Blogin arkisto

Multitaskauksen sijaan puhutaan keskittymisestä

Keskiviikko 10.2.2016 - Kari Vahtolammi

karivahtolammi.jpgJoskus aikoinaan istuin kuulokkeet päässä ja koodasin. Koodasin, kuuntelin musiikkia ja koodasin. Kunnes tunsin koputuksen olkapäällä. Ajatus katkesi ja puolen tunnin pähkäily menetti merkityksen. Koputtaja oli taloupäällikkö joka piti työrauhan rakentamista musiikkia kuuntelemalla turhana. Ja hänen kysymyksensä oli aika yksinkertainen: “Kuinka voit keskittyä kun hevi pauhaa kuulokkeissa?”

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kari Vahtolammi, työ, työtapa, tapa, tavat, multitasking, moniajo

Huomenta sanoo päiväkotitäti

Keskiviikko 20.1.2016 - Kari Vahtolammi

karivahtolammi.jpgKun pieni taapero tallustaa pitkin lumista polkua kohti päiväkotia, niin hän samalla miettii että mitä piti tädille sanoa. Ja lumisella polulla mieleen iskostuu, että ensin sanotaan huomenta ja sitten mennään katsomaan kavereita päiväkotiin. Päiväkodissa pienten taaperoiden mieliin yritetään iskostaa erilaisia tulevaisuudessa tarvittavia taitoja.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kari Vahtolammi, taito, taidot, käytöstavat, tavat

Niilon menetelmä kilpailun voittamiseen

Maanantai 22.12.2014 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgTutustuin Niiloon ollessamme yhdessä Kolkatassa Intiassa. Teimme yhdessä tarjouksen automaatiojärjestelmästä saksalaisten ja venäläisten kanssa. Tuolla matkalla Niilo sai tarpeekseen Intiasta ja hän siirtyi toisen yrityksen palvelukseen.

Sattumalta monia vuosia myöhemmin tapasin Niilon lentokoneessa. Hän sanoi olevansa myyntiryhmän esimies ja sitten hän kertoi tarinan.

Niilon yritys hävisi paljon kauppoja kilpailijoille, joiden tuotteet eivät olleet yhtään parempia.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: asiakaskontakti, kaupan päättäminen, kauppaan vaikuttavat henkilöt, kilpailu, kontaktirajapinta, määrä, myynti, strateginen myynti, tarjous

Millä asenteella kohtaamaan työtovereita tai ketä tahansa?

Perjantai 10.10.2014 - Juha Ahola

juhaahola.jpgAsiakkaan kohtaamiseen asennoitumisessa esim. myynnin ammattilainen osaa kalibroida asenteensa, mutta miten vuorovaikutus toimiikaan työyhteisön sisällä? Muistaako esimies alaisia kohdatessaan vuorovaikutuksen merkityksen, entäpä päinvastoin? Sanotaanko huomenta? Miten sanotaan huomenta? Pysähdytäänkö hetkeen, katsotaan silmiin huokuen hyvää henkeä ja pysähtymistä hetkeen, vai huudahdetaanko ohimennen pakollinen tervehdys?

Tärkeämpää kuin se, mitä tapahtuu on sillä, millainen tunne ihmiselle jää kustakin kohtaamisesta?

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Juha Ahola, asiakas, myynti, myyntityö, käytöstavat

Ajanhallintaa kalenterin avulla

Tiistai 18.3.2014 - Kari Vahtolammi

karivahtolammi.jpgOlen aika pitkään pohtinut sitä, miksi kalenterin avulla tapahtuva ajanhallinta ei vain toimi. Ja yksi syy sihen on varmaankin ollut kalenterin väärä käyttö. Eli olen pyrkinyt ajastamaan päivän tehtävien mukaan ja määritellyt tekoajan eri tehtäville.

Normaali peruskalenteri ohjaa helposti siihen, että päivän tehtävät laitetaan johonkin kellonaikaan suoritettavaksi ja tällöin nille yrittää keksiä jonkin kestoajan. Toisaalta taasen suunnittelemalla työ- tai opisekelupäivän pitäisi pystyä laatimaan työlista päivälle ja merkkaamaan pakolliset tapaamiset kalenteriin.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Kari Vahtolammi, ajanhallinta, tuotavuus, kalenteri, työtavat

Tietämättömyys, piittaamattomuus ja tunnesyyt ovat 3 yleisintä syytä ongelmiin taloudessa!

Torstai 25.8.2011 - Mikko Sjögren

Mitä tehdä, ellet pidä hedelmistä, joita elämänpuusi tällä hetkellä tuottaa. Ongelma on puun juurissa. 
Luonnossa näkymätön kehittää näkyvän. Juuret kehittävät hedelmät.

Lue lisää »

8 kommenttia . Avainsanat: Mikko Sjögren, asenne, ajatukset, uskomukset, tapa, tavat, valmennus, valmentautuminen

Mulla on oikeus!

