Blogin arkisto

Suomen kohtalo ei ole yhtä kuin Nokia

Keskiviikko 2.5.2012 - Heikki Ikonen

Kun Nokialla menee huonosti, synnyttää se Suomessa maailmanlopun tunnelman, niin suuri on ollut yhtiön merkitys työllistäjänä, yhtiöveron maksajana ja kansallisen itsetunnon kohottajana. Niin surullista kuin Nokian alamäkeä on seurata, ei suomalaisten pidä silti sortua näköalattomuuteen.

Lue lisää »

5 kommenttia . Avainsanat: Heikki Ikonen, talous, Nokia, vientiyhtiöt, yritykset, Suomi

Lukijan mielipide: Eivätkö poliitikot opi koskaan?

Maanantai 12.9.2011 - Nimimerkki Lex

Suomea johdetaan jälleen aivan kuin 90-luvulla. Ihmisiä pelotellaan ja juttuja julkaistaan perehtymättä oikeisiin tietoihin. Hyvänä esimerkkinä on metsäteollisuuden alasajo, missä kyse on vain palkkojen alasajosta ja tuloksen maksimoinnista.

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: lukijan mielipide, Suomi, teollisuus, metsäteollisuus, tuki, tukirahat, Lex

Maailmanmestaruus on hengen voitto materiasta

Tiistai 17.5.2011 - Heikki Ikonen

Kuudentoista vuoden odotus päättyi lopulta: Suomi on taas jääkiekon maailmanmestari. Urheilullisesta näkökulmasta mestaruudet eroavat eräin osin selkeästi. 1995 Suomi lähti kisoihin yhtenä suosikeista, koska NHL-pelaajat puuttuivat MM-kaukaloista. Suomen ykkösnyrkki Saku Koivu, Ville Peltonen ja Jere Lehtinen tiedettiin jo etukäteen kenties parhaaksi ketjuksi NHL:n ulkopuolella. Maailmanmestaruus ei tullut yllätyksenä.

Lue lisää »

28 kommenttia . Avainsanat: Heikki Ikonen, Granlund, joukkue, joukkuehenki, joukkuelaji, joukkuepeli, jääkiekko, Koivu, maailmanmestaruus, peli, sitoutuminen, suomi, voitto

Maabrändityöryhmä: ala-asteen puuhastelua vai merkittävä hanke?

Keskiviikko 1.12.2010 - Ahti Pontinen

Suomi-kuvan nostamista tehneen brändityöryhmän aikaansaannoksia on arvosteltu rajusti.
Onko kyseessä tärkeä hanke, mahtava tulevaisuusohjelma, loistavat ideat ja analyysit vai onko  kyseessä omahyväinen julkisuushanke, jossa konsultit voittavat ja verorahoja palaa?

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ahti Pontinen, brändityöryhmä, brändäys, Suomi-kuva

Softiksia, smoothieitä, pehmelöitä - mihin suomi on menossa?

Maanantai 1.12.2008 klo 12.31 - Eila Mäntyjärvi

Katoaako kaunis ja ilmaisuvoimainen kielemme kokonaan? Mikä kielessämme on vikana, kun yrittäjien ja mainosnikkareiden pitää vääntää kaikki englanniksi? Välillä käy sääliksi seniorikansalaisia, jotka eivät uutta "toista kotimaista" osaa, sillä ilman sitä ei Suomessa nykyään pärjää. Paras palvelu - myös Pirkanmaalla - toimii suomeksi.

Lue lisää »

6 kommenttia . Avainsanat: Eila Mäntyjärvi, kieli, kielenhuolto, suomi, suomen kieli, suomennos, englanti, kirjoitustaito