Blogin arkisto

Ketä johtajaa ihailet -kilpailun satoa: "Uuno Turhapuro - charmikas, yritteliäs, itsevarma"

Share |

Perjantai 28.5.2010


Urheilu- ja viihdemaailman näkyvät nimet erottuivat yhtenä kategoriana, kun johtajakilpailussamme annettiin ääniä. Valmentaja tai musiikkibisneksessä menestynyt karismaattinen henkilö miellettiin siis johtajahahmoksikin. Myös yritysvalmentajat ja -kouluttajat saivat kannatusta.

Tässä muutamia poimintoja musiikin ja urheilun johtohahmoja kannattaneiden perusteluista:

”Kertoohan sen jo lempinimi The Boss, että Bruce Springsteen on se ainoa oikea pomo.”

Tupac Shakur. Hän on jumalani.”

”Ihailen Madonnaa. Nainen on raivannut tiensä maailman huipulle keskinkertaisin avuin, mutta jyrännyt silti monet miehet tieltään. Kiertueella varmasti tiukka johtaja joka vaatii parasta, mutta uskon että edut ovat sen mukaiset. Palkka + muut edut hyvät + maininta kenen tahansa cv:ssä avaa ovet taivaaseen. Lisäksi uskon Madonnan muistavan vaatimattomat lähtökohtansa ja kannustavan työntekijöitään.”

”Ihailen Till Lindemania. Luotsannut bändinsä maailman huipulle, ja muutenkin ihana ihminen.”

Jukka Jalonen, rehti ja rehellinen, suoraselkäinen Suomen maakiekkojoukkueen valmentaja, joka on myös maanläheinen ihminen.”

Olli Linjala. Rehellinen, ihmiset huomioon ottava – oli sitten isompi- tai pienempipalkkainen ja muuten vain tavallinen henkilö kyseessä. Pönkittäjä, valoa, toivoa ja energiaa antava persoona. En ole tavannut henkilökohtaisesti, mutta juttuja olen lukenut, ja niistä tulee hyvä mieli.”

Juhana Torkki. Hän arvosteli suomalaista puhekulttuuria ja esitti oman, antiikkiin perustuvan mallinsa hyvästä puheesta, mikä on mielestäni hienoa. Teki heti vaikutuksen!”

Ei äänestystä ilman Ankan sukua. Tällä kertaa Ankkalinnan asukeista nousi esille Roope, joka sai yhden äänen eleettömällä perustelulla:

Roope Ankka, aina yhtä vaikuttava henkilö.”

Muitakin fiktiivisiä hahmoja äänestettiin. Kannatusta saivat niin Seppo Taalasmaa kuin Uuno Turhapurokin.

”Johtaja Uuno Turhapuro on tehnyt minuun vaikutuksen charmillaan ja tavallaan tehdä asiat ja saada ne toimimaan. Ominaisuuksiltaan hän on kaikkea mitä johtajan pitää olla, joista tärkeimpänä pidän itsevarmuutta ja yritteliäisyyttä. Hänen toimintatapojaan saatetaan pitää kyseenalaisina, mutta lopulta ne huomataan oikeiksi ja parhaiksi mahdollisiksi.”

Kommentit ovat koosteita Yrittäjälinjan Ketä johtajaa ihailet -kilpailun vastauksista. Vastauksia saapui 318, joista selväksi johtajasuosikiksi nousi Jorma Ollila. Seuraavaksi eniten ääniä saivat Hjallis Harkimo ja Kirsti Paakkanen. Myös Tarja Halosen ja Jari Sarasvuon johtajaominaisuuksia arvostettiin jaetun neljännen sijan verran.


Kommentit

18.10.2011 13.02  Tommi T. Mäkelä

Mielenkiintoisia tuloksia. Nämä äänet/arvostukset heijastavat vastaajan omaa tietoisuutta ja mielentilaa. Jokainen meistä on itse asiassa laulun arvoinen - tärkeintä on se, millä tavalla johdat itseäsi!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini