Blogin arkisto

Retoriikan kesäkoulussa

Tiistai 8.7.2014

karivahtolammi.jpgOlin eilen kuuntelemassa Hämeenlinnassa retotoriikan kesäkoulua. Listalla oli hyviä puhujia ja minua kiinnosti erityisesti Ajattelun Ammattilainen eli Lauri Järvilehto. Olen seurannut pitkään hänen blogiaan ja halusin kuulla häntä myös livenä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kari Vahtolammi, retoriikka, kesäkoulu, aivot

Vuorovaikutus on monimutkainen prosessi

Tiistai 1.2.2011 - Pauli Vuorio

Retoriikalla on tärkeä merkitys kaikissa tapahtumissa, joissa keskustelet ihmisten kanssa.

Et välitä vain sanoja ja merkityksiä, vaan herätät keskustelukumppanissasi monenlaisia tiedostamattomiakin tunteita. Äänensävy, äänen korkeus, puherytmi ja muut äänenkäytön osatekijät voivat joko edistää asiaasi tai kampittaa sitä. Äänesi on esiintymisen aseesi – tai heikkoutesi.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pauli Vuorio, viestintä, viestintätaidot, elekieli, kommunikaatio, kulttuurierot, persoonaerot viestinnässä, tulkinta, retoriikka, vuorovaikutus

Me ihmiset olemme erilaisia jo pelkästään äänemme kautta

Torstai 24.9.2009 - Pauli Vuorio

Sosiaaliset tyyppi- ja tyylitypologiat perustuvat käyttäytymistieteellisiin tutkimuksiin. Niitä on myös sovellettu menestyksellisesti erilaisissa myynti- ja markkinointiohjelmissa, erityisesti Yhdysvalloissa. Mikään pyhä totuus ne eivät ole.

Lue lisää »

4 kommenttia . Avainsanat: Pauli Vuorio, sosiaalinen tyyppi, sosiaalinen tyyli, tyylitypologia, ääni, äänenkäyttö, retoriikka, puheoppi