Blogin arkisto

Onkohan pienyrittäjiinkin iskenyt suuruuden hulluus?

Tiistai 8.9.2015 - Kirsi Mäkinen

kirsimakinen.jpgJäin pohtimaan tätä kysymystä taannoin lukiessani muutamia yrittäjyyttä koskevia artikkeleita. Joskus kuvittelin, että tämä ongelma olisi vain isompien ja keskisuurten yritysten omistajilla, mutta nyt täytyy oikein miettiä omallakin kohdalla, kun digimarkkinat kehittyvät ja ala kiehtoo monia ehkä siitä syystä, että se mahdollistaa kassaviran aikaansaamisen 24/7.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kirsi Mäkinen, yrittäjä, raha, tavoite, markkinointi, digimarkkinat, e-kirja

Korkeat myynnin tavoitteet tarvitsevat tuekseen voimavaroja

Maanantai 2.3.2015 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgIhmisten tavoitteilla ja heidän käytössään olevilla voimavaroilla on riippuvuus. Jos voimavarat ovat matalat, ovat tavoitteetkin matalat. Lisäämällä voimavaroja voivat tavoitteetkin nousta korkeammiksi.

Kun pelaat pokeria, saa huonot kortit, etkä enää pidä voittoa mahdollisena. Keskityt pitämään hauskaa ja otat oluen.

Mutta jos saamasi kortit ovat hyvät, on voittokin mahdollinen ja pelaatkin voitosta.

Tavoitteesi muuttuu sen mukaan millaiset kortit saat.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Heikki Luoma, myynnin tavoitteet, myynti, resurssit, tavoiteasetanta, tavoitteet, voimavarat

Unelma.

Keskiviikko 17.12.2014 - Anja Kadziolka

anjakadziolka.jpgSe ponnahtaa mieleen aamuyöstä. Autossa matkalla töihin. Lapsia pukiessa. Hampaita harjatessa. Kahvikupista lauantaiaamuna.

Idea.

Piinaavana. Polttavana.

Se kutittaa vatsanpohjaa. Saa sydämen lyömään tiiviimmin. Saa olon energiseksi ja innokkaaksi. Hetkeksi. Kunnes sen työntää pois mielestään. Mutta joskus. Joskus sitä jää miettimään. Mitä jos..?

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Anja Kadziolka, idea, unelma, tavoite, yrittäminen

Unelmien toteuttaminen alkakoon!

Keskiviikko 8.10.2014 - Anja Kadziolka

anjakadziolka.jpgViime syksynä, kun perustin mamaonbis.fi-sivuston, en vielä käsittänyt itsekään täysin, mihin se johtaa. Blogasin ensimmäisen viikon joka päivä, seuraavina viikkoina kolme kertaa viikossa. Halusin puhua tästä kaikesta: yrittäminen, markkinointi, liiketoiminnan kasvattaminen, jaksaminen, ajanhallinta, yrittäjän äitiys. Unelmien toteuttaminen.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Anja Kadziolka, yrittäminen, tavoitteet, tavoite,

Onnistuneet tavoitteet: Realismi lyhyellä aikavälillä, rohkeus pitkällä aikavälillä!

Torstai 9.5.2013 - Hans-Peter Siefen

hans_blogikuva.jpgJohtoryhmäkehittäjä Jarmo Manner kirjoitti hiljattain suositun blogitekstin: Tavoitekiima tuhoaa onnistumiset. Kirjoitus oli mielenkiintoinen ja siinä oli hyviä ajatuksia. Haluan kuitenkin pureutua pariin ajatukseen, jotka mielestäni olivat vaarallisia.

Blogissa Jarmo toteaa, että väite tavoitteiden merkityksen suuresta voimasta lepää täysin ilmassa. Jarmo on väärässä. On tietysti olemassa monenlaisia tutkimustuloksia (ja jopa olemattomia legendoja), mutta tässä muutama fakta:

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hans-Peter Siefen, tavoite, tavoitteet, työ, työura, osaaminen, kehittyminen

Mikä ihmisiä motivoi? Keppi - porkkana, vai jokin muu?

Perjantai 3.5.2013 - Juha Ahola

juhaahola.jpgMitä tiede kertoo ihmisen motivaatiosta? Asiaa on tutkittu paljon. Kirjailija Daniel Pink, joka on toiminut mm. Al Goren vastaavana puheenkirjoittajana, luennoi asiasta intohimoisesti. Olin kuuntelmassa Pinkin esitystä Nordic Business Forumin seminaarissa viime syksynä.

