Blogin arkisto

Älä tuijota lamaleimaa, työhönottaja!

Share |

Perjantai 13.2.2009 klo 8:00 - Heikki Ikonen


Näinä päivinä työmarkkinoille tupsahtavat nuoret ovat paniikissa. Työpaikat ovat nyt kiven alla kokeneillekin, saati vastavalmistuneille. Työnantajat suhtautuvat lyhyisiinkin työttömyysjaksoihin kuin tartuntatautiin. Erityisen jyrkkiä ovat asenteet kaupallisella ja teknisellä sektorilla. Työnantajan silmissä työttömyys todistaa hakijan rakenteellisesti kyvyttömäksi vuosienkin päästä - tokihan pätevälle aina löytyy ottaja.

Logiikka on kaukana aukottomasta, sillä vaikeina aikoina työmarkkinat tukkeutuvat totaalisesti. Lamassa ainoan väylän avaavat yleensä suhteet. Nuoren työnhakijan kykyjen ja suhdeverkoston välillä leviää usein ammottava kuilu.

Avainsanat: Heikki Ikonen, urakehitys, lama, työttömyys, leima, Osuuspankki, sijoitusneuvoja, työhön otto, rekrytointi


Kommentit

15.2.2009 22:53  Samat sävelet

Tuttu tarina omalla kohdalla ja monelle kaverillekin, kun ollaan samaa sukupolvea. 90-luvun laman aikana tulin työelämään, ja tuskaista oli. Olen saanut töitä sen jälkeen, mutta nuoremmat polvet ovat pärjänneet urallaan paremmin, enkä keksi muuta syytä, että työhistoria pääsi heti kovaan vauhtiin. Eipä paljon naurata, vaikka kohtuullisesti pärjännyt olenkin.

18.2.2009 1:17  Petro

Juu tuttu fiilis. Koulunpenkiltä keskelle lamaa, pätkätyö kierteessä ollu useemman vuoden. Monelle työtön = paha ihminen ja huonotyöntekijä. Vaikka harvemmin nuo työläiset yhtiöiden yt neuvotteluja alottaa. Onneksi on niitäkin työnantajia jotka näkevät työttömässä sen positiivisen asian että tekemisen intoa löytyy kun vihdoin pääsee takas työelämään.

23.2.2009 15:29  hakemisto

Onneksi kaikki eivät sentään ole yhtä kaukonäköisiä. Todellakin hyvä muistutus tämä blogikirjoitus. Mutta samalla pitää tökätä pitkällä kepillä monia yrityksiä, sillä yritykset eivät vaivaudu kunnolla perehdyttämään nuoria työelämään ja työtehtävään. Jos näin tehdään, niin väitän että työntekijä antaa kaikkensa ja työpaikan henki on ihan toista luokkaa.

9.3.2009 9:09  Heikki Ikonen

Kiitos palautteesta!

Työttömyyden kokeneet ovat omankin kokemukseni ja käsitykseni mukaan hyviä työntekijöitä, koska he osaavat arvostaa työtä ja pitävät siitä kiinni kynsin hampain.

Ja onnea työnhakuun, jos siinä tilanteessa olette.

yst. Heikki Ikonen


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini