Blogin arkisto

Jokaiselle jotakin on ongelmallinen seminaarikonsepti

Keskiviikko 17.10.2012 - Heikki Ikonen

nbf2012_yleiskuva3.jpg

Nordic Business Forum on ottanut linjan, jossa seminaari koostuu taustaltaan hyvin erilaisista luennoitsijoista. Kahden päivän pakettiin mahtuu bisnesvaikuttajia, ammattipuhujia, tutkijoita ja poliitikkoja. Järjestäjien mukaan he haluavat tarjota kulloiseenkin teemaan mahdollisimman monipuolisia näkökulmia.

Kieltämättä tavoite toteutuu, kun tämän vuoden teemasta kasvusta puhuivat niinkin erilaiset ammattilaiset kuin maailmanluokan johtamisvalmentaja Daniel Pink ja akateemiseen eliittiin kuuluva hyvinvointitutkija Hans Rosling. Pink tarkasteli alaisten motivointia vastuuta lisäämällä, Rosling talouden ja hyvinvoinnin kasvun yhteiskunnallisia reunaehtoja.

Lue lisää »

4 kommenttia . Avainsanat: Heikki Ikonen, nbf, Nordic Business Forum, seminaari, puhuja, poliitikko

Aktiivipoliitikot ovat kyseenalaista seminaaritäytettä

Tiistai 9.10.2012 - Heikki Ikonen

heikkiikonen.jpgTalousaiheisissa seminaareissa puhuu yllättävän paljon poliitikkoja. Viime vuonna Nordic Business Forumissa poliitikot haukkasivat luentojen kokonaisajasta varsin ison palan, olihan tilaisuuden päätähtikin Yhdysvaltojen entinen varapresidentti Al Gore. Tänä vuonna varsinaisia poliitikkoa edusti vain elinkeinoministeri Kari Häkämies, mutta hänkin piti varsin tuhdin esityksen, eikä osallistunut esimerkiksi paneelikeskusteluun muiden joukossa.

Lue lisää »

12 kommenttia . Avainsanat: Heikki Ikonen, nbf, Nordic Business Forum, seminaari, puhuja, poliitikko

Ei koira karvoistaan pääse

Perjantai 2.10.2009 - Liisa Leppänen

Viime aikoina mediassa on pyörinyt melkoinen myllytys useidenkin poliittisten persoonien osalta. Eräs näistä negatiivisen julkisuuden myrkynkarvaiseen valokeilaan vaaliraha- ynnä muiden taloussotkujensa vuoksi joutuneista ressukoista sattuu olemaan vanha luokkatoverini. Yhteisestä opiskelutaipaleestamme on kulunut vuosi jos toinenkin, mutta nykyinen uutisointi ei minua kyllä laisinkaan yllättänyt.

Tämä nimeltä mainitsematon opiskelutoveri kun paljasti oikean karvansa jo vuosia sitten. Totesin tuolloin, että vaikka karva ulospäin kuinka kiiltäisi, saattaa sen alta paljastua varsin takkuturkkinen totuus.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Liisa Leppänen, politiikka, poliitikko, vaaliraha, uutisointi, rehellisyys

Arvopolitiikkaa

Torstai 18.6.2009 - Aino Kauhanen

Suomalaisten arvoja on taas mittailtu. Tripod Research kyseli kansalaisilta sitä, millaisia yhteiskunnallisia teemoja he pitävät tärkeinä yleensä ja sitä, mitkä arvot ovat heille tärkeitä omassa elämässä.

Lue lisää »

5 kommenttia . Avainsanat: politiikka, poliitikko, äänestäminen, arvot, pehmeät arvot, humaanisuus

EU:n haasteet Suomen talouselämälle

Torstai 26.2.2009 klo 8.00 - Sampo Terho

Euroopan unionin merkitys on valtava Suomen talouselämälle. Noin 70 prosenttia kaikista elinkeinoelämää ohjaavista laeista tulee meille Euroopan unionista. Näin ollen on tärkeää tuntea EU:n talouden perusasiat ja miettiä EU:n meille tuomia taloudellisia haasteita niin valtiovallan kuin yritysmaailman näkökulmasta.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Sampo terho, EU, talouselämä, itälaajeneminen, ylikansallisuus, päätöksenteko, lobbaus, europarlamentti, europoliitikko