Yllättävänä tuloksena voitaneen todeta, että palkkio – rangaistus –malli (jos –› niin) ei toimikaan kuin tietyin reunaehdoin. Milloin välitön palkinto toimii? Kun on kyse mekaanisesta, yksinkertaisesta lyhyen aikavälin tehtävästä, välitön palkkio toimii. Mikäli tehtävä on hivenen monimutkaisempi ja vaatii kongitiivisia ajattelutaitoja, palkitseminen toimii käänteisesti eli mitä parempi palkkio, sen huonompi lopputulos.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Juha Ahola, itsensä kehittäminen, osaaminen, sitoutuminen, tavoite, vaikuttaminen, valmentaminen, yrittäminen, yritysjohtaminen

Saavuta tavoitteesi nopeasti Steven Pressfieldin ohjeilla

Keskiviikko 17.4.2013 - Pasi Rahikka

pasirahikka.jpgMoi!

Ota kuppisi lähemmäksi (mitä juot? klikkaa kommentoi ja kerro!) minulla on kuppi perinteistä vihreätä teetä samalla kun ajattelin, että puhumme rohkeudesta.

Minun näkökulmastani vuosi 2013 alkoi jo neljä kuukautta sitten. Silloin Rob Hatch ja minä päätimme muokata sitä miten teemme HBW-bisnestämme radikaalisti.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pasi Rahikka, tavoite, tavoitteet, asenne

Yrittäminen

Keskiviikko 11.1.2012 - Marko Pyhäjärvi

Yksi hienoimpia juttuja yrittämisessä on yhteisöllisyys. Aina kun tapaan uusia yrittäjiä huomaan, että meidän välille syntyy nopeasti keskusteluyhteys ja tavanomaista tiiviimpi suhde. Ei, ei "sellainen" suhde sentään, vaan toista osapuolta arvostava ja kunnioittava suhde. Yrittäjät lähtökohtaisesti arvostavat toisia yrittäjiä. Ehkä se johtuu siitä, että jokainen vakavissaan liiketoimintaa rakentava yrittäjä sitoutuu tiukasti haasteeseensa, ja toinen yrittäjä tiedostaa sen. Yrittäjät tietävät millaista on olla yrittäjä sekä hyvinä, että vaikeina aikoina, ja jokainen samaa polkua tallaava on hengenheimolainen. Ei lienee ihme, että kun aina kun meille tulee kylään yrittäjäkavereita kuuluu joka kerta vaimon ja lasten tervehtimisen jälkeen ensimmäinen kysymys "noh, mites bisnes?" Se on juuri se yhteinen "juttu" joka meitä yhdistää.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Marko Pyhäjärvi, yrittäminen, yhteisöllisyys, tavoite, tavoitteet, oppiminen, menestys

Tavoitteiden asettamisen haasteellisuus

Maanantai 1.3.2010 - Liisa Leppänen

Yksikään myyntiä harjoittava yritys – eli siis mikään yritys – ei voi menestyä, ellei se tavalla tai toisella aseta toiminnalleen tavoitteita. Ne voivat olla lyhyen tai pitkän aikajänteen tavoitteita, mutta ne on kuitenkin jollakin tapaa määriteltävä.

Lue lisää »

4 kommenttia . Avainsanat: Liisa Leppänen, myyntityö, tavoite, bonus

Strategia unelmasta todeksi

Perjantai 12.2.2010 klo 9.30 - Sampo Terho, tietokirjailija ja vapaa toimittaja

Jo Sun Tzu totesi, että sotilas voi tietää miten valloittaa silti pystymättä siihen käytännössä. Kuten jo tuolloin, strategisen suunnitelman laittaminen käytäntöön osoittautuu yhä edelleen organisaatioille tavallisesti paljon vaikeammaksi, kuin itse suunnitelman laatiminen

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: strategia, organisaatio, suunnitelma, työyhteisö, esimies, tavoite, tavoitteet, resurssi, resurssit, ryhmä, työryhmä, viestintä, lopputulos

Tavoitteet eivät riitä, niitä pitää johtaa

Tiistai 13.1.2009 klo 18.30 - Petteri Laine

Bob Helsingin toimitusjohtaja Jukka Kurttila osuvasti toteaa Talouselämään(36/08) kirjoittamassaan artikkelissa: suomalaiset pelkäävät johtamista. Hän kirjoittaa "Johtamisessa olennaista on selkeän strategian ja kovien tavoitteiden määrittely sekä sellaisten keinojen valitseminen, joilla tavoitteet saavutetaan". Johdon tehtävä on paitsi asettaa tavoitteita ja valita keinoja, systemaattisesti arvioida ja seurata niiden edistymistä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Petteri Laine, talouselämä, talous, johtaminen, johto, tavoitteet, tavoite, myyntijohto, myynti, tulos, yrittäminen