Blogin arkisto

Huippu-urheilu tosissaan huipulle

Share |

Keskiviikko 9.6.2010 - Paul Tiililä


Veikkausjohtaja Risto Niemisen työryhmä on laatinut ministeri Stefan Wallinille ehdotuksensa. Sen mukaan tarvittaviin muutosprojekteihin menisi 4-6 vuotta, joten nopeita muutoksia ei ole luvassa.

Yleisurheilun Ateenan MM-kisojen jälkeen 1997 kirjoitin urheilumme tilasta pitkähkön artikkelin, joka sisälsi ilmeisesti asiaa, koska Helsingin Sanomat julkaisi sen urheilusivuillaan 1.9.1997 ja Armas Valste Seuran Sanomat vuoden 1998 alussa.

Koska samat syyt huippu-urheilumme alennustilaan ovat edelleen olemassa, lienee syytä kerrata 13 vuotta sitten esittämäni näkemykset syistä ja parannusehdotuksista.

Avainsanat: Paul Tiililä, huippu-urheilu, urheiluvalmennus, liikunnanopetus, lajivalikoima, urheilumäärärahat, urheilun tukeminen


Kommentit

9.6.2010 16.42  Mä vaan

Hyvä kirjoitus! Tähän mennessä mielenkiintoisin blogi, minkä löysin oikein.fi -sivuston avulla=) Huippu-urheilu nousuun!

10.6.2010 16.04  Hevimies

Mä ite valmennan junnuja futiksessa ja tää kirjotus on täyttä tuubaa. Ensinnäkään se ei ole kenenkään muun päätettävissä kuin lapsen itse mitä lajia hän haluaa harrastaa, oli se sitten laji mikä hyvänsä. Toisekseen urheilu seuroissa tiedetään lajien lahjakkuudet ei siihen liikunnan opea tartte. Jalkapallon suurin ongelma Suomessa on olosuhteet. Laji on harrastaja määrältään Suomen suurin. Silti lämmitettyjä tekonurtseja kuplahallilla ei löydy juuri mistään. Ei edes Tampereen kokoisesta kaupungista. Jäähalleja taas löytyy joka tuppu kylästä. Olosuhteisiin,maanväkilukuun,lajin suosioon maailmalla nähden. Suomessa pärjätään todella hyvin, olimme vain maalin päässä em kisoista viime karsinnoissa. Juniori valmennus suomessa on hyvin organisoitua ja erittäin korkea tasoista. Kun yleiset asenteet jalkapalloa kohtaan muuttuvat niin että pirkkahallin nurmikenttää ei pidetä autojen parkkipaikkana messujen aikana. Vaan jalkapallokenttänä, niin voidaan ruveta odottamaan parempaa menestystä. Suuntaus on ollut parempaan suuntaa viime vuosina hiekkakenttiä on korvattu keinonurmilla monessa paikassa Tampereellakin mutta ne talviharjoittelu paikat on todella kivenalla ja niihin pitäisi panostaa voimakkaasti. Jokainen voi miettiä kuinka kivaa jalkapalloa on pelata ulkona -8 asteen pakkasessa ja puskea jäistä palloa. Se taikasana kuinka kivaa on se mikä saa lapset pysymään lajin parissa.

10.6.2010 17.48  Haloo

Vai, että se ei ole kenenkään muun päätettävissä kuin lapsen itse mitä lajia hän haluaa harrastaa. Herää nyt ees vähän. Haluaminen on eri asia kuin todellisuus.

11.6.2010 20.06  Hevimies

Selvennetään nyt hieman. Pakottamalla et tee kenestäkään huippu urheilijaa missään lajissa. Palava halu täytyy lähteä lapsesta itsestään tai no go.

Aina löytyy henkisesti sairaita hyypiöitä jotka pakottaa lapsiaan harrastamaan mitä ne ei halua. Mutta se nyt ei kuulu tähän aiheeseen joka on huippu-urheilu.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini