Blogin arkisto

Joulujuhlista jaloin...

Share |

Torstai 23.12.2010 - Taina Hostikka


… vai joulu, juhlista jaloin? Mitä joulu merkitsee sinulle?

Podetko suorituspaineita, stressiä, uupumusta, ostokrapulaa, alakuloa ja tyytymättömyyttä ennen talvista valon juhlaamme, sen aikana ja jopa jälkeenkin päin? Vai oletko todellinen jouluihminen, jolle juhla rakentuu joka vuosi iloisen odotuksen merkeissä? Mahtaako joulu olla sinulle sittenkin vain tervetullut hengähdystauko arkirumbasta? Vai joutaisiko koko hypetys mielestäsi aikansa eläneenä riittinä jo unohduksen usvaan?

Joulua on vaikea päästä pakoon, olipa siitä mitä mieltä hyvänsä. Taustammekin vaikuttaa siihen, miten jouluun suhtaudumme. Viinanhuuruiset lapsuusmuistot eivät välttämättä innosta joulun viettoon aikuisenakaan. Ja piparintuoksuiset, lämpimät lapsuuden joulut halutaan vastaavasti todentaa yhä uudestaan ja uudestaan.

Joulu on tunneasia.

Yksi tuntee joulun sydämessään kristikunnan yhteisenä riemuna, toisella läikähtää rintaan määrittelemätön turvallisuuden ja lämmön tunne yhdessäolosta, lasten ilosta, tuoksuista, kynttilöistä. Yhdelle joulu tarjoaa hetken hiljentyä, toiselle se on leikkien ja laulujen hilpeää sikermää. Kolmas kerää koko sarjan tunne-elämyksiä syvimmästä hartaudesta ylimpään hauskanpitoon, herkuttelua unohtamatta.

Joulu on myös sosiaalisuuden mittari.

Ei ole enää tavatonta hakeutua joulunpyhiksi Valamon retriittiin tai sulkeutua kotiinsa kirjojen pariin. Toisaalla ovat perhe- ja sukujoulut tai vaikkapa yksinäisille suunnatut yhteisjoulut. Joulunahan yksinäinen tuntee olevansa yksinäisempi kuin koskaan.

Joulusta puhuttaessa ei voi ohittaa kaupan osuutta joulumme rakentumisessa. Myynti hipoo uusia ennätyksiä lähes joka vuosi, oli lama tai ei. Joulu on monille yrityksille vuoden tärkeimpiä sesonkeja. Tavanomaisen tavaranpaljouspaheksunnan keskellä olisikin varmaan paikallaan muistaa myös iloita erityisesti kotimaisten pienyritysten tuotteiden ja palvelujen menestymisestä joulumarkkinoilla.

Mitä joulu merkitsee minulle?
Jouluni on tuoksuja, makuja, perinteitä, rauhoittumista, yhdessäoloa. Ja kyllä, kuusen alta löytyy myös palanen tavarataivasta, juuri sopivan kokoinen.

Toivotan Yrittäjälinjan väen puolesta oikein iloista, rauhallista ja rentouttavaa joulun aikaa!

Taina Hostikka


Kommentit

23.12.2010 10:18  Kari

Hyvää Joulua Yrittäjälinjalle.

24.12.2010 7:33  supra shoes

It's so lucky for me to find your blog! So shocking and great!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini