Blogin arkisto

Vapaus ja kurinalaisuus

Tiistai 27.1.2015 - Kari Vahtolammi

karivahtolammi.jpgAika usein työtä haettaessa keskitytään siihen, että sieltä löytyy ne tärkeät asiat eli vapaus toteuttaa itseään. Mutta samalla unohdetaan, että on myös vastuu tuoda oma panoksensa käyttöön.

Vapaus on vain puolet tarinasta ja puolet totuudesta. Siksi ehdotan, että länsirannikolle pystytetään vapaudenpatsaan täydennykseksi vastuunpatsas- Viktor E. Frankl

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kari Vahtolammi, työ, työnhaku, työaika, vastuu, vapaus

Seksityö

Maanantai 19.11.2012 - Lassi Nokelainen

lassinokelainen.jpgIhan ensin pitää sanoa etten itse ole näiden palveluiden käyttäjä. Samoin kuin kannabiksen laillistamisen puoltamisessa, seison myös tämän takana yksilönoikeuksien ja itsensätoteuttamisaatteen takia.

Turhan usein seksipalveluiden myymistä perustellaan sillä että se rumentaa katukuvaa. Nainen jolla on nahkaa päällä, punaiset huulipunat kynsilakkoineen ja turhan pieni minihame häiritsee jonkun silmää - toisen silmää se hivelee. Eikö kadut vallanneet rintaliivi- ja muotivaatemainokset sitten häiritse? Häiritsee toki, mutta niitä on vaikeampi vastustaa kun ne ovat siinä laillisesti.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Lassi Nokelainen, seksityö, seksipalvelut, yksilönvapaus, ihmiskauppa

Sananvapaus

Perjantai 30.9.2011 - Kari Uoti

Sananvapaus on sitä että saa sanoa mitä mieltä on, sanoa tai huutaa oman itsensä kunhan ei loukkaa toista. Toisen loukkaaminenkin on jossakin tapauksessa sallittua, kun sillä on painava peruste. Puhumattomuus on pahasta. Puhuminen, pahankin puhuminen, toisten shokeeraaminen, on sallittua kunhan joku järki säilyy sanomisessa.

Sananvapauden rajat eivät ole kiveen hakattuja. Joskus sallitaan enemmän, joskus vähemmän. Suomessa ollaan korostettu yksityisyydensuojaa sananvapauden kustannuksela, mikä on tuonut meille pyyhkeitä ihmisoikeustuomioistuimesta.

Lue lisää »

4 kommenttia . Avainsanat: Kari Uoti, sananvapaus, loukkaaminen, loukkaus, shokeeraaminen, kunnianloukkaus, mielipide

Wikileaks

Maanantai 13.12.2010 - Kari Uoti

Australialainen Julian Assange vuotaa Wikileaks-sivuston kautta julki Yhdysvaltojen suurlähetystöjen omalle hallinnolleen toimittamaa salaista tietoa. Julian ei kuulu suurlähetystöjen normaalijakeluun eli aineisto on saatu ilman jenkkien lupaa. Se on siis tavalla tai toisella varastettu jostakin.

Lue lisää »

7 kommenttia . Avainsanat: Kari Uoti, Wikileaks, Julian Assange, tietovuoto, sananvapaus

Moraalin lähde kymmenen käskyä?

Keskiviikko 23.6.2010 klo 16.09 - Ahti Pontinen

”Moraalinen kehityksemme ihmisinä on paljon syvällisempää ja aikaisempaa perua kuin kristinuskon päällemme liimaamat opit”, kirjoitti Veli-Pekka Tynkkynen Aamulehden mielipideosastolla viime vuonna.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ahti Pontinen, moraalikäsitykset, kaksinaismoralismi, laitoskirkko, Raamatun tulkinta, uskonto ja valta, suvaitsevaisuus, nimikristillisyys, uskonnonvapaus

Uskoako

Keskiviikko 28.4.2010 klo 12.54 - Kari Uoti

Euroopassa Belgia ja Ranska suunnittelevat kieltävänsä burkhan käytön, siis tämän säiliön, minne nainen piilotetaan turvaan miesten katseilta. Burkha alentaa naista ja ylentää miestä. Se on liikkuva vankila ja häpeäpaalu. Onko tällaiselle kiellolle tarvetta ja onko siinä mitään mieltä?

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: Kari Uoti, burkha, uskonto, suvaitsevaisuus, tasa-arvo, itsemääräämisoikeus, valta, vapaus, moniarvoisuus, alistaminen, oikeusvaltio

Ylen uutiset

Maanantai 21.9.2009 - Kari Uoti, Oikeustieteen tohtori, MBA

Yle esitti 30. elokuuta dokumentin omasta uutistoiminnastaan. Asetelma ei ollut kovin kriittinen, oma toimittaja haastatteli kavereitaan ja kyseli mukavia. Jotakin dokumentti kuitenkin paljasti. Normaali uutistoimittaja on hyvin tavanomainen ja täysin kritiikitön henkilö, joka palvelee herraansa, valtiota, ei sananvapautta, kansalaisten oikeutta saada tietää yhteiskunnallisista ja merkityksellisistä asioista rehellistä tietoa.

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: Kari Uoti, Yle, uutiset, dokumentti, sananvapaus, kritiikki, sensuuri, rikosjournalismi

Eikö Suomessa ole mahdollista evätä korporaatioilta päätösvaltaa?

Tiistai 18.8.2009 klo 17.25 - Ahti Pontinen

Tanskassa on hyvin toimiva malli työelämää helpottamaan ja samalla huomattavasti oikeudenmukaisempi yrittämistä kohtaan kuin Suomessa. Tämä lähti liikkeelle noin parikymmentä vuotta sitten, kun Tanska oli asioidensa kanssa vaikeuksissa. Mallin pääajatus on "flexicurity".

Lue lisää »

4 kommenttia . Avainsanat: Ay-liike, Ahti Pontinen, yrittäjäjärjestö, ammattiyhdistysliike, yrittäjäjärjestöt, puolueet, edustuksellinen demokratia, yrittäminen, vapaus suomessa, työllistämistuki, kuntapäättäjät, valtiovalta, vallan keskittyminen, työelämä, ihmisoikeudet

Lisää sananvapautta! ...vaikka rahalla

Keskiviikko 4.2.2009 klo 13.30 - Miia Godwin

Mediassa kirjoitellaan ihan mitä sattuu. Eikä toimittajiin voi luottaa. Ei hätää, sillä nykyisenä lama-aikana sananvapauttakin voi saada ihan kohtuuhintaan, suorastaan alennuksella, kuten entinen venäläinen vakooja on nokkelasti oivaltanut.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Miia Godwin, sananvapaus, KGB, vakooja, multimiljardööri, Alexander Lebedev, London Evening Standard, lehdistö, Novaga gazeta, mediamoguli