Blogin arkisto

Tositarinoita työyhteisöistä: Työyhteisö - monisärmäinen timantti

Share |

Maanantai 6.7.2009 - Kirjoituskilpailun satoa


Meillä on aivan uskomaton työyhteisö kokonaisuudessaan, ollut jo 21vuoden ajan, jonka toimipisteemme on ollut toiminnassa. Suurin osa henkilökunnasta ovat ns. "alkuperäisiä", ja uudet työntekijät ja lääkärit sopeutuvat talon tapoihin niin nopeasti, että kukko ei lauluansa ehdi karauttamaan katolla.

Vaikka vuosien varrella ja varsinkin edellisen laman aikana tuli tiukkoja tilanteita, muun muassa henkilökuntaa lomautettiin ja jopa muutamia irtisanottiin, selvisimme yhteistuumin siitäkin ajasta, ja mikä osaltaan tuo varmuutta siitä, että selviämme tästäkin lamasta, mikä toivottavasti kääntyisi ihan jo näillä näppäimillä toiseen suuntaan...

Osastoja yrityksessämme on monia, fysiatrian osastolla reippaan näköistä, urheilullista porukkaa, röntgenissä rauhallisempaa väkeä. Hammaspuolen tytöt tunnistaa kadehdittavan kauniista hampaistaan, ja työterveyshoitajat ovat käsittämättömän timmissä kunnossa.

Labran väellä puolestaan on aina niin vauhti päällä, että väliin tuntuu siltä, että on syytä pitää hatustaan kiinni. Se onkin osastoistamme kaikkein dynaamisin - vai olisiko sinne vain sattunut se kaikkein vilkkain ja huumorintajuisin porukka, joka jaksaa vääntää vitsiä silloinkin, kun potilasruuhka ulottuu ulos odotustilasta ja kahvihetken pitäminen vaihtuu iltakaffeksi ihan kotisohvalla. Se on kummallisen joustavaa porukkaa, mitä tässä näiden vuosien aikana on heitä seurannut.

On ilo - ja suorastaan kunnia kuulua tähän yhteisöön, joka on hioutunut näin tiiviiksi paketiksi - ikään kuin monisärmäiseksi timantiksi, jotka loistavat valoa jokainen vähän eri sävyllä täydentäen kuitenkin kokonaisuutta. Yhteistyön ja työn ilon voisi mitata timantin kovuudessa.

Kerta kaikkiaan loistoporukkaa kaikki tyynni, mitä positiivista palautetta terveydenhuoltoalalla ei juurikaan satele. Suuren konsernimme osaltaan tuoma tuki on luonnollisesti tärkeä tekijä, mutta kaikkein tärkein mielestäni on se, että täällä ihan aidosti välitetään kaikki toisistamme, ja tukea tarvitsevalle ojennetaan lämmin, ystävän käsi. Työssäkin.

En osaa kertoa sanoin, minkälainen yhteisömme on - mutta tervetuloa se itse kokemaan paikan päälle. Kaffetta keitämme kyllä ja eiköhän emäntä löydä lämpimäistäkin vielä pöytään. :-)

Vailla vertaa

Kirjoitus on Yrittäjälinjan lukijakilpailun satoa. Teemana oli "Uskomaton työyhteisö".


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini