Blogin arkisto

Ladatkaa, tähdätkää, TULTA!

Maanantai 1.12.2014 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgUsein fiksut ja älykkäät yritysjohtajat ovat käsitelleet yritysongelmia sisäisesti kertomatta vaikeuksista ja ratkaisuista muille. Yritysjohto on voinut käyttää kuukausia aikaa asioiden miettimiseen ja pohtimiseen ja ratkaisun löytämiseen.

Jos heidän ajatusprosessinsa käy läpi, voi huomata, että jokin vaihtoehto on usein jäänyt huomiotta. Asiat ovat vaikeita, käsitteellisiä ja vaikuttavat pitkällä aikajänteellä, mikä tekee niistä monimutkaisia ja vaativia.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Heikki Luoma, ajatusprosessi, implementointi, jalkauttaminen, jalkautus, johtopäätös, organisaatio, ratkaisu, strategia, yritysjohto

Näin verkkokauppa kasvatti myyntiään

Keskiviikko 26.11.2014 - Anja Kadziolka

anjakadziolka.jpgOnko sinulla verkkokauppa tai kivijalkamyymälä? Oletko ajatellut, miten voisit kasvattaa myyntiäsi digitaalisen markkinoinnin avulla? Tässä esimerkki yrittäjästä, joka kasvatti myyntiään kolmessa vuodessa reilusta 60 tuhannesta eurosta seitsemään miljoonaan!

Diana Harbour, yrittäjä ja äiti, perusti yrityksensä The Red Dress vuonna 2005. Hän aloitti myynnin kivijalkamyymälässä, mutta vasta verkkokauppa vei hänet menestykseen.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Anja Kadziolka, verkkokauppa, yrittäminen, yritys, myynti, asiakaspalvelu, viestintä, markkinointi

Helpoin ja nopein koskaan kokemani keino nostaa myyntiä kymmenillä prosenteilla

Maanantai 24.11.2014 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgArvaan, että yritysesittelysi toinen kalvo sisältää seuraavia tietoja: yrityksen perustamisvuosi, koko, toimistojen sijainnit ja mahdollisesti jotain muuta yrityksesi perustietoa.

Jos arvasin väärin, voit onnitella itseäsi, mutta jos arvasin oikein, sinun on muutettava esityksesi.

Kerron kohta miten.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Heikki Luoma, myyntipresentaatio, presentaatio, yrityksen perustiedot, yritys, yritysesittely, yrityskalvot kestolinkki

Voisiko yritysmentori auttaa sinua menestymään?

Keskiviikko 12.11.2014 - Anja Kadziolka

anjakadziolka.jpgJoitain viikkoja sitten minua pyydettiin mentoriksi alkavaan yrittäjien mentorointiohjelmaan. Olin imarreltu, mutta epäröin: yritysmentoriksiko, nyt jo?

Olenhan itsekin vielä kehitysvaiheessa, olen tehnyt niin monta asiaa väärin enkä ole edes tienannut vielä ensimmäistä miljoonaani, itse asiassa en lähellekään sitä. Mitä annettavaa minulla olisi?

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Anja Kadziolka, mentorointi, yritysmentori, yrittäminen, yritys, yrittäjä

HubSalo luo uutta toivoa yrittämiseen

Keskiviikko 1.10.2014 - Anja Kadziolka

anjakadziolka.jpgPäivä päivältä olen varmempi siitä, että olen muuttumassa Bridget Jonesiksi. Olin varmempi siitä kuin koskaan, kun tänään seisoin tien 1072 varressa, jossain Sammatin paikkeilla puhelin kourassa, bensa lähes lopussa epätoivoisena, ja jo tunnin myöhässä. Ilman tietoa siitä, missä on lähin bensa-asema.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Anja Kadziolka, yrityshotelli, työtila, HubSalo, verkostoituminen

Yrittäjän strategiatyö - tee näin

Keskiviikko 24.9.2014 - Anja Kadziolka

anjakadziolka.jpgKun yrityksen toiminta lähtee käyntiin ja päivittäinen puurtaminen vie mennessään, unohtuu helposti, mitä strategisia linjauksia alussa tehtiin. Monesti liiketoimintasuunnitelmat tehdään rahoituksen hakemista varten, eikä tehtyyn suunnitelmaan enää myöhemmin palata. Monikymmensivuinen, määrämuotoinen tekstitiedosto ei nimittäin käytännössä toimi suunnittelun tukena. Suurille yrityksille on tarjolla monenlaisia strategiatyökaluja, mutta en tiedä, miten ne istuvat pienelle yritykselle. Kyse on sinun omasta suunnittelutyöstäsi ja siitä, miten sen mieluiten teet.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Anja Kadziolka, yrittäminen, yritys, yrityksen perustaminen

Perusta yritys äitiyslomalla, 7 vinkkiä

Keskiviikko 17.9.2014 - Anja Kadziolka

anjakadziolka.jpgVaikka itse perustin yritykseni juuri ennen kuin jäin äitiyslomalle, ei se eroa paljonkaan siitä, että olisin perustanut yrityksen vasta äitiyslomalla. Nuorin lapseni oli kymmenkuinen ja vanhempi reilu kaksivuotias, kun ryhdyin herättelemään yritystäni henkiin.

Koska vanhat verkkosivuni olivat todella jäykät, staattiset ja sellaiset, joihin en itse pystynyt muutoksia tekemään, jouduin aloittamaan verkkosivujen uusimisella. Samalla uudistui logo, käyntikortti ja yrityksen strategia.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Anja Kadziolka, yrittäminen, yritys, yrityksen perustaminen

Riston myynnin prosessi on vanhanaikainen ja siitä haluaako hän uudistaa sen nykyaikaiseksi voi riippua yrityksen koko tulevaisuus

Maanantai 9.6.2014 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgRiston myynnin prosessi on vanhanaikainen ja siitä haluaako hän uudistaa sen nykyaikaiseksi voi riippua yrityksen koko tulevaisuus

Riston yrityksen tilanne on vaikea. Yrityksen myynti laskee, kannattavuus on heikko ja markkina on muuttunut muutamassa vuodessa.

Riston mielestä hänen yrityksensä kiertävät myyjät saavat liian vähän tilauksia ja myyjien matkaamisesta tulevat kulut ovat suuret. Sitten Risto kertoi etsivänsä uusia myyjiä kasvattaakseen myyntivoimaa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Heikki Luoma, Risto, yritys, myynti, asiakas, markkinointi

NENIETNÄÄK INNOVAATIO

Perjantai 10.1.2014 - Juha Ahola

juhaahola.jpgVijay Govindarajan herätteli puhumalla NbForumissa 26.9. käänteisestä innovaatiosta. Voisiko ajatella asioista aivan toisella tavalla kuin yleisesti tehdään? Jos innovoidaankin köyhässä maassa ja myydään rikkaampiin maihin?

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: Juha Ahola, yrittäminen, yritysjohtaminen

Trainers? Houselle 100 000 taalan vinkki, ettette jää jalkoihin!

Perjantai 27.12.2013 - Juha Ahola

juhaahola.jpgInnovatiivisuus! Uusiutuminen. Prospektointi. Asiakasmahdollisuuksista käsin yrityksen johtaminen! Itsensä alentaminen asiakkaan edessä myyjän rooliin! Kerro tarina mahdollisimman monelle. Maailma täyttyy kohinasta, kohtaaminen jää. Uusiutuminen edellyttää uusia tuttavuuksia, uusia ihmisiä. Tekeminen ja kokeilu, kokemuksellinen oppiminen. Vain kokemuksesta voi oppia ajattelemaan uudella tasolla.

Trainers’ Housen leijonat eivät karjahtele, eivätkä näe metsää puilta tai puita metsässä?

Yllä olevat poiminnat ovat johtajuusguru, yrittäjä, Jari Sarasvuon viimeaikaisista puheista poimittua. Olen kahlannut Sarasvuon kirjoja läpi, olen kuunnellut äänikirjoja ja lisäksi kevään radio-ohjelma-aineistoa, 21 jaksoa, olen ammentanut lukuisia kertoja per jakso läpi (latasin ne mp3:na puhelimeen ja juoksulenkeillä toimivat hyvänä kaverina).

Lue lisää »

5 kommenttia . Avainsanat: Juha Ahola, carpe diem, myyminen, myynti ja markkinointi, sarasvuo, tartu hetkeen, yrittäminen, yritysjohtaminen

Entäpä sosiaalisen riskin ottaminen, eripuraisuus ja kiireellisyys?

Perjantai 20.12.2013 - Juha Ahola

juhaahola.jpgEi välttämättä useinkaan tule mieleen, että innovaatio edellyttää sosiaalisen riskin ottamista, uskallusta tulla torjutuksi. Applen Steve Jobs, Ikean Ingvar Kamprad ja moni muu on ottanut sosiaalisen riskin, kun ovat lähteneet toteuttamaan jotain aiemmasta poikkeavaa. Innovaation läpi ajaminen vaatii uskallusta olla eri mieltä, olla itsepäinen ja määrätietoinen. Jos kriitikkojen kuoroa kuuntelee niin idea jää pöytälaatikkoon. Kirja nimeltään Ajattele oikein – menesty (Napoleon Hill) sisältää lukuisan määrän tarinoita, joissa peräänantamattomuuden johdosta onnistuminen ja läpimurto on tullut enemmin tai myöhemmin.

Voi olla jopa kliseistä sanoa seuraavasti:

Uusille asioille ensin nauretaan, sitten niitä vastustetaan ja lopuksi niistä tulee itsestäänselvyys.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juha Ahola, sosiaalinen riski, osaaminen, yrittäminen, yritysjohtaminen

Eroon kiltteydestä, kymmenen vinkkiä

Torstai 12.12.2013 - Anja Kadziolka

sekuntielamaablogi.jpgOletko lukenut kirjan Kiltti tyttö ei pääse pomoksi. 101 tapaa hävitä miehelle? (Hieman provosoiva käännös kirjan alkuperäisestä nimestä "101 unconscious mistakes women make that sabotage their careers") Se on Lois P. Frankelin kirjoittama opas siihen, miten erilaisista käyttäytymismalleista voi päästä eroon. Käyttäytymismalleista, joiden vuoksi naiset eivät etene urallaan. Se kertoo, mitä ei pidä tehdä, jos haluaa tulla otetuksi tosissaan liike-elämässä. Asioita, joita ei tule ajatelleeksi. Kirja on tarkoitettu työssäkäyville, mutta on pätevä jokaiselle, joka työskentelee liike-elämässä, myös yrittäjille. Kuten minulle.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Anja Kadziolka, naisyrittäjät, yrittäminen, kiltteys, asenne, yrityselämä

7 huomioitavaa asiaa uudelle toimitusjohtajalle (ja vanhalle myös)

Maanantai 9.12.2013 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgOn hyvä tunnistaa milloin asiat alkavat mennä vikaan, jotta voi ryhtyä tekemään sille jotakin.

Alla olevassa luettelossa* on muutamia huomioitavia asioita uudelle ja vanhalle toimitusjohtajalle.

Havaitsetko jotakin seuraavista?

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Heikki Luoma, esimiestyö, johtajuus, johtaminen, johtamisen kehittäminen, johtamisjärjestelmä, johtamisprosessi, käyttäytyminen, muutoksen johtaminen, muutosjohtaminen, strategian jalkautus, toimitusjohtaja, toteutus, yritysprosessi

Yrittäjän äitiys, osa II

Torstai 21.11.2013 - Anja Kadziolka

sekuntielamaablogi.jpgMiten yrittäjä-äiti sitten selviää äitiyslomalta takaisin kovaan bisnesmaailmaan? Kun vuoden (tai vuosien) verran on vaihtanut vaippoja, halinut pikkuisia pehmoisia tuhisijoita, pyyhkinyt puklua paidaltaan, rakastanut, hellinyt ja valvonut, miten siirrytään suorittamaan ja kasvattamaan yritystoimintaa? Miten yhtäkkiä saa edes paitansa pysymään suorassa, hiukset ojossa ja ajatukset kasassa?

Vastaus 1. Hyvin. Ainakin osittain. Itselläni oli jo pitkään muhinut mielessä ideoita ja visioita siitä, mitä kaikkea tulen tekemään. Kun sai oikeaa työaikaa, ilman että lapset kiskovat paidanhelmassa tai huutavat pihalla, oli vapauden tunne lähes riehaannuttava. Vihdoin saan olla yksin ajatusteni kanssa ja todella edistää asioita!

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Anja Kadziolka, yrittäminen, äitiys, naisyrittäjät, verkostoituminen, yritystuet, jaksaminen

Luonto pyrkii epäjärjestykseen ja energiaminimiin kuten ihmiset organisaatioissa, joita ei johdeta

Maanantai 18.11.2013 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgLuonto pyrkii lisäämään epäjärjestystä. Sitä kutsutaan entropian kasvuksi ja se merkitsee, että puu lahoaa, rauta ruostuu ja sokeri liukenee aamukahviin. Kaikki kuluu ja vanhenee voi sanoa. Tuota vastaan voi taistella ulkoa tuodulla energialla. Luonto itse pyrkii energiaminimiin.

Samalla tavalla yrityksen sisäinen toiminta pyrkii luonnostaan kohti epäjärjestystä ja energian minimiä. Yrityksen sisäisen energian vähyyden voi aistia yrityksessä, mikä on signaali epäjärjestyksen kasvusta.

Epäjärjestystä vastaan voi toimia johtamalla. Hyvä johtaminen selkeyttää organisaation kullekin jäsenelle tekemisen tarkoituksen ja koordinoi tekemisen yhteisen tavoitteen saavuttamiseen.

Lue lisää »

5 kommenttia . Avainsanat: Heikki Luoma, epäjärjestys, innostaminen, itsensä johtaminen, järjestys, johtajuus, johtaminen, johtamisen kehittäminen, johtamisjärjestelmä, johtamisprosessi, muutosjohtaminen, prosessit, strategian jalkautus, suunnitelmallisuus, yritystoiminta

Piinaavat ideat

Torstai 7.11.2013 - Anja Kadziolka

sekuntielamaablogi.jpgKoska tänään on suhteellisen aivoton olo, päätin googlata jotain kirjoitettavaa. (Rehellisyys ennen kaikkea.) Googlasin "entrepreneur" ja aloin lukea mitä Wikipedia aiheesta kertoo.

Wikipediassa listataan kolme yrittäjätyyppiä: sosiaalinen yrittäjä, sarjayrittäjä ja elämäntapayrittäjä. Sosiaalinen yrittäjä haluaa parantaa maailmaa teoillaan ja motivoituu enemmän aatteesta kuin rahasta, sarjayrittäjä keksii jatkuvasti uusia bisnesideoita ja elämäntapayrittäjä haluaa tehdä harrastuksesta elinkeinon sekä haluaa enemmän vapautta ja aikaa perhe-elämälle. Siis todella pelkistetysti ja vapaasti käännettynä.

Samaistun näistä yrittäjätyypeistä jokaiseen.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Anja Kadziolka, naisyrittäjät, yrittäminen, yritysidea, ideat

Miksi johtaja nousee sängystä joka aamu mennäkseen töihin?

Maanantai 28.10.2013 - Heikki Luoma

heikkiluoma.jpgMiksi on tärkeä kysymys.

Miksi sinä menet aamulla töihin? Miksi juuri tiettyyn työpaikkaan? Syysi voi olla palkka. Tarvitset rahaa.

Syysi voi olla myös yrityksen kulttuuri. Käyt töissä juuri tietyssä yrityksessä, koska pidät sen kulttuurista, tavasta toimia ja työtoverisi jakavat käsityksesi sinun kanssasi. Teette työtä samoilla uskomuksilla ja arvoilla.

Työskentelet uskomustesi ja arvojesi puolesta edistämällä niiden toteutumista.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Heikki Luoma, asenteet, arvot, yritysarvot, yrittäminen, missio

Mitä voimme jättää tekemättä?

Perjantai 26.7.2013 - Juha Ahola

juhaahola.jpg1) Asiakastyytyväisyys, 2) korkea laatu ja 3) tehokas toiminta. Siinäkö yritysten tärkeimmät "arvot" tai millä nimellä sitten kukin menestystekijöitään kutsuu? Eiköhän näiden seikkojen pitäisi olla itsestäänselvyyksiä. Tuskin noilla nimenomaisesti erotutaan kilpailiojoista tai ainakin tarkennuksia tarvitaan, mitä nimenomaan kyseisen asia käsittää ja tarkoittaa ja miten se on kilpailijoista erottava seikka. Yritysten myyntipuheissa korostetaan lukuisia argumentteja Missä-kaikessa-me-ollaan-hyviä!

Mutta kuinka usein törmäät yritykseen, jossa kerrotaan, että tässä ja tässä asiassa emme ole hyviä, mutta panostamme tähän ja tähän? Et varmastikaan usein. Talonrakentaja voi toki todeta asiakkaalle, että käsityönä tehty kaappikello kannattaa tilata ammattipuusepältä eikä häneltä (=talonrakentajalta), mutta kylläpä se niin tahtoo olla, että yritykset ovat itseriittoisia omalla toimialallaan.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juha Ahola, johtaminen, sitoutuminen, yrittäminen, yritysjohtaminen

Harri vai Marko? Miten haluat työskennellä?

Perjantai 19.7.2013 - Juha Ahola

juhaahola.jpgTarina kertoo veljeksistä, jotka lähtivät maailmalle ansaitsemaan rahaa. He saapuivat erääseen afrikkalaiseen kylään, jonka päälliköllä oli tarjota veljeksille työtä. Kylään tarvittiin puhdasta vettä, jota tuli noutaa ämpäreillä kylän laidalta. Kyläpäällikkö lupasi 10 euroa ämpäriltä.

Harri laskeskeli, että hän voisi kuljettaa 2 ämpärillistä kerralla (1 tunnissa) ja jos hän ahkeroi 12 tuntisia päiviä, hän tienaa 240 euroa päivässä. Näin ollen 7-päiväisellä työviikolla ansiot ovat 1680 euroa ja kuukaudessa 7200 euroa ja kolmessa kuukaudessa 21600 euroa. Harri päätti kääriä hihat, vaikka tiesi, että kova puhde on edessä. Ja niin olikin. Työpäivien jälkeen Harri oli ihan naatti ja illat menivät palautellessa tv:n ääressä. Paikkoja jomotti, mutta Harri päätti uurastaa siitä huolimatta ahkerasti, jottei ansiotaso pääse tippumaan.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: Juha Ahola, yrittäminen, yritysjohtaminen

Tie parempaan huomiseen

Tiistai 18.6.2013 - Ville Saarikalle

villesaarikalle-kuva.jpgKuulen toisinaan, että kasvu ei voi enää jatkua: yritysten ei tulisi kasvaa, väestön ei tulisi kasvaa eikä talouden tulisi enää kasvaa. "Se on kestämätöntä", kuulen väitettävän. Väite on liian kyyninen ja yksinkertaisesti väärä. Tie parempaan huomiseen on kasvu, mutta sitä ei taantuma takuulla ole.

Kasvu tekee elämästä helpompaa ja mukavampaa. Jos tarkastelet taloudellisessa alamäessä piehtaroivia maita, voit myös nähdä ihmiset kaduilla. Valitettavasti nuo ihmiset eivät ole huutolauseineen hyvällä tuulella. Etelä-Euroopassa ei tällä hetkellä ole vallalla onnen päivät, vaan pikemminkin kurjistuminen. Silloin kun työttömyysluvut kasvavat ja toiveet valoisammasta tulevaisuudesta haihtuvat, kasvu toivotettaisiin lämpimästi tervetulleeksi. Ilman kasvua valtion on hyvin vaikeaa maksaa velkojansa ja tarjota laadukkaita julkisia palveluita. Käytännössä tämä merkitsee korkeampia veroja, vähemmän julkisia palveluja ja enemmän pahantuulisia ihmisiä kaduilla.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ville Saarikalle, kasvu, talouskasvu, talous, työttömyys, työllisyys, yritystoiminta

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »