Blogin arkisto

Kontrollikyvyttömyys

Share |

Torstai 9.10.2008 klo 12:56 - Kari Uoti, oikeustieteen tohtori, MBA


Suomen pankkikriisi 1990-luvulla johtui valvovan viranomaisen, tässä tapauksessa Suomen Pankin ja pankkitarkastusviraston kyvyttömyydestä hallita markkinoiden ahneutta, markkinatalouden renkiä, joka hetkeksi pääsi isännäksi. Tänään tilanne on aivan samanlainen, pankkitoimintaa valvovien viranomaisten ymmärrys ja kyky hoitaa kontrollitehtäväänsä on huono, jossakin tapauksessa kelvoton.

Avainsanat: Kari Uoti, Kari, Uoti, Uoti Kari, pankkikriisi, pankit, pankki, pankkitoiminta, Islanti, markkinatalous, pankkitarkastusvirasto, rahanpesu


Kommentit

13.10.2008 21:08  Pikalainamies

Ei kai Islantilaisten touhuissa ollut mitään hirveän ihmeellistä. Rikoo on riskillä ruma, eli silakkamaan asukit ottivat vain liikaa riskiä pääomaan nähden. Pelissä voi voittaa tai hävitä kohtuuttomia summia panokseen nähden ja tässä nyt kävi niin, että "turskaa" tuli eikä jäljelle jäänyt kuin tuulen huuhtoma perse. Joskus voittaa, joskus häviää.

21.12.2008 4:30  lainavertailu

Tähän pakko jatkaa tästä Madoff skandaaliin liittyen että sentään islantilaiset ottivat rehellisesti riskiä vivulla eivätkä (ainakaan ymmärtääkseni) kusettaneet niinkuin Madoff-huijaus. Mutta lopputulos toki heikko molemmissa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini