Blogin arkisto

Terveyden kauppiaat

Share |

Perjantai 23.10.2009 - Petteri Pietikäinen, Jari Turunen


Mikä tekee ihmisen sairaaksi? Bakteerit ja virukset? Solumuutokset, hormonaaliset häiriöt tai kontrolloimaton viinanhimo? Tähän joukkoon voi lisätä terveyden kaupustelijat. He luovat ensin jonkin terveysuhan ja tarjoavat sitten helpotuksen tähän uhkaan.

Avainsanat: terveys, lääkkeet, lääketeollisuus, Petteri Pietikäinen, Jari Turunen


Kommentit

23.10.2009 13:38  Jarmo "Mister" Suomi

Työnteko on suurin terveysuhkamme. Onnellisimmaksi olen havainnut henkilöt jotka eivät työelämässä ole mukana: heillä ei juuri ole suorituspaineita eivätkä joudu mukauttamaan luonnolista kehonsa rytmiä tiettyä aikataulua vastaavaksi. Myönnettäköön että nämä henkilöt hyvin usein myös "stressaavat" mielessään suuriksikin ongelmiksi kasvatetuista asioista kuten toimeentulotukilapun viemisestä sosiaalitoimen laatikkoon oikeana ajankohtana, vaikka Sampo-pankin edellisen kuukauden tiliote ei vielä olekaan saapunut (tämä on kaavakkeen mukana oltava). Mutta kukapa elämäänsä täysin tyytväinen olisi? Työtä tekemättömän kuitenkin katson ilakoivan eniten, kunnes varmastikin tulevaisuudessa koittavat etuisuuksien kevennykset heidät tästä nautinnosta erottaa.

23.10.2009 13:48  Mut kun entäs

Hienoo Jarmo! Eikö kuitenkin ole myös niin, että siellä joukossa on paljon sairaita, eli ovat siitä stressaantuneita tai alkoholisteja tai kaikenlaista. Ja eläkeläisillä vasta kiire onkin...

23.10.2009 13:59  Jarmo "Mister" Suomi

No omassa ympäristössäni en juuri ole sairautta nähnyt. Kielteisimpänä puolena olen pitänyt omituista halua omituisille yhdistystoiminnoille ja ylenpalttiselle mihinkään realiteetteihin perustuville maailmanparantamisille. Eläkeläisiä noista ei taida olla kukaan, eivätkä lakisääteisessä eläkeiässäkään. Kun Kaari Utrio taannoin puhui, enemmän tai vähemmän tosissaan, tästä tietyssä iässä kansalaisille jaettavasta "unipilleristä" jonka kansalainen voisi oman harkintansa mukaan käyttää, muutama tuttavani oli kovin viehtynyt ajatukseen (niin minäkin): ongelmamme on ylenpalttinen joutavanpäiväinen työnteko vs. jonnijoutava oleskelu, kuolo koittaa kuitenkin, karrikoidusti ilmaistuna. Itse olen aina välttänyt erilaisia järjestöjä enkä niihin ole kuulunut ellei se ole erikseen ja selkeästi palvellut tarkoitusperiäni. Tällainen "unipillerijärjestö" joka sellaisen saattamista ihmispolojen ulottuville ajaisi, sen nokkamiehenä olisin hetimiten valmis toimimaan.

23.10.2009 14:23  ???

Kuulutkohan Jarmo marninaaliryhmään, jotka vaan ovat samassa kimpussa? Millä prosentilla arvelet olevan samanlaisia ihmisiä?

23.10.2009 14:34  Jarmo "Mister" Suomi

Sitähän en toki voi tietää kuinka suuri osa väestä mielipiteen jakaa. Tietenkin olen kuullut paljonkin valittamista siitä miten pieni työttömyyskorvaus on jne. Itse olen kuitenkin ko. rahalla ynnä muilla päälle tulevilla etuisuuksilla elänyt hyvin täysipainoista elämää matkustellen ulkomaillakin silloin kun niin olen tahtonut. Hyvin ja huonosti finanssiasioitaan hoitavia toki on jokaisessa ryhmässä: ystäväni toimiessa hyväpalkkaisessa työssä ohjelmistosuunnittelijana, hän kuukausiitain lainaili minulta työttömyyskorvauksistani toimeentuloonsa :)

23.10.2009 17:45  Hyvä idea

Liikenisikö sulta sijoituslainaa?

24.10.2009 4:22  Jarmo "Mister" Suomi

Tietenkin, jos ei tarvitse rahaa liikutella. Äänitystekniikkaa on, samaten teatteripuvustusta, tällä hetkellä myös kilo erittäin kypsynyttä valkohomejuustoa, ne kaikki lienevät asioita jotka voi sijoittaa jonnekin. Lähipiirin mukaan eritoten viimeksi mainittu olisi suotavaa sijoittaa muualle kuin jääkaappiimme ASAP!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini