Blogin arkisto

Ketä johtajaa ihailet -kilpailun satoa: "Kim Jong Il, tiukka mutta reilu."

Share |

Perjantai 14.5.2010


Bookmark and Share

Johtajakilpailussamme poliittinen johtajuus nousi yhdeksi teemakseen, vaikka poliitikoille herui ääniä harvakseltaan yritysjohtajiin verrattuna. Tässä muutamia perusteluja parhaille poliittisille johtajille:

”Olen aina ihaillut dynaamisia johtajia, sellaisia jotka osaavat johtaa kun menee hyvin ja myös silloin, kun tarvitaan nöyryyttä ja voimaa kaiken mennessä huonosti. Dynaaminen johtajaesimerkki on vaikkapa Matti Vanhanen, jolla ei ole aina mennyt hyvin korkeimmalla laineella surffaten. Voisin sanoa häntä eloisaksi etanaksi, jolla riittää paukkuja. Tyyneys ja voima ovat keskeisiä elementtejä. Matti ei ehkä tao rahaa, mutta hän on vakuuttava esikuva. Pääministeri on ryvettynyt, mutta seisoo silti pystyssä koko pituudellaan!”

Alexander Stubb on koko kansan johtaja. Hän tekee työnsä hyvin ilman kohuja, ilman että pitää meteliä itsestään. Arvokasta työtä koko Suomelle.”

Kekkosen jälkeen ei Suomessa ole ollut johtajaa.”

Paavo Lipponen, päättäväinen ja varmaotteinen.”

”Johtajana oleminen ei ole helppoa, sillä siihen liittyy myös suuri vastuu. Mielestäni Martti Ahtisaari oli johtamisessa erittäin hyvä, sillä hän on ja oli erittäin hyvä neuvottelija ja todella ahkera ja kunnianhimoinen ihminen. Martti Ahtisaari antoi myös hyvän kuvan Suomesta omalla olemuksellaan.”

Eija-Riitta Korhola, edustava nainen Suomen käyntikorttina Euroopassa – ahkera, inhimillinen, iloinen, empaattinen, kohtelias ja muut huomioiva. Pystynyt hienosti yhdistämään vaativan työn ja perheen.”

Kalevi Hemilä on inhimillinen ja pidetty johtaja, jolla on aikaa kaikille alaisilleen. Hän tervehtii aamulla siivoojasta ja sihteeristä lähtien kaikki tasapuolisesti. Hemilä ymmärtää myös, että byrokratian rattaat pyörivät vähemmälläkin, eli hän laittaa turhat väliportaan johtajat kilometritehtaalle ensin henkilöstökulujen säästöjen eteen tullessa, sen jälkeen vasta työntekijäpuoli otetaan tarkasteluun.”

Olli Rehn: on paras johtaja hän vaan/ jonka henkilökohtaisesti tuntea saan/ Olli Rehn osaa johtaa ja kannustaa/ ystävällisen sanan kaikki häneltä saa/ Olli on viisas ja ymmärtäväinen/ sen tietää jokainen joka tuntee hänet/ perhe on hänelle tärkeintä/ hän käyttää hyvin järkeä/ Olli jos presidentti joskus ois/ olisi Suomesta kaikki huolet pois”

Ääniä saivat kotimaisista poliitkoista myös Sauli Niinistö, Paula Lehtomäki ja Piia-Noora Kauppi.

Ulkomaisten poliitikkojen ääniharava oli Barack Obama.

”Ihailen Barack Obamaa, joka tuo muutoksen maailmaan. Hän on motivaationaalinen puhuja ja osaa ottaa yleisönsä haltuun. Hän on kunnioitusta herättävä ja on saanut esim. Nobelin rauhanpalkinnon. Hän toimii esikuvana myös kaikille ihmisille.”

Mahatma Gandhi, sai ihmiset seuraamaan, asetti moraalisen esimerkin.”

Tsingis-kaani. Minulle on välittynyt kuva päämäärätietoisesta, kunnianhimoisesta, työteliäästä, pelottomasta, sisukkaasta, periksiantamattomasta ja jopa uhrauksiin valmiista miehestä. Kaikki nuo ovat mielestäni hyviä ja tarpeellisia johtajan ominaisuuksia!”

Stalin, vahva johtaja.”

Muut ääniä saaneet ulkomaiset poliitikot olivat Nelson Mandela, Otto Skorzeny sekä Adolf Hitler.


Kommentit

16.5.2010 8.22  AA

Missä on Roope Ankka?

16.5.2010 16.05  Toimitus kommentoi

Roope tulee vielä!

Tässä kirjoituksessahan ruodittiin nimenomaan poliittisille johtajille annettuja ääniä. Roope ei taida siihen kategoriaan kuulua. Hän kyllä tuntuu pärjäävän äänestyksessä kuin äänestyksessä, niin meidänkin johtajakisassamme.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini