Blogin arkisto

Käänneyhtiöitä suuntaan jos toiseenkin

Share |

Torstai 17.12.2009 klo 8:00 - Juha Vahe


Alhaalta ylös

Nokian pääjohtaja Kari Kairamo kehitti johtamaansa yritystä monialaisesta metalli-. metsä-, kumi- ja sähkötekniikkayhtiöstä eurooppalaiseksi elektroniikkayritykseksi. Kairamon toteutustapa ostaa heikkoja esimerkiksi televisioita valmistavia yrityksiä johti Nokian kannalta huonoon lopputulokseen sekä Kairamon traagiseen ja ennenaikaiseen kuolemaan.

Tiettyjen välivaiheiden jälkeen pääjohtajaksi tullut Jorma Ollila keskittyi kapealle sektorille matkapuhelimiin ja puhelinverkkoihin ja onnistui tekemään Nokian tällä uudella ja voimakkaasti kasvavalla alalla maailmanlaajuiseksi menestyjäksi.

Avainsanat: Juha Vahe, sijoittaminen, sijoitus, johtaminen, johtaja, omistajanvaihdos


Kommentit

17.12.2009 17:33  Heikki Ikonen

Erittäin hyvä esitys osakesijoittamisen perusteista. Osake voi tosiaan olla kehno sijoitus, vaikka yhtiöllä sinänsä menisi kuinka hyvin - jos osake on karkeasti ylihinnoiteltu.

Tämän virheen aloitteleva sijoittaja herkästi tekee - hän ihastuu liikaa suosiota niittäneisiin muotiyhtiöihin, joiden kurssit ovat jo nousseet epärealistisen korkealle. It-kupla oli tästä paras esimerkki, ja Nokiaan tuolloin sijoittaneet ottivat kovasti siipeensä, vaikka yhtiön asema ei ole vakavasti horjunut huippukurssien jälkeen.

Siihen en ota kantaa, mikä on Nokian tulevaisuus, en tunne sektoria paljoakaan.

yst. Heikki Ikonen


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini