Blogin arkisto

Tässä on jotain, johon sinä uskot

Torstai 31.7.2014 - Pasi Rahikka

actionfiguurit.jpg

Kenialainen ystäväni Abraham, joka on puuseppä, pyysi minua kirjoittamaan jotain puutöihin liittyen. Jos voisin, pyytäisin Abrahamin rakentamaan meille pöydän, jonka ympärille mahtuisi istumaan 26.500 ihmistä.


Jos Abraham voisi rakentaa minulle tuollaisen pöydän, johon me kaikki mahtuisimme yhdessä lounaalle, voisimme hymyillä, nauraa ja jakaa surujammekin toisillemme, sekä rakentaa paljon syvemmän suhteen toistemme välille.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, yhteenkuuluvuus, osallistuminen, ihmissuhteet

Osallistava päätöksenteko on hyödyllistä muista syistä kuin yleensä luullaan

Maanantai 5.8.2013 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgMoni johtaja ajattelee, että ihmisten osallistuttaminen päätöksen tekemiseen on pyrkimystä epämääräiseen demokraattiseen päätöksentekoon ja usein kieltäytyvät sellaisesta. He eivät halua jakaa valtaa, eivät halua olla eri mieltä ja käyttää aikaa osallistuttavasta päätöksenteosta syntyvien erimielisyyksien sovitteluun ja hyvittelyyn.

He tekevät kuitenkin tietämättään hallaa itselleen toimimalla tuolla tavalla.

Ongelmaksi nimittäin tulee päätöksen toteutumattomuus.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Heikki Luoma, esimiestyö, innostaminen, johtajuus, johtaminen, johtamisen kehittäminen, johtamisprosessi, käyttäytyminen, motivaatio, motivointi, muutoksen suunnittelu, muutos, muutosjohtaminen, osallistuminen, osallistuttaminen, päätöksenteko, päätös