Blogin arkisto

Kuinka yhteiskunta toimii?

Perjantai 14.9.2012 klo 10.55 - Hans-Peter Siefen

siefen.jpgVaikka olenkin vielä nuori mies, jolla on itselläänkin valtavasti opittavaa, on minua silti häirinnyt kuinka moni meistä ei tunnu tietävän miten hyvinvointipalvelut yhteiskunnassamme rahoitetaan.

Meidän jokaisen – poliitikoista puhumattakaan – olisi tärkeää ymmärtää millä mekanismilla me nykyistä hyvinvointia ylläpidämme. Ainoastaan sitä kautta on mahdollista ymmärtää miten hyvinvoinnin voi edes jollain tavalla turvata myös jatkossa. Me yksinkertaisesti tarvitsemme menestyjiä ja menestyviä yrityksiä, jotta tasa-arvo ja hyvinvointipalvelut pyörivät. Kateus on paha hyvinvoinnin vihollinen.

Lue lisää »

7 kommenttia . Avainsanat: Hans-Peter Siefen, yrittäjähenkisyys, talous, vastuullisuus, video

Yrittäjähenkisyys, avain ihan mihin vain

Tiistai 21.12.2010 - Hans-Peter Siefen

Mikä on varmin tapa varmistua siitä, että yrityksesi yt-neuvottelut eivät koske Sinua? Mikä on tehokkain tapa hakea omaan työhön lisää haasteita, uusia mahdollisuuksia, palkan korotusta tai etenemismahdollisuuksia? Vastaus on yrittäjähenkisyys.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hans-Peter Siefen, yrittäjähenkisyys, motivaatio, tavoitteellisuus, asenne

Yrittäjähenki on hyvinvoinnin perusta

Torstai 26.8.2010 klo 13.10 - Sampo Terho

Kansakunnan suurin resurssi on kansanhenki. Siis kansan jakamat ihanteet, moraalikäsitykset, ajattelutavat ja niin edelleen. Tämä henkinen resurssi määrää miten kaikki muutkin resurssit lopulta hyödynnetään. Jos kansa on hengeltään työtä vieroksuvaa tai korruptioon taipuvaista, ei luonnonvarojen tai muiden olosuhteiden suosiollisuuskaan riitä luomaan hyvinvointia. Maailma on täynnä esimerkkejä tästä.

Lue lisää »

32 kommenttia . Avainsanat: Sampo Terho, yrittäjähenki, hyvinvointi, kansanhenki, resurssi, rohkeus, uhkarohkeus, ahneus, ahkeruus, menestys, halu menestyä

Suomalainen yrittäjähenki

Keskiviikko 17.6.2009 klo 21.01 - Sampo Terho

Nostamme muutamia aikaisemmin sivustollamme julkaistuja kirjoituksia uudelleen kommentoitaviksi niiden ajankohtaisen teeman takia. Osallistu keskusteluun ja ota kantaa!

Yrittäjyyttä on pitkään arvostettu Suomessa harmillisen vähän. Yrittäjää pidetään usein jotenkin ahneena, järjestelmään sopeutumattomana yksilönä, jonka epäonnistumista naureskellaan ja menestystä kadehditaan.

Lue lisää »

9 kommenttia . Avainsanat: Sampo Terho, yrittäjähenki, suomalaisuus, yrittäjyys, kateus, asenteet