Blogin arkisto

"Ihminen on tärkein"

Share |

Torstai 5.2.2009 klo 8.00 - Matti Saarinen


Näin kirjoittaa metsäteollisuutemme Grand Old Man, kymmenvuotiaana sotaorvoksi jäänyt paperi-insinööri Pekka Rantala joulun alla ilmestyneessä kirjassaan Noususta Syöksykierteeseen. Rantalan kädenjälki on näkynyt vahvana sekä kotimaassa että ulkomailla. Erikoisen hyvin mies tunnetaan ainakin Lohjalla, Varkaudessa ja Raumalla. Hänellä on myös pitkäaikaiset kokemukset kansainvälisiltä paperimarkkinoilta aina Amerikkaa, Afrikkaa ja Aasiaa myöten. Hänen työuralleen mahtuu tehtäviä työmiehestä toimitusjohtajaan ja johdon konsultointiin.

Kirjassa käydään johdonmukaisesti ja asiantuntevasti läpi menneisyyttä, mutta visioidaan myös tulevaisuutta, tavalla mistä monien kannattaisi ottaa oppia.

Avainsanat: Matti Saarinen, Pekka Rantala, Noususta syöksykierteeseen, paperiteollisuus, ympäristökysymys, kestävä kehitys, Kemijärven sellutehdas, Bush, globalisaatio, vastuu, ympäristö, luontoarvot, ympäristökatastrofi


Kommentit

5.2.2009 12.26  Ei ole totta

"Kannattavan teollisuuslaitoksen pysäyttämistä ei voi perustella missään olosuhteissa. Kemijärven sellutehtaan sulkeminen on vertaansa vailla oleva osoitus johdon ja omistajien järjenvastaisesta ja edesvastuuttomasta toiminnasta",

Kuinka niin ? Jos toiminta on paljon kannnattavampaa muualla? Tuo ei todellakaan ole totuus, vaikka siltä saattaa jostain kuulostaa.
Jos toiminnta, tuontao palkat jne siirtyvät muualle, kyllä kai ne muutkin ihmiset ovat yhtä arvokkaita kuin suomalaiset ihmiset?

7.2.2009 18.03  oma moka

Lisäksi tehtaaseen tarjottiin toista tuontantolaitosta joka ei näille vellipöksyisille työntekijöille ja välijohdolle kelvannut, koska olisivat menettäneet paperin edut ja "joutuneet" yksityisen työllistäjän sortavaan työtahtiin!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini