Blogin arkisto

Tiedonhankintaa

Keskiviikko 3.2.2010 klo 14.24 - Kari Uoti

Saksan hallitus haluaa kiihkeästi itselleen tietoja kansalaistensa tileistä Sveitsissä, sveitsiläisissä pankeissa. Hallituksella on luonteva ja hyväksyttävä tavoite, se haluaa varmistaa, että kunnon kansalaiset ovat muistaneet maksaa näillä tileillä olleista varoista ja niistä saamistaan tuotoista veroa isänmaalle, Saksaan.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Kari Uoti, verotus, rahanpesu, oikeusvaltio

Poliitikot rahanpesijöinä

Maanantai 28.9.2009 - Kari Uoti, Oikeustieteen tohtori, MBA

Nova-yhtiöitten tilanne näyttää nyt tutkinnan edistyessä olevan täsmälleen sellainen, jonka sen uumoilinkin olevan aikaisemmissa kirjoituksissani. Yhtiön toiminnassa epäillään velallisen rikosta, koska yhtiön varoja on käytetty yhtiön liiketoimintaan liittymättömiin hankkeisiin, rahaa on suomeksi heitetty roskikseen jotakin kivaa vastaan. Tämä kiva on ollut makea elämä ja makeat kaverit, joiden kautta on ajateltu selvittävän tavalla tai toisella.

Lue lisää »

9 kommenttia . Avainsanat: Kari Uoti. Nova-yhtiöt, rahanpesu, poliitikot

Kontrollikyvyttömyys

Torstai 9.10.2008 klo 12.56 - Kari Uoti, oikeustieteen tohtori, MBA

Suomen pankkikriisi 1990-luvulla johtui valvovan viranomaisen, tässä tapauksessa Suomen Pankin ja pankkitarkastusviraston kyvyttömyydestä hallita markkinoiden ahneutta, markkinatalouden renkiä, joka hetkeksi pääsi isännäksi. Tänään tilanne on aivan samanlainen, pankkitoimintaa valvovien viranomaisten ymmärrys ja kyky hoitaa kontrollitehtäväänsä on huono, jossakin tapauksessa kelvoton.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Kari Uoti, Kari, Uoti, Uoti Kari, pankkikriisi, pankit, pankki, pankkitoiminta, Islanti, markkinatalous, pankkitarkastusvirasto, rahanpesu