Perjantai 17.12.2010 - Olli Linjala

Elämässä on paljon asioita, joihin ihmisillä on oikeus. Tämän oikeuden taakse on helppo piiloutua tehdäkseen tyhmyyksiä, ollakseen tahditon, loukatakseen kanssaihmisten arvoja, kylvääkseen epäsopua, tuhotakseen parisuhde tai työyhteisö. Ihmisellä on oikeus olla tyhmä, sivistymätön, likainen, haiseva – mutta onko noita oikeuksiaan pakko käyttää.

Presidentin vastaanotolla 6.12.2010 syntyi ristiriitaisia tunteita, tarvetta väkivallalla ja jopa tappouhkauksilla pelotteluun. Sukupuolineutraalien tanssimiseen ja lenkkarijalkineiseen frakkimieheen ihastuneitten ja vihastuneitten välistä torailua.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Olli Linjala, asenne, käytöstavat, suvaitsevaisuus, tuomitseminen, yhteisöllisyys

Ilmaista mainetta ja markkinointia

Maanantai 17.5.2010 - Olli Linjala

Hyvissä arkipäivän käytöstavoissa ei ole mitään kielteistä, loukkaavaa tai järjellä vastustettavaa. Ne parantavat työyhteisöjen ja paikkakunnan mainetta ilmapiiriä, estävät pohjaan palamista, auttavat jaksamaan, vähentävät koulu- ja työpaikkakiusaamista. Hyvistä käytöstavoista hyötyvät kaikki niin kotioloissa kuin työpaikoilla. Hyvillä tavoilla ja käytöksellä voidaan kohentaa kaupunki- ja kuntakuvaa, vähentää väki- ja ilkivaltaa. Miellyttävällä kohtelulla parannetaan huomattavasti myös palvelulaadun mielikuvaa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Olli Linjala, markkinointi, mielikuvat, palvelu, käytöstavat, asenne, asennemuutos

Äidit ja tyttäret

Maanantai 7.12.2009 - Lenita Lehtonen

Kuuntelin taannoin ohjelman, jossa haastateltiin teinitytöistä kirjan kirjoittanutta psykologia.

Oli mielenkiintoista kuulla, että minun äitini ei ole ainoa, joka on jaksanut nähdä vaivaa hiuksistani. Usein ne ovat olleet liian tummat.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Lenita Lehtonen, äitiys, arvostelu, arvostus, tavat, kehu

Älä mulle ala!

Maanantai 7.9.2009 - Lenita Lehtonen

Paha olomme tai epäkuntomme tulee esille monella tavalla. Se voi näkyä paiseena, flunssana, eristäytymisenä, raivona, levottomuutena, riippuvuutena tai vaikka pahanlaatuisena kasvaimena.

Saamme lukuisilla tavoilla vihjeitä siitä, että kaikki ei ole kunnossa. Kuinka usein me kiitämme tiedosta? Mitä jos kysyisimme itseltämme, mitä flunssani tahtoo sanoa? Mitä levottomuuteni minulle viestii? Olenko ollut uskollinen itselleni?

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Lenita Lehtonen, kanssakäyminen, kohtaaminen, käyttäytyminen, toimintatavat

Hello hello hello - ne pienet erot

Torstai 20.8.2009 - Miia Godvin

Manner-Euroopan kierroksen jälkeen Isoon-Britanniaan muutto tuntuu lähes kotiinpaluulta. Monien suomalaisten tapaan eurooppalaisten eli "eurojen" ajatellaan täälläkin löytyvän ihan jostain muualta, lähinnä patonginpurijoiden ja schnitzelinkäristäjien naapurustosta. Monet tavat, makumieltymykset ja varsinkin sopivan sarkastinen huumori saa solahtamaan arkipäivän kuvioihin täällä melkein huomaamatta.

Toisinaan kuitenkin tuntuu, että vastapuolen kanssa ei olla edes samalla planeetalla, samasta Unionista puhumattakaan.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Miia Godvin, Iso-Britannia, kulttuurierot, tavat, työskentely ulkomailla, aikakäsitys, opastus, puheenaiheet, small talk, eurooppalaisuus

Lasten kanssa terassille

Perjantai 17.7.2009 - Eila Mäntyjärvi

On kaunis kesäpäivä suomalaiskaupungissa. Kolmekymppinen pariskunta poikkeaa keskustan terassille kahden lapsensa kanssa. Isä ottaa oluen, äiti pienen siiderin. Pöydässä kiltisti istuva lapsi saa jäätelöannoksen ja toinen lapsi nukkuu katetuissa vaunuissa. "Eivät lapset kuulu terassille" -supina ja paheksuvat katseet seuraavat perhettä.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Eila Mäntyjärvi, lapset, terassi, tavat, kulttuuri, ravintolakulttuuri, kesäterassi, juominen, käyttäytyminen