luoma, esimiestyö, innostaminen, itsensä johtaminen, johtajuus, johtaminen, johtamisen kehittäminen, johtamisjärjestelmä, johtamisprosessi, kannustaminen, kannustus, käyttäytyminen, motivaatio, motivointi, muutoksen johtaminen

Oletko myynnin turisti vai ammattilainen? Testaa itsesi

Torstai 20.6.2013 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgVastaa alla oleviin kysymyksiin. Kysymysten näkökulmana on selvittää sinulle itsellesi suhtaudutko myyntiin kuin turisti (olet myyjänä vain käymässä) vai kuten ammattilainen.

Vastaa kysymyksiin, laske vastausten määrät yhteen ja mieti kumpi mielestäsi olet?

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Heikki Luoma, johtaminen, käyttäytyminen, konseptimyynti, konsultatiivinen myynti, motivaatio, motivointi, myynnin suunnittelu, myynti, myyntitesti, ratkaisumyynti, suunnittelu, tavoitteet, toteutus, uusasiakashankinta

Kun aikasi ei millään riitä kyse on oikeasti siitä ettet hallitse itseäsi

Maanantai 17.6.2013 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgPuhutaan ajanhallinnasta, mutta et voi oikeasti hallita aikaa. Voit vain hallita miten käytät aikasi.

Avaatko jokaisen saapuneen emailin saman tien kun kuulet koneelta pim? Tai vastaatko puheluun kesken kokouksen kertoaksesi soittajalle, että olet varattu?

Tutkimusten mukaan jokainen keskeytys aiheuttaa keskittymisen herpaantumisen. Kestää keskimäärin 18 minuuttia, että saat keskeytystä edeltäneen keskittymistason.

Ensimmäinen askel oman itsesi hallintaan saamisessa on se, että alat puolustautua. Tarkoitan sillä sitä, että suojelet omaa aikaasi.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Heikki Luoma, ajanhallinta, itsehallinta, itsensä johtaminen, johtajuus, käyttäytyminen, motivaatio, motivointi, oman minän johtaminen, toteutus, valmennus

Ensimmäisenä mieleen tuleva ratkaisu on yleensä väärä

Maanantai 10.6.2013 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgMeillä ihmisillä on luonnostaan halu yksinkertaistaa monimutkaisia asioita, jotta me voisimme käsitellä niitä helposti. Olemme luoneet kukin itsellemme mielikuvan maailmasta ja itsestämmme ja kun kohtaamme ongelman tai haasteen, sovitamme sen mielikuvaamme. Emme mielellämme muuta mielikuvaamme vaan kärkkäästi muutamme todellisuutta niin, että se vastaisi mielikuvaamme maailmasta. Jätämme aktiivisesti huomiotta sellaisia asioita, jotka ovat mielikuvamme kanssa ristiriidassa.

Tuo kaikki on ihmisille normaalia toimintaa. Se ei ole väärin.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Heikki Luoma, esimiestyö, fasilitointi, johtajuus, johtaminen, kehittäminen, motivaatio, motivointi, muutoksen johtaminen, muutosjohtaminen, myynnin suunnittelu, toteutus

Parhaina pidetyt myynnin esimiehet valmentavat myyjiään myymään paremmin

Maanantai 20.5.2013 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgTutkimusten mukaan esimiehen myyjille antama henkilökohtainen valmennus on vaikuttavin keino nostaa myynnin tuloksia.

Myönteiset vaikutukset eivät jää pelkästään numeroiden paranemiseen sillä valmennus nostaa myyjien tyytyväisyyttä. Hyvä valmentava esimies saa hyvät myyjät jäämään taloon. Huon saa lähtemään.

Se johtuu siitä, että myyjät arvostavat esimiestä, joka auttaa heitä saavuttamaan.

Myynnin esimiehen valmentaessa hän työskentelee myyjien kanssa jakaen osaamistaan, tietojaan, näkemyksiään ja kokemuksiaan. Tarkoitus on parantaa myyjien myynnillistä käytöstä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Heikki Luoma, coachaus, coaching, esimiestyö, johtajuus, johtaminen, johtamisen kehittäminen, käyttäytyminen, motivaatio, motivointi, muutos, myyjä, myyminen, myynnin suunnittelu, myynnin valmennus, myynnin valmentaminen, myyntivalmennus, toteutus, uusas

Oletko ajatellut, että saisit paremman palkan ajattelemalla paremmin?

Maanantai 29.4.2013 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgEhkä et ole koskaan ajatellut tuolta kannalta. Kuitenkin ajattelijoille maksetaan usein suurta palkkaa. Se voidaan tehdä, koska hyvän ajattelun tuottavuusvaikutus voi olla dramaattisen suuri.

Tyypillinen suurta palkaa ansaitseva ajattelutyöläinen on yrityksen ylin johtaja. Hänelle maksetaan ajattelusta, joka johtaa yrityksen menestykseen.

Ajattelutyöstä maksettavat palkkiot ovat vieläpä nousussa. Mitä isompi merkitys hyvällä ajattelulla on, sitä enemmän ollaan valmiita maksamaan.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Heikki Luoma, ajattelu, asiantuntijatyö, johtaminen, johtamisen kehittäminen, johtamisprosessi, motivaatio, motivointi, tietotyö

Et voi millään hinnalla ostaa muiden luottamusta, mutta voit rakentaa sen ilmaiseksi

Maanantai 22.4.2013 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgSuunsoittaja … vastuuton … teknokraatti … vilpillinen…

Noilla sanoilla kuvataan henkilöä, joka on epäonnistunut luottamuksen luomisessa.

Miten uskottavia puheet ovat?

Moni pienen yrityksen toimitusjohtaja on valittanut minulle, että hänen yrityksellään on ongelmia uskottavuudessa.

Uskottavuutta on asiansa osaamista, mutta se on myös sitä miten me toimimme, reagoimme ja puhumme asiastamme.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Heikki Luoma, johtajuus, johtaminen, käyttäytyminen, luotettu neuvonantaja, luottamus, motivaatio, toteutus

Vanhemmat kirjoitukset »