Blogin arkisto

Demokratia ei toimi missään

Share |

Perjantai 26.2.2010 - Ahti M. Pontinen


Demokratia on keskinkertaisuuden ja tyhmyyden ylistys. Demokratiassa vain harvoin ylevät, parhaat, vapaat ajatukset pääsevät toimintaan. Demokratia on täynnä kompromisseja. Demokratia on illuusio. Sitä se tulee aina olemaan.

Demokratia mahdollistaa pahuuden monesti julmemmin, salakavalammin ja pitemmän aikaa kuin ne järjestelmät, joita tämä niin sanottu demokratia halveksii. Asialle on tietysti äärimmäiset poikkeuksensa, kuten muillekin asioille.

Luuletteko, että jossain on demokratia? Ja luuletteko, että siellä missä tämä teidän oikea demokratianne toimii, saadaan hyviä päätöksiä aikaan alkua pitemmälle ja että pahuus tai huonous sillä häviää? Herätkää unestanne!

Demokratian heikkous on sama kuin joukkueurheilussakin: anna-peli-pelaajille-ja-ne-tuhoavat-sen. Eivät kansalaiset osaa valmentaa kansaa. Ihminen on eläin. Ihmislaumatkin tarvitsevat susinaaransa, johtajansa.

Sellainen kansa, millaiset johtajat. Voi teitä massoja, jotka räpiköitte uskossanne, kun joku lupaa teille demokratiaa! Voi teitä vielä enemmän, kun joka lupaa teille kansanvaltaa tai sitä, että se olisi edes järkevää.
Tämä on demokratian lumetta, yhtä lailla kuin koko demokratia. Se on vielä suurempi tyhmyys.

Tämä kansa, joka lukee lehtiä ja katsoo ohjelmia, joissa kaikki lojaalisuus raiskataan ja tirkistely sekä valitus ja muiden syyttely on sirkushuvia, ei eroa rappiosta mikä Roomaa kohtasi.

Voi teitä, jotka kuvittelette, että olisimme parempia ihmisiä tietoinemme tai parempia kuin diktatuurin mahdollistajat, käskyttäjien tottelijat! Tekin painaisitte nappia yhtä helposti kuin ne, joita halveksitte.

Moni on painanut jo. Voi teitä, jotka luulette, että olemme erilaisia tai huonompia! Ei ole muuta valintaa kuin mitä jokainen itse tekee. Asioita joita ette voi itse valita, ette valitse. Asiat jotka ovat valintojanne, määrittelevät teidät.

Ette voi puolustautua sillä, mitä muut ovat tehneet ennen tai nyt tai tulevat tulevaisuudessa tekemään. Niin toimii demokratia.

Ahti M. Pontinen

Ahti Pontinen on nimimerkki, jonka kirjoituksia on julkaistu useissa medioissa. Voit lähettää palautetta myös suoraan: ahti.pontinen@hotmail.com

Avainsanat: Ahti M. Pontinen, demokratia, ajattelu, hallitsija, alamaiset, politiikka


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini