Blogin arkisto

Maailma muuttuu, Eskoseni!

Share |

Perjantai 4.9.2009 klo 11.32 - Aino Kauhanen


Audi-mies tietää mitä tahtoo. Audi-mies laskee saksalaisella tarkkuudella sallitun enimmäisiän vähintään seitsemän sentin koroilla kulkevalle kumppanilleen. Sopiva ikä lasketaan kaavalla (miehen ikä:2) + 7. Siis 54-vuotiaan optimaalinen kumppani on 34-vuotias, 70-vuotiaan taas 42-vuotias.

Audi-mies tarkistaa uudesta autosta ensimmäisenä renkaat. Loogista on, että naisessakin hänen katseensa kiinnittyy aluksi kenkiin, nilkkoihin ja sääriin, vasta sitten on aika siirtää kriittinen katse arvioimaan vartaloa ja pukeutumista. Sielu ei Audi-miestä kiinnosta, sillä silmät saavat häneltä vähiten huomiota.

Audi-mies ymmärtää, että nainen ja mies ovat erilaisia. Nainen on Audi-miehen mielestä kylmä, kateellinen ja manipuloiva. Se ei kuitenkaan haittaa, kunhan nainen muutoin vastaa Audi-miehen odotuksia. Audi-mies odottaa naisen olevan haluttava, pitävän miestä hyvänä ja silittävän hänen paitansa sekä siivoavan säännöllisesti.

Audi-mies arvostaa naista, vaikka tekniset ja fyysiset asiat ovatkin naiselle vaikeita, loogisesta ajattelusta puhumattakaan. Audi-mies on huomannut, että tunne menee naisella usein järjen edelle; siksi Audi-mies ei päästäisi naista koskaan johtajaksi.

Mistä Audi-Eskon lausumien julkisuuskohusta lopulta onkaan kysymys? Kuka on tehnyt mitäkin oikein, kuka väärin?
Myyntijohtajalla on mielipiteitä, joita ei vielä ole lailla kielletty, vaikkeivät ne tasa-arvoistuvassa Suomessa ihan etiketin mukaisia enää olekaan. Hän kertoo mielipiteitään toimittajalle, joka kirjoittaa niistä jutun ja laittaa lehteen.

Mahtoiko haastateltava tarkistaa tekstin? Ellei, toimittaja on tehnyt väärin, koska on varmasti tajunnut käsissään olevan tekstin rajuuden. Hyviin tapoihin kuuluu tarkistuttaa teksti haastateltavalla. Jos tarkistus on tehty ja siitä huolimatta lupa julkaisuun annettu, haastateltava ei ole tainnut olla ihan hereillä. Hänen olisi pitänyt ymmärtää, ettei ehkä kannata koko kansalle julistaa kohtalaisen sovinistisia käsityksiään naisista.

Entäs me lukijat? Moniko meistä oikeasti suuttui? Ketä enemmänkin huvitti? Säälitti? Turhautti? Moniko ajatteli, että taas koettiin yksi myrsky vesilasissa? Tällainenko uutinen on kansakunnan tärkein juuri nyt?

Ja vielä: onko tuomittavampaa, että mies puhuu naisista Esko Kiesin tavoin kuin se, että nainen puhuisi miehistä vastaavalla tavalla? Oletteko huomanneet, että sellaista on jo tapahtunut, siitä ei vain ole noussut kohua? Miksiköhän ei? Miten me tasa-arvon ymmärrämme?

Aino Kauhanen

Avainsanat: Aino Kauhanen, Audi-mies, sovinismi, Esko Kiesi


Kommentit

4.9.2009 12.58  Ei Audimies

Niin, kuinkahan moni lehti ym media vielä yrittää tämän "kohun" avulla nostaa omaa taloudellista tilaansa. Mielestäni mr Kiesi on vastuunsa kantanut ja lyödyn miehen maahanpainaminen saisi jo loppua. Mikä tässä kohtaa painaa eniten, ihmisarvo vai taloudelllinen hyöty?

4.9.2009 13.03  Saastaa

Niinhän se on, että kaikki mediat ovat kohta sensaatiojournalismia ja kaikki toimittajat paparazzeja.

4.9.2009 13.55  Veikko V.

Loistavia kommentteja, kyllähän autolle vanteet ovat kuin naiselle kengät! Ostan seuraavaksi Audin. ;)

4.9.2009 14.31  Sofii Yrjönen

No joo, Audimies ansaitsee kaiken ryöpytyksen ja potkunsa. Onhan meillä kaikilla omia mielipiteitä, mutta johtajatasolla pitää olla sen verran liikettä korvien välissä, ja arviointikykyä, että tietää mitkä niistä antaa julkisuuteen ja mitkä ei.
Sovinisti saa olla, mutta ei tyhmä. Ei tuossa asemassa.

Tai sitten Audimies on fiksumpi kuin miltä näyttää, päättänyt lähteä kilpailijan leipiin tai muuten vain ottaa uuden suunnan elämässään, ja järjesti itselleen hyvät irtisanomisrahat tällä tempauksellaan? Ehkä tämä oli jonkunlainen kosto työnantajalle. Kuka tietää.

Itse teemasta.. Jotkut naiset pitävät light-sovinistisista miehistä. Niitä voi sitten "kesyttää". Ja onhan niiden kanssa turvallista seukkailla, kun saa olla hetken vain herkkä nainen ja oman light-sovinisti-uroonsa palvottu prinsessa. Odottaa kun mies kantaa riistaa kotiin, ja hakkaa nuijallaan kilpakosijat kauemmaksi.

Heavy-sovinisti taas (tähän ryhmään kuuluu yleensä kaljut portsari-karjut ja Toni Halme-kategoria) on yleensä niin tyhmä, että ei normaali-suomalaista naista kiinnosta, ei yhtään. Koska sovinisti saa olla, mutta ei tyhmä.

4.9.2009 15.25  Jehkimä

Keneltä karkasivat Audi-kiesit?

Mopo karkasi käsistä, vakuuttavat väkivaltarikoksiin syyllistyneet viattomin ilmein usein käräjäoikeudessa. Aivan kuin tuo mopon karkaaminen olisi jo vakiintunut lieventämis- tai jopa anteeksiantoperuste.

Mutta nyt on lähtenyt Audi lapasesta. Kiesi sanoi mitä sanoi, mutta ainoat asiasta vaahtoavat ovat kyllä levikkikriisissä rypevät iltapäivälehdet. Kohua pitää olla, jotta lehti myy. Eikä väliä, vaikka kohun synnyttäminen olisikin lukijoiden aliarvioimista.

Kiesi sanoi mitä sanoi, mutta näinköhän asiasta Annaan rustannut toimittaja ymmärsi mistä oli kysymys. Ei kukaan vakavastiotettava yritysjohtaja sellaista tekstiä suustaan päästä varsinkaan julkisuuteen, ellei siihen olisi jokin erityinen syy. Voihan sellainen olla vaikka huumori, josta toimittaja on saanut verivainun.

Kiesin anteeksipyyntö oli teatteria, sillä ei kukaan hänen tekstistään oikeasti ole kyyneltä vuodattanut. Lehtien soffaperuna-sofinistisiat riehaantuvat takuuvarmasti aina, kun on näkyvissä pienikin pilkahdus mukamas sorrosta. Vähän samaan tyyliin, kun myymälävarkaat tai asunnostaan häädetty roskaväki kiljuvat viranomaisille rasistisyytöksiään.

Pohdittavaa on korkeintaan se, oliko kyseessä Audin mainostemppu. Nythän saatiin aikaan lavastus, että sovinistinen johtaja pantiin kuutamolle. Kyllä Audin kokoinen nimi sellaisenkin riskin uskaltaa ottaa.

Miksi muuten automainoksissa on aina vähäpukeisia friiduja? Eiikä tasa-arvovaltuutetun pitäsi puuttua moiseen esineellistämiseen ainakin epävirallisesti, kuten puuttui Kiesi -juttuunkin Iltiksessä?

Ja ents sitten tuo alituinen miehet on sikoja -vouhoutus. Kyllä rahvaanomainen tyhmyri on rahvaanomainen tyhmyri riippumatta ja roikkumatta siitä onko hänellä uloke vai siseke.

4.9.2009 23.36  Hevimies

Yksityishenkilönä esittämä kommentti ei paina mitään. Mutta jos edustamasi firman nimissä esität sovinistisia kommentteja niin saat kenkää, selvähän se on.

5.9.2009 19.46  Tosi on

Audimieshän on täysin oikeassa

7.9.2009 9.59  ???

Teksti on iltapäivälehtien mukaan ollut tarkistettavana ja palannut entistä "ronskimpana" takaisin. Uskoako?

8.9.2009 14.02  Turhaa touhua

Varsin turhaa touhua. Siis koko juttu + se, mikä häly.
Maailmassa on tärkeämpiäkin asioita.
Jos tämä muuttaa jonkun maailmaa muun kuin Kiesin, niin voi voi.

10.9.2009 21.00  Pekka

Vaikka puolesta ja vastaan näytti menevän likimain tasan. Suurin osa Audin potentiaalisista ostajista oli puolesta, uskon. Lopputulemana saattaa olla Audin myynnin lisääntyminen.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini