Blogin arkisto

Antakaa ihmisten stressata!

Share |

Perjantai 13.2.2009 klo 11.00 - Noora Pölkkö


Työelämä on välillä todella raskasta ja stressaavaa. Saattaa tuntua siltä, että sinulta odotetaan paljon ja välillä liikaakin. Halu onnistua töissä kiperimmässäkin tilanteessa ja pelko mahdollisesta epäonnistumisesta lisäävät paineita ja stressiä. Olen kuullut tuhat ja yksi kertaa sanottavan, että ”Älä stressaa”. Kielloista huolimatta sitä on lähes mahdotonta välttää.

Ihmiset mieltävät usein stressin negatiiviseksi asiaksi. Kaikki eivät tiedä, että on olemassa myös hyvää stressiä. Hyvä stressi parantaa suorituksiamme ja saa meidät ylittämään kykymme. Huono stressi taas vaikuttaa päinvastaisesti ja kuormittaa meitä henkisesti liikaa.

Minusta ihmisten tulisi pitää kiinni myönteisestä, hyvästä stressistä. Uskon, että myönteisesti stressaavat ihmiset menestyvät työelämässään erinomaisesti. Hyvä stressi antaa kantajalleen voimaa töissä ottaa askeleita kohti suurempia haasteita. Työ on varmasti yksi stressaavimmista asioista, haasteiden suuruudesta riippumatta. Työssä täytyy luottaa itseensä ja olla pelkäämättä epäonnistumista, jotta voi todella ylittää itsensä sekä lähteä päivittäin töistä niin sanotusti itsensä voittajana.

Vaikka työelämässä myönteisesti stressaaminen on hyväksi, sille ei saa antaa ylivaltaa. On hyvä osata stressata kohtuudella, sillä liika on liikaa kaikessa. Pidän stressinhallintaa yhtä tärkeänä taitona kuin ajankäytönhallinnan ja organisoimisen taitoa. Kaikkia näitä tarvitaan aivan yhtä paljon jotta voi pärjätä työssään hyvin, saati sitten menestyä erinomaisesti.

Niin kuin paine on välttämätöntä jokaisen ihmisen henkiselle kasvulle, on myös stressi välttämätöntä menestykselle työelämässä. Kaikkien pitäisi muistaa, että stressi voi olla myös hyvästä ja kuuluu jokaisen elämään. Myönteinen stressi sekä asenne auttavat onnistumaan työssä hyvin ja kunniakkaasti. Liian rento ja stressitön suhtautuminen töihin saattaa koitua lopulta harmiksi. Antakaa ihmisten stressata!

Noora Pölkkö

Avainsanat: Noora Pölkkö, stressi, hyvä stressi, asenne, suhtautuminen, myönteisyys, menestys


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini