Blogin arkisto

Venezuela on sääntelytalouden ankea esimerkki

Keskiviikko 13.3.2013 - Heikki Ikonen

heikkiikonen.jpgVastikään kuolleita on rumaa haukkua, mutta en malta olla nostamatta esiin Venezuelan Hugo Chávezia hänen talouspolitiikkansa vuoksi. Se kuvaa hyvin, kuinka virheelliset taloudelliset analyysit ja yhteiskunnalliset toimet johtavat ihan muuhun kuin on tarkoitus.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Heikki Ikonen, talous, suunnitelmatalous, talouspolitiikka, yhteiskunta, sosialismi, kulutus

Suomalaisesta mentaliteetista

Torstai 16.8.2012 - Heikki Kolehmainen

heikkikolehmainen.jpgAiheeni on tällä kertaa vaikea. Väitteeni ovat arvauksia ja tuntemuksia ns. suomalaisesta mentaliteetista ja yhteiskunnallisesta "ilmastosta", jossa kukaan ei saa kohota korkeammalle kuin toinen.

Me maksamme veromme, meitä haukutaan EU:n mallioppilaiksi, me avaamme sanaisen arkkumme ja uhoamme vain ollessamme humalassa. Onko tämän käytöksen toinen puoli se, että kukaan ei saa olla erilainen, että me asetumme machiavellimäisen hallitsijan alamaisen asemaan ilman todellista syytä siihen? Siksikö meitä kalvaa jatkuva kateus ja vastemielisyys menestymistä ja rikastumista kohtaan?

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Heikki Kolehmainen, EU, suomalaiset, yhteiskunta, valta, hyvinvointi

Kirjoita tälle palstalle!

Torstai 4.8.2011

Julkaisemme lukijoiden kirjoituksia työ- ja elinkeinoelämästä, taloudesta, yrittämisestä ja niihin liittyvistä aiheista yrittajalinja.fi-palvelun Blogit-osiossa.Myös muista aiheista kaikki asialliset kirjoitukset ovat tervetulleita.

Palvelussamme on kommentointimahdollisuus, joten kirjoitukset saavat sen kautta suoraa palautetta.

Tekstin toivottu pituus on 1 000-3 000 merkkiä. Kirjoita napakasti ja varusta tekstisi oikealla nimelläsi, sähköpostiosoitteellasi sekä nimimerkillä, jos haluat käyttää sellaista.

Yrittäjälinja pidättää itsellään oikeuden julkaista tai jättää julkaisematta lähetyt kirjoitukset yrittajalinja.fi-palvelussa ja käyttää niitä myöhemmin painetuissa materiaaleissa ellei erikseen muuta sopimusta asiasta tehdä.

Lähetä kirjoitus tällä lomakkeella.

1 kommentti . Avainsanat: mielipide, blogi, kirjoita, palsta, yhteiskunta, yrittäminen, työelämä, asenteet

Pk-yrittäjä on nykyajan lainsuojaton

Maanantai 11.7.2011 - Jorma Metsä-Ketelä

Kun pk-yrittäjä tekee vakavan virhearvioinnin, niin hänelle käy hullusti. Hän menettää konkurssi-nimisessä onnettomuudessa koko omaisuutensa, työpaikkansa, ammattinsa yrittäjänä, kotinsa pakkohuutokaupassa ja niin edelleen. Isojen yritysten toimijoilla sen sijaan on mahdollisuus suuriinkin kokeiluihin, eli pk-yrittäjän mittapuun mukaan kuolemanvakaviin virheisiin, ilman että heille siitä edes huomautetaan, koska virhearvioinnit ymmärretään luonnolliseksi inhimilliseksi toiminnaksi, jota ilman kehitystä ei riittävästi tapahtuisi.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Jorma Metsä-Ketelä, yrittäjä, pk-yrittäjä, työ, konkurssi, pakkohuutokauppa, velkasaneeraus, yhteiskunta

Puhdistus virolaiseen tapaan

Keskiviikko 14.10.2009 klo 12.00 - Veli-Matti Pääkkönen

Katselin sunnuntaina 11.10. Ylen Ykkösdokumentin Disko ja ydinsota. Virolaisen Jaak Kilmin ohjaama dokumentti oli kertakaikkisen raikas tuulahdus eteläisen naapurimme tavasta käsitellä vaikeitakin historian tapahtumia huumorilla ja tyylikkään ironian kautta.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Veli-Matti Pääkkönen, yhteiskuntakritiikki, yhteiskunta, historiankirjoitus, menneisyys, talvisota, jatkosota

Valtiolta loppuu rahat

Maanantai 12.1.2009 klo 19.00 - Kari Uoti, oikeustieteen tohtori, MBA

Ei tuu enää, huutaa verokassanhoitaja valtiovarainministeriön alakerrasta. Valtion verotulot putoavat huimaa vauhtia. Vienti on pysähtynyt. Kukaan ei enää osta autoja eikä juuri mitään muutakaan, mitä ei voi syödä. Ruoka sentään jaksaa kallistua. Keskusliikkeet, suomalainen ruokakartelli pitää hinnat pystyssä.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Kari Uoti, Uoti Kari, Verotulot, Julkinen sektori, Talous, Stakes, Verotulot, Yhteiskunta, Valtio, Kunta, Kunnat, Valtiovarainministeriö,

Teoriaherrain Suomi

Keskiviikko 19.11.2008 klo 8.48 - Jorma Metsä-Ketelä

Marraskuun ensimmäisellä viikolla keskustelin kolmen yhteiskunnallisen vaikuttajan kanssa yrittäjätaustaisten perheiden mahdollisuudesta päästä takaisin yhteiskuntaan vararikon jälkeen. Maanantaina työministeri Tarja Cronbergin erityisavustaja, valtiotieteiden maisteri Elina Moisio, torstaina Etlan toimitusjohtaja, valtiotieteiden tohtori Sixten Korkman ja perjantaina Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät ry:n toimitusjohtaja, varatuomari, kauppatieteiden lisensiaatti Anne Katajamäki.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Jorma Metsä-Ketelä, yrittäjä, pk-yrittäjä, työ, konkurssi, pakkohuutokauppa, velkasaneeraus, yhteiskunta, vararikko

Tuho tulee

Torstai 13.11.2008 klo 8.19 - Kari Uoti, oikeustieteen tohtori, MBA

Finanssimarkkinoiden tuho näyttää potkaisevan reaalitalouden samaan monttuun. Pankit kieltäytyvät antamasta jo lupaamiaan luottoja yrityksille, jotka katkeavat likviditeettikonkursseihin ennemmin kuin myöhemmin. Työttömyys lisääntyy ja ihmisten kyky kuluttaa vähenee. Vienti ei vedä. Kotimarkkinoilla ihmiset laittavat päätä puskaan tuskaillessaan alenevien omaisuusarvojen ja kohoavien lainanhoitokustannusten välissä. Velat ovat tapissa samaan aikaan kun omaisuusarvot katoavat.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Kari Uoti, rikosoikeus, finanssimarkkinat, talous, pankki, pankit, työttömyys, ostovoima, yhteiskunta, velka, velat

Yrittäjärasismia

Tiistai 11.11.2008 klo 9.10 - Ahti M. Pontinen

Kun työntekijä pienessä palveluyrityksessä sairastuu tai jää hoitamaan vaikkapa sairasta lastaan, hän on poissa tuottavasta työstä. Yrityksen on kuitenkin maksettava palkka kaikkine sivukuluineen. Vastaavalta ajalta jää laskutus kertymättä, eli juuri se raha, jolla yrityksen tulisi maksaa palkka. Mistä tämä raha otetaan?

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Ahti Pontinen, yrittäjä, yritys, yrittäjärasismi, yhteiskunta, työntekijä, sairasloma, palkka, raha, ammattiliitot

Suomi-brändi

Keskiviikko 29.10.2008 klo 13.01 - Kari Uoti, oikeustieteen tohtori, MBA

Alex Stubb päätti ryhtyä brändäämään Suomea nimekkään mainosveikkojoukon kera. Samalla kaavalla kokoomus on nostanut itsensä tunkkaisesta kypäräpäisten kirkkovaltuustoimagosta raikkaaseen liitoon, missä hurjinta ovat puheenjohtaja Kataisen voitonmerkit tuoppi kädessä. Normaalit ihmisen himot ja halut on raivattu kontrolloidun tekemisen varjoon, meillä on tekemisen meininki!

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Kari, Uoti, Kari Uoti, brändi, yhteiskunta, talousrikollisuus, kokoomus, Fryckman

Käytännön toiminta on asenteiden oikea mittari - kaikkien arvojen uudelleenarviointi

Perjantai 29.8.2008 klo 15.17 - Pauli Vuorio

Suomessa yrittäjien paperisodan helpottamiseen tähtäävään taisteluun on tulevaan budjettiin tiettävästi varattu naurettavat 200 000 euroa. Vuosittain Suomessa perustetaan noin 30 000 uutta yritystä. Suhde ja käytännön toimet yrittäjyyden tukemiseksi ovat tässä kohtaa itkettävän naurettavia. Hallitus ilmeisesti varaa kuitenkin 10 miljoonaa euroa yksinyrittäjien ensimmäisen työntekijän palkkaamiseen.

Lue lisää »

4 kommenttia . Avainsanat: Yrittäjä, yhteiskunta, byrokratia, työntekijä, konkurssi

Suvaitsevaisuutta etsimässä

Torstai 21.8.2008 klo 10.01 - Sampo Terho, tietokirjailija ja vapaa toimittaja

Nykypäivän moniarvoisessa yhteiskunnassa arvokeskustelua tarvitaan enemmän kuin koskaan. Kaikilla on oma, jatkuvasti yhä yksilöllisempi näkemyksensä hyvästä ja pahasta, oikeasta ja väärästä.

Lue lisää »

5 kommenttia . Avainsanat: sampo terho, suvaitsevaisuus, arvokeskustelu, arvot, moniarvoisuus, yhteiskunta