Blogin arkisto

Suvaitsevaisuutta etsimässä

Share |

Torstai 21.8.2008 klo 10:01 - Sampo Terho, tietokirjailija ja vapaa toimittaja


Nykypäivän moniarvoisessa yhteiskunnassa arvokeskustelua tarvitaan enemmän kuin koskaan. Kaikilla on oma, jatkuvasti yhä yksilöllisempi näkemyksensä hyvästä ja pahasta, oikeasta ja väärästä.

Avainsanat: sampo terho, suvaitsevaisuus, arvokeskustelu, arvot, moniarvoisuus, yhteiskunta


Kommentit

2.9.2008 16:54  Uskallanko sanoa

Kohta ei saa sanoa mitään mistään ettei päälle tuu jokin syyte ?

15.8.2011 13:59  Hakukonemainonta

Tällaiset artikkelit ovat tarpeen, varsinkin kun katsotaan Suomen poliittisen ilmapiirin muutosta artikkelin kirjoittamisen jälkeen. Tällä viittaan esim. Perussuomalaisten nousuun. Kyllä jokaisella pitää olla oikeus sanoa mielipiteensä ja pitää huolta elinympäristönsä turvallisuudesta ja laadusta. Nykyään joutuu aivan liian helposti suvaitsemattomien listalle jos uskaltaa sanoa rehellisen mielipiteensä jostain epäkohdasta.

15.8.2011 14:04  Pikavippi

Juuri näin. Suomessa on jo menty liian pitkälle samalla yleiseurooppalaisella polulla, jossa suvaitsevaisuutta/suvaitsemattomuutta käytetään vallan välineen. On erittäin helppoa päästä vastustajasta eroon, asettamalla hänet huonoon valoon ja syyttämällä häntä syrjinnästä.

1.12.2011 11:21  Vippi

Todellä tärkeä artikkeli. Suvaitsevaisuutta on todella helppo käytää väärin. On niin helppo vetää suvaitsevaisuuskortti esiin ja lopettaa keskustelu

11.4.2012 11:25  pikavippi on paras vippi

Todella tärkeä artikkeli ... vuodelta 2008. No Tänään juuri tuli uutinen homofobeilla on (usein) omat homo taipumuksensa minkä takia he sitten homoja vihaavat--> eli siis vihaavat itseään? Itsensä vihaajia. HMm.. EI kuulosta hyvältä.
Suvaitsevaisuus on parasta. Myös sen suhteen että muillakin on oikeus mielipiteenseensä, olivat he sitten homofobeja tai ei..


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini