Blogin arkisto

Työsuhdeturvaan mallia Tanskasta

Torstai 18.3.2010 klo 15.33 - Heikki Ikonen

Ahtaajien lakko on nostanut työtaistelujen etulinjaan työsuhdeturvan. Työntekijät haluavat työnantajan kustantavan reippaan korvauksen irtosanomisen yhteydessä. Ahtaajien mukaan kyse on periaatteesta ja pikkurahasta. Työnantajat taas pelkäävät, että myönnytys johtaa yleiseen malliin, koska ahtaajien jälkeen sitä vaativat kaikki jonkin asteen työtaisteluun kykenevät.

Lue lisää »

7 kommenttia . Avainsanat: työsuhdeturva, lakko, irtisanominen, irtisanomiskorvaus, sosiaaliturva, työttömyys, työllistäminen, työttömyysturva, julkinen talous, työnantajan velvoitteet

Miten yhteiskunta määrittelee yrittäjän?

Perjantai 10.7.2009 - Santeri Maunumäki

Miten on mahdollista, että kolme enemmän tai vähemmän julkista tahoa määrittelevät yrittäjyyden toisistaan poikkeavalla tavalla? Kyseessä on kolme hyvinvointiyhteiskunnan tukipilaria: veronkanto, eläketurva ja Kansaneläkelaitos.

Havahduin yrittäjyyden määrittämiseen liittyviin epäselvyyksiin konsultoidessani yhtä alallaan tunnettua omistajavetoista yritystä. Yrittäjällä oli sen verran työvuosia takana, että hän ajatteli siirtyä eläkkeelle ja etsi jatkajaa yritystoiminnalle.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Santeri Maunumäki, Kela, Kansaneläkelaitos, Eläketurvakeskus, yrittäjyys, määritelmä, eläkkeelle siirtyminen, eläke, työttömyysturva