Blogin arkisto

Sanojen "yrittäjä" ja "myynti" maineenpuhdistus

Share |

Maanantai 4.7.2011 - Hans-Peter Siefen


Olen kuullut usein sanottavan, että sana "yrittäjä" tulisi vaihtaa johonkin kunniakkaampaan. Vaihtoehtoisversioita olen kuullut monia, mm. onnistuja, tekijä, menestyjä, rohkelikko jne. Kaikki tosi hyviä sanoja, ja monesti juuri näitä yrittäminen onkin.

Kuten tiedämme, tilanne on kuitenkin se, ettei se nimi miestä tai naista pahenna, eikä varmasti yrittäjääkään.

Avainsanat: Hans-Peter Siefen, yrittäminen, myynti, identiteetti, identiteettiongelma, arvostus


Kommentit

28.12.2010 17.52  Hevimies

Sitä mäki oon usein ihmetelly että miks ihmisillä on niin kapea näkemys puhelinmyyjistä.

Melkein mitä tahansa ympäriltä löytyykään on ne joku myynyt jollekkin puhelimessa.

28.12.2010 18.11  Pauli Vuorio

Jos ei nyt ihan puhelimessa niin osa, mikä on merkittävästi vaikuttanut päätökseen on puhelinkontakti. Kuuluu esimerksi kiinteistövälittäjän työhön ja varmasti on lähes kaikissa kiinteistökaupoissa mukana yhtenä osana prosessia.Monet kaupat ovat ratkenneet puhelinkeskustelussa ja niistä on henkinen allekirjoitus kaupasta "allekirjoitettu" puhelinkeskustelun aikana. Siis isoista henkilökohtaisista päätöksistä. Silti puhelin ei ole aina se ykkösväline. Eikä mikään ole. Vaan kun välinettä käytät se on sen käytön aikana 100 % ykkösväline. Oli sitten kyse henkilökohtaisesta tapaamisesta, puhelinkeskustelusta tai sähköpostista...
Monilla on kapea käsitys myymisestä ja jotkut eivät ole oikeata myyjää elämässään nähneetkään.

28.12.2010 20.19  Nais-ylittäjä

Asiaa!! Todella hyvä kirjoitus Siefeliltä. Suomalainen mentaliteetti on valitettavasti edelleenkin "joka kuuseen kurkottaa, se katajaan kapsahtaa." Myyminen on pahasta, varsinkin puhelimessa, koska suurin osa myyjistä on niin kouluttamattomia, että eivät kestä asiakkaiden ostamattomuutta. Heistä tulee sitten paperista lukevia apinoita, jotka eivät osaa vastata yksinkertaisimpaan kysymykseen.

Onneksi on olemassa niitä osaaviakin tapauksia, hyvän puhelinmyyjän kanssa on ilo keskustella. Älykkyys ja kuuntelutaito, sekä kunnioitus ostajaa kohtaan vievät jo pitkälle.

Itsevarmuuden puute on varmaankin suuri ongelma varsinkin uusilla yrittäjillä, tai yrittäjäksi haluavilla. Virheitä ei uskalleta tehdä, koska joku saattaa vaikka nauraa. Suomalainen mies kestää kaikkea muuta paitsi sen, että naapurit nauravat hänelle.

29.12.2010 12.59  Pizzanaamainen vesimies

Jopa jotkut ammattirikolliset kutsuvat itseään yrittäjiksi tai vielä useammin liikemiehiksi. Nimitys ei silti ole saanut epämääräistä lisävärä, sillä kyllä asiakaskin haistaa onko puhtaat jauhot pussissa. Puhelinmyyjien aliarvostus johtuu vain siitä että julkaisujen tarjonta on niin tuhoton, vaikka osaavia ja ystävällisiä myyjiä toki löytyy näistä "lehtimyyjistäkin". Tuo ilmaisu kieltämättä smbolisoi monelle jotan tylsää ja torjuttavaa.
Tiedustelin kerran eräässä pizzeriassa että maksaako tosiaan vesilasilinenkin euron. Paikan yritäjä alkoi selostaa, kuinka kaikki maksaa vuokraa, sähköä, vettä ja kertakäyttömukeja myöten. Kyseinen yritäjä onkin sitemmin saanut olla minulta rauhassa. Vedestä kuluu toki maksaa jos se kannetaan pöytään tai jos tilataan vain pelkkää vettä. Mutta yrittäjän osan kovuudesta esitelmöinti asiakkaalle kääntyy itseän vastaan. okailijaan kphdit

29.12.2010 13.00  Pizzanaamainen vesimies

Vielä edelliseen sen verran, että sylimikron näppis on syvältä. Ihan vaan näin tiedoksi.

29.12.2010 17.06  Yrittäminen peruskouluihin

Tehdastyöläisellä joka on koko ikänsä ollut samassa paikassa töissä tai sellaisella ihmisellä joka ei oikeastaan tiedä mitä ennakkoveronumero tarkoittaa on asenneongelmia yrittäminen sanan kanssa. Yllättävän usein on mitä ihmeellisimpiä harhakäsityksiä yrittämisestä. Ne voivat olla miten päin vain. Joko yrittämisen riskejä yliarvostetaan, luullaan , että tarvii hirveesti velkaa tai pääomaa. Ei erotetan aloja toisistaan ollenkaan tai muuta sellaista. Tai sitten kuvitellaan jotain hyvin negatiivista yrittäjästä, ei ymmärretä mitään oikein kunnolla. Ennakkokäsitykset ovat vankat, eikä ole koskaan otettu asioista selvää oikeesti.
Hiveä asia on se, että jollain poliitikoilla ja esimerkiksi kunnan ja valtion virkamiehillä on joskus joitain täysin käsittämättömyyksiä asian suhteen.
Yrittäminen käytännön läheisesti pitäisi tuodakin peruskouluihin oppiaineeksi. Sitä ei missään tapauksessa saisi kouluttaa opettaja, joka ei tiedä siitä mitään tai on vain kirjaoppinut. Esimerkiksi kauppaoppilaitoksessa on jotain ihan kirjaoppineita, jotka ei käytännöstä tiedä mitään.
Modernit harhat syntyvät, kun uskotaan huhuja ja niitä jotka syyttävät muita epäonnistumisistaan tai sitten luetaan vain asioiden otsikot ja luullaan olevan niin fiksuja, että loput voi muka päätellä.
Sitten on käsittämättömät luulot siitä, että tiedetään ilman mitään kokemusta tai oppia kaikki markkinonnista, taloushallinnosta tