Blogin arkisto

esittely_otsikkokuva2_pien.gif

Keski-Pohjanmaan Kulttuuriopisto

kp_kulttuuriopisto.jpg

Bookmark and Share

Ammenna lisäkoulutusta ja virkisty!

Ajan tuulia tarkasti haisteleva Keski-Pohjanmaan kulttuuriopisto järjestää kursseja aiheesta kuin aiheesta virkistävien puitteiden parissa.

Keski-Pohjanmaan kulttuuriopiston tarjonta on erittäin laaja: opisto tarjoaa ammatillisia perustutkintoja, ammattitutkintokoulutusta, kansanopistolinjoja, leirejä sekä lisä ja täydennyskoulutusta usealta eri alalta. Opistolle saapuu asiakkaita ympäri Suomea jopa ulkomailta.

Lyhytkurssi tilauksesta

kp_kulttuuriopisto_kiipeily.jpg- Lyhytkursseja järjestämme, kun pyyntöjä tulee! Ala voi olla ihan mikä vain. Meillä on kurssitarjontaa mm  aggressiivisen asiakkaan kohtaaminen, intialainen päänhieronta, ensiapu, ryhmänohjaukseen ja liikuntaan liittyviä kursseja. Tällä hetkellä on mahdollista perehtyä muutaman päivän kurssilla tansseihin alan parhaiden nykytanssiopettajien johdolla.

Opisto järjestää tilauksesta koulutuksia ja opintomatkoja.

- Voimme suunnitella koulutuksen yhdessä työyhteisön kanssa heidän toiveidensa mukaan – ja tulla tarvittaessa tilaajan luoksekin kouluttamaan. Autamme myös, jos työyhteisöillä on jokin haasteellinen ongelma, jonka purkamiseen tarvitaan työnohjaajaa.

- Opintomatkoja olemme tehneet muun muassa Ruotsiin, Tanskaan, Hollantiin ja New Yorkiin. Matkojen teemat liittyvät muun muassa vanhus- ja vammaisalojen uusiin tuuliin.

Sisäcurlingia ja sumopainia

Kälviän jokirantamaisemissa sijaitseva opisto tarjoaa hulppeat puitteet myös työhyvinvointitapahtumille.

- Toimintamahdollisuuksia on paljon; seinäkiipeilyä, palloilulajeja, sauvakävelyä, valokuvausta... Täällä voi kokeilla vaikka sumopainia tai sisäcurlingia, joka on todella suosittua. Ulkoilu- ja erätaidot ovat tärkeällä sijalla, Riitta Harju luettelee.

Vauhdikkaaseen ohjelmapakettiin voi räätälöidä lisäksi vaikkapa asiakkaan alaan liittyvän luennon. Opistolla on myös kurssihotelli ja oma keittiö ja ravintolapalvelut A-oikeuksineen. Rentoutuminen onnistuu upeissa rentoutustiloissa ja lisäksi löytyvät saunatilat ja poreallas. Opiston koko alue on suunniteltu esteettömäksi, joten joka paikkaan pääsee myös apuvälineillä

Uusien tuulien haistelua

Entä miltä näyttää 60-vuotiaan opiston tulevaisuus?

- Haistelemme koko ajan uusia tuulia tietääksemme, missä mennään. Meillä on yhteyksiä moneen eri tahoon, joiden kanssa tutkimme ammatillisesta näkökulmasta, mitä koulutusta tällä alueella tarvittaisiin. Nyt tulossa on muun muassa ratkaisukeskeisen psykoterapian, ryhmäohjaajan, aistiviesti (snozelen) , dementiatyön, kehitysvammatyön ja seksuaaliterveyden koulutusta.

- Leiritoiminta ja niin sanottu internaattiopiskelu on lisääntymässä. Se tarkoittaa yön yli kestävää, joko tavoitteellista jokin asian tiimoilta tehtävää tai ihan rentoutumiseen keskittyvää kurssia.

Vireässä opistossa on jo syntynyt yksi ainutlaatuinen ja ajankohtainen idea: kulttuuriklubi. Kansanopiston tarjoama klubi järjestää kerran kuussa jonkin kulturellin tapahtuman; lukupiirin, teatterimatkan tai vaikka runokaraokeillan. Jäseniä on jo satakunta.

- Klubi on avoin kaikille, jotka uskaltavat tehdä jotain eri tavalla. Jäseniä on Helsingistä ja Oulun takaa, nuorin heistä on 19- ja vanhin jo liki 80-vuotias. Klubi on herättänyt erittäin paljon innostusta - olemme saaneet audienssin jopa Jorma Uotiselta! Riitta Harju iloitsee.

Keski-Pohjanmaan Kulttuuriopisto
Opistontie 1, 68300 Kälviä
Koulutussuunnitelija Riitta Harju
Puh. 044 725 0732
www.kpopisto.kpedu.fi

 


Näytä suurempi kartta

<< Takaisin

Hakusanoja: Koulutus, opiskelu, opinnot, kurssit, kurssi, opintomatkat, perustutkinto, ammatillinen perustutkinto, tanssikurssi, työhyvinvointi, työyhteisö, kulttuuri, kulttuuriklubi