Blogin arkisto

Ydinvoimaa

Share |

Maanantai 28.3.2011 - Kari Uoti


Halvan sähkön tuottaminen ei nyt ole muodissa. Samalla kun
mielenosoituksissa vaaditaan ydinvoimaloitten sulkemista, missään ei kuitenkaan selvitetä miten puuttuva energia tuotettaisiin, jos myllyt laitettaisiin kiinni.

Uuno Turhapuron vaimon näkemyksen mukaan sillä ei juuri ole merkitystä, koska sähköä saa pistorasiasta, minkä helvetin takia tuollaista edes miettii. Niin, nyt vaikuttaa hiukan tältä Uunon vaimon maailmalta. Lopetetaan sähkön tekeminen, koska se on vaarallista, mutta minä en aio luopua mistään ja jos aiotte nostaa sähkön hintaa, menen lakkoon.

Tämä on protestien, perussuomalaisten aikaa. Kaikki mikä ei tunnu kivalta, pitää lopettaa, siirrytään lapsidemokratiaan, missä kaikki saavat pelata läpi yön tietokoneilla, syödä itsensä turvoksiin karkkia, lakata käymästä koulua, olla ihan niin kuin oikeesti huvittaa eikä niin kuin käsketään, tai pitää olla.

Ydinvoiman tuottaminen nykyteknologialla ei ole muuttunut yhtään vaarallisemmaksi kuin viikko sitten. Jos maa repeää ydinvoimalan vierestä ja mylly peittyy vedellä, menee se näymmä rikki ja siitä seuraa vahinko. Ydinvoimalan nyt aiheuttama vahinko on mitätön sen rinnalla, mitä meri sai aikaan hukuttaessaan kymmeniätuhansia ihmisiä ja tuhotessaan omaisuutta miljardien edestä. Missä järjestetään mielenosoituksia merta vastaan, ei missään!

Kaikenlainen populismi uhkaa rationaalista toimintaa. Voi olla, että olemme siirtymässä intohimojen ja huvitusten aikaan, tehdään mitä huvittaa ja Soini hoitaa hommat pääministerinä. Tällainen aika olisi jännä kokeilla, mutta siitä palataan pian takaisin samalla tavalla kuin yöjuoksuista. Hetken ilo tuo pitkän kylmän,vaikka olit vain kavereitten kanssa pelaamassa pokeria.

Kari Uoti
Oikeustieteen tohtori, MBA
Lue lisää Kari Uotin kirjoituksia osoitteessa www.kariuoticonsulting.fi

Avainsanat: Kari Uoti, ydinvoima, halpa sähkö, populismi


Kommentit

28.3.2011 23:59  Ydinvoiman vastustus tappaa lapsia

Katsokaapa tämä: http://mikkorauhala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/65000-ydinvoiman-vastustus-tappaa-lapsia

3.4.2011 16:47  Kannatan ydinvoimaa

Kannattakaa ydinvoimaa, koska nykyiset energimuodot tuhoavat enemmän, kuin se mahdollinen ydinvoimalatuho tai sata sellaista joka tapahtuu jos tapahtuu.
Suurin osa niistä pelkää ydinvoimaa, muttei ymmärrä siitä yhtään mitään.
Ydinvoimalatuhot ovat liioiteltuja, tsernobylin kaltaisia ydinvoimaloita ei enää ole ja kaikki ydinvoima ei ole samaa.

8.4.2011 16:34  Kysyn vaan

Entä ne ydinjäätteet?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini