Blogin arkisto

Variksenvaloja valaehtoisesti

Share |

Maanantai 5.10.2009 - Valak Kavalas


Pakko on kauhistella, minne on kadonnut niinkin vahvan mediavaikuttajan kuin Yleisradion itsekritiikki. Pääministeri Matti Vanhasesta on nyt tehty tökeröllä uutisoinnilla syntipukki kaikenlaisiin kohuihin, ja sytykettä hallitusrovioon on revitty Vanhasen väitetyistä puutavarakaupoista.

Pääministeri totesikin, että hän on kyllä valmis näyttämään minne luo lahjuslankut on mukamas naulattu. Hänen talossaan ei puuta juurikaan edes ole, ja jos TV 2:n Silminnäkijä-toimituksella ei ole lyödä faktaa pöytälautaan, niin heidät kyllä totta vieköön mörökölli perii.

Ja saakin periä ilman palautusvelvollisuutta. Toimittajan ammatissa välttämättömään lähdesuojaan vetoamisesta on jo tullut törpön toimittajan oljenkorsi silloin, kun on nostettu takakoipea väärällä puulla.

Aikoinaan STT munasi itsensä väittäessään perättömiä hiihtäjä Jari Räsäsen dopingin käytöstä, ja munausta yritettiin peittää vetoamalla lähdesuojaan. Väitettä yritettiin myöhemmin eri tahoilla tukea sillä, että vuosia myöhemmin Lahden MM-kisoissa suksi lähti lapasesta ja meni voiteet ja hoiteet sekaisin.

Ja sitten joku onneton pani liikkeelle huhun Lappeenrannan salaisesta kenttäoikeudesta ja joukkoteloituksista kesällä 1944. Moni toimittaja hotkaisi jutun täytenä totena ja vetosi taas kerran lähdesuojaan. Ja tarinankertoja selitti, ettei hän voi tulla julkisuuteen koska haluaa pitää polvilumpionsa ehjinä. Tapaus kertoo vain yksittäisen reppanan halusta elää kuvitellun salaisuuden kanssa ja hakea huokeaa jännitystä elämäänsä.

Mutta lähdesuoja on liian tärkeä asia pelleporukan riepoteltavaksi. Eikö olisi jo aika lainsäätäjänkin tajuta, että kuka tahansa voi panna liikkeelle minkä tarinan tahansa harkitsemattoman toimittajan avulla, joka luulee olevansa vuosisadan uutisen perässä. Ja siten vain vedotaan tyynesti lähdesuojaan.

Ja jos tuo pääministerin lautakasasta kailottanut syväkurkku on luvannut kirjallisesti tulla "valaehtoisesti" (he heh) oikeuteen todistamaan pääministerin lankkupihveistä, niin mitä sitten? Ottaako käräjäoikeus muka huomioon Yleisradiolle annetun - peräti ihan kirjallisen - valan? Tokkopa, sillä oikeudella on valta itse päättää näytön sitovuudesta. Kun tuo lankkushow menee pian päälaelleen, niin varmaa on että valaehtoinen lautapää katoaa kuin tuhka tuuleen. Ja vaikkei häntä olisi olemassakaan, niin ainahan voidaan väittää muuta - vedota lähdesuojaan.

Valak Kavalas

Avainsanat: Valak Kavalas, Yleisradio, Vanhanen, kritiikki, uutiset, lähdesuoja


Kommentit

5.10.2009 6.23  Voi voi voi

Nyt tuli kyllä puppua

5.10.2009 8.54  Anonyymi Yrittäjä

Onko Yrittäjälinja joku kepulaisten äänenkannattaja? Entä mistä nämä keskiaikaiset näkemykset lähdesuojan merkityksestä oikein kumpuavat? Laittaa oikein hävettämään, että tämän kirjoitelman laatinut pseudonyymi yhdistetään yrittäjiin ja yrittäjyyteen sivuston nimen kautta.

Pitää kysyä, että _missä on Yrittäjälinjan itsekritiikki_?

5.10.2009 10.04  Yrittäjälinjan toimitus

Kirjoitus on julkaistu kommentoitavaksi.
Kommentointi on vapaata, kunhan se on asiallista.

Yrittäjälinjan toimitus.

5.10.2009 14.57  Hevimies

No YLE on viimeset 40v ollu sdp johtoinen että ei se mikään puolueeton byroo ole. Mitä mediaan tulee niin mtv3 foorumille käy samat tunnarit kuin sak:n portaliin. sak on sdp:n päätukija kas kun sattukin, hesari on ollu sossuloiden äänitorvena jo iät ajat. Ike teki jotain niin hirveää kuin lähetti tekstarin jollekkin blondille. Tästä syystä media jahtasi kunnes Ike potkittiin pihalle. Vanhasta on myös jahdattu nais asioiden takia. Halosen nais asiat ei kuitenkaan mediaa kiinnosta, eikä se että Suomea Stasin piikkiin vakoilleet ovat edelleen vapaalla jalalla ja todisteet tuktinta kiellossa pressan toimesta. Sekään ei mediaa kiinostanut että pressan vaalien aikaan ääniä löytyi teiden varsilta oli oikein iltiksessä kuvan kanssa asiasta, mutta minkään sortin ajojahtiin uusinta vaalien merkeissä ei lähdetty vaikka kyseessä oli törkeä vaali petos.

5.10.2009 18.14  Keskiälyinen

Pakko on kauhistella kirjoituksen tyhmyyttä.

10.10.2009 11.54  Valak Kavalas

juu juu, mutta kiivasta miestä laillisen hallituksen puolesta kun narrit kapinoittee...


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini