Blogin arkisto

Lisää rahaa vai uudenlaista ajattelua?

Share |

Maanantai 9.3.2009 klo 12:00 - Hannakaisa Heikkinen


Suomalaisten terveys on nyt keskimääräisesti parempaa kuin koskaan aiemmin, mutta samanaikaisesti on havaittavissa monia suomalaisten terveyteen - ja kansantalouteen - vaikuttavia epätervettä kehitystä; väestö lihoo, alkoholin käyttö kasvaa ja masentuneisuus yleistyy. Lisääntyvien sairauksien kärjessä vyöryen etenee tyypin II diabetes.

Avainsanat: Hannakaisa Heikkinen, terveys, sairaanhoitomenot, sairauslomat, jaksaminen, kuntatalous, ennaltaehkäisy


Kommentit

11.3.2009 9:19  Kalastaja

Heikkinen vetää suoran syy-seuraus-suhteen ennenaikaisen eläköitymisen ja lihavuuden, masennuksen ja alkoholin liikakäytön välille. Kuinkahan lihavia, masentuneita ja juoppoja ovatkaan tämän logiikan mukaan maatalousyrittäjät, jotka voivat saada luopumiseläkettä reilusti alle kuusikymppisinä ? Tuntemani ennenaikaisesti eläköityneet maatalousyrittäjät ovat varsin iloisia, normaalipainoisia ja viinankäyttökin on kohtuullista. Olisikohan syy siinä, että lyhyen yrittäjä/työuran ovat mahdollistaneet varsin "kohtuulliset" maataloustuet ? Luopumiseläkkeen maksaa valtio, palkansaajan eläkkeen maksaa hän itse yhdessä työnantajan kanssa. Vähemmästäkin tulee iloiseksi ja hyvälle tuulelle. Heikkinen toteaa myös, että "ihmiset tulee tavoittaa terveyden edistämistoimilla" ja tärkeää on tavoittaa heikommassa asemassa olevat, joiden "työura ei etene kuten muiden". Lieneekö taustalla halu terveyteen pakottavista hoitotoimenpiteistä ja kaistavahdeista niille onnettomille kansalaisille, jotka eivät ymmärrä omaa parastaan !

25.3.2009 17:29  Työpaikan piikkiin ei voi kaikkea laittaa

Työuupumisesta johtuvien sairauspäivien jatkuva lisääntyminen ja työntekijöiden ennenaikainen eläköityminen kertovat, ettei suomalaisilla työpaikoilla voida hyvin.

Ylläoleva ei aina suinkaan johdu pelkästään työstä ja työpaikasta.
Oikeammin on sanoa, ettei suomalaiset voi hyvin....


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini