Blogin arkisto

Nuoret miehet kädestä pitäen töihin?

Keskiviikko 10.6.2009 - Aino Kauhanen

Lähipiirissäni on kaksi nuorukaista, jotka ovat juuri valmistuneet ammattiin. Isiensä jälkiä kulkevat pojat ovat metallimiehiä – ja ylpeitä siitä.

Pojat ovat koko opiskeluaikansa paiskineet kesät ja muutkin lomat isiensä työpaikoilla. Alun siivoiluhommat ovat vuosien mittaan vaihtuneet osaamista vaativiin oikeisiin töihin. Työnantajat ovat mielissään katselleet, miten nuori polvi tekee innolla töitä, pojat ovat olleet tyytyväisiä, että ovat saaneet hitsata työn ja opiskelun saumattomasti yhteen.

Molempien poikien piti saada työpaikka tutusta firmasta valmistumisen jälkeen. Mutta vientivetoisiin yrityksiin iskikin lama oikein toden teolla. Poikia ei palkata edes kesätöihin, kun vakituinen väki on lomautettuna, kukin vuorollaan.

Lue lisää »

16 kommenttia . Avainsanat: Tarja Cronberg, kesätyöt, työllistyminen, metalliala, työllisyys, lomautukset, Kela, byrokratia

Työpaikka kokemattomalle nuorelle = Lottovoitto!

Perjantai 20.2.2009 klo 8.00 - Noora Pölkkö

Jokainen nuori haluaa olla itsenäinen ja tarvitsee vapautta. Sen kaiken saavuttaminen on kuitenkin kovemman työn takana kuin osaa odottaa.

Opiskelija toivoo raskaiden opintojensa olevan jo päätöksessä ja pääsevänsä työelämään. Työssä ollessa kun taas saattaa toisinaan kaivata takaisin koulunpenkille. Nuorten mielessä suurimpia kysymyksiä onkin, opiskellako vai hakeutua heti työelämään?

Lue lisää »

19 kommenttia . Avainsanat: Noora Pölkkö, ennakkoluulot, nuoret, työllistyminen, kokemus, koulutus, asenteet