Blogin arkisto

Saa ihmiset kiinni tekemästä asioita oikein

Share |

Torstai 26.11.2009 - Juhani Töytäri


Kun kerran on itsestään selvää, että aina on ensin ajatus, sitten toiminta ja vasta sitten tulokset, tuntuu vaikealta käsittää, että niin moni pyrkii parempiin saavutuksiin oivaltamatta ettei se voi onnistua kuin oman henkilökohtaisen muuttumisen kautta.

Olen saanut tavata valmennuksillani yli 300 000 ihmisiä. Joka kerta olen saman haasteen edessä. Mitä heille kerron? Puhunko viimeisimmistä kuulemistani aivotutkimuksen tuloksista vai rohkenenko laittaa itseni täysillä peliin vain yhden asian saavuttamiseksi? Pyrinkö tekemään vaikutuksen tiedoillani vai uskallanko keskittyä kuulijoitteni itseluottamuksen kohottamiseen, heidän innostamiseensa ja antamaan heille niitä käytännön keinoja, joiden toimivuudesta minulla ei ole pienintäkään epäilystä? Vaikka tiedänkin toistavani itseäni, pyrin jakamaan niin monta kokemusta ja oivallusta, että joku niistä sytyttäisi kussakin kuulijassa sen polttavan halun, joka vie muutoksen pelon mennessään.

Auta sinä perhettäsi, työkavereitasi, asiakkaitasi ja ystäviäsi käynnistämään oma onnistumisten pyöränsä. Tee jotakin, jonka kohdistat toisiin ihmisiin, mutta joka samalla auttaa tavattomasti myös itseäsi.

Kokeile yhden kuukauden ajan seuraavaa:

Katso mitä tapahtuu niin huomiosi kohteelle kuin itsellesikin. Kyttää. Seuraa tarkasti. Ole valmiina ottamaan asia esille heti kun toteat onnistumisen tapahtuneen. Mene kyseisen henkilön luo, tuttu tai tuntematon, kotona tai työssä, nuori tai vähemmän nuori. Mene hänen luokseen ja sano: "Minäpä näin mitä teit ja minusta se oli viimeisen päälle upea suoritus - jatka samalla tavalla." Poistu välittömästi paikalta ja totea millaisia ajatuksia omassa mielessäsi liikkuu ja yritä kuvitella millaisen positiivisen järkytyksen aiheutit "uhrillesi".

Kokeile yhden kuukauden (viikkokin riittää) ajan. Ota tämä harrastus tosissasi, mutta älä vakavasti. Jos niin teet, ennustan, että et koskaan lopeta. Saat luvan olla itsekäs. Pidät oman asenteesi teräkunnossa toisten kustannuksella... joskin tässä harrastuksessa on vain voittajia.

Juhani Töytäri

Avainsanat: Juhani Töytäri, muutos, onnistuminen, menestys, kiittäminen, kehu


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini