Blogin arkisto

Byrokratian kukkasia

Share |

Perjantai 5.6.2009 - Pekka Niskanen


Byrokratialla tarkoitetaan virkavaltaisuutta. Sanahan on itsessään ihan neutraali. Byrokratian pitäisi siis olla järjestäytyneen yhteiskunnan tukipilari. Mutta kun pilasivat sen, byrokraatit nimittäin.

Avainsanat: Byrokratia, Kela, työttömyyspäiväraha, byrokraatti, Ajoneuvohallintokeskus, parkkikiekko, pysäköintikiekko, pysäköintikiekkokirja, kiekkokirja, parkkimaksu, pysäköintimaksu, pysäköintivirhemaksu, liikenne- ja viestintäministeriö


Kommentit

5.6.2009 11:03  Hevimies

Kävipä niin muutama vuosi sitten Hervannan töykkärissä että hain automaatiotekniikan kurssille. Kotiin tipahti lappu jostain sähköalan perustutkinnosta tempasin sen roskiin ja totesin enpä ole tollaseen hakenut. Sain karenssia tästä rahat katki 2kk sillä se kuulema jotenkin kummasti olikin hakemani koulutus nimi vain muuttui matkalla. Noh ei siinä mitään seuraavalla työkkäri reissulla sain tietää että mulle oli varattu joku ihmeen tapaaminen työvoimaneuvojalle tiettyyn aikaan. Korttiini virkailija ei ollut sitä kirjannut vaan pelkän päivämäärän normaaliin työnhaun uusimiseen. Noh sain tästä virkailijan virheestä 2kk lisää karenssia. Virkailijasta tekemäni valitus työministeriöön jotenkin kummassa saapui mun nimellä työkkäriin jossa virkailija avasi postini = rikkoi posti salaisuutta ja lähetti sen mulle myöntäen tekonsa kirjallisesti. Valitin tästäkin ei seuraamuksia. Byrogratit ovat siis politikkojen tavoin lain yläpuolella. Eilen katselin vaaliväittelyä jossa ilmeni että useat politikot ovat varastaneet työpaikaltaan lentäen turistiluokassa ja nostaneet businessluokan korvauksia hyötyen noin 1500e/lento. Ei seuraamuksia, ei kenkää, ei edes syytettä varkaudesta,petoksesta,virkaaseman väärinkäytöstä.... Kuten tästäkin hyvin näemme laki ei ole oikeutta, se on yhteiskunnan tapa orjuuttaa kansalaisiaan.

8.6.2009 9:17  kyllästynyt

Byrokratia on vaan lisääntynyt ja naurettavia säädöksiä on EU:n mukana tullut hirveästi lisää. Karmeata rahanhaaskausta ja hermojen menetystä eikä varmasti palvele alkuperäistä takoitusta. Mikä on kai helpottaa ja yhdenmukaistaa yhteiskunnan toimintaa?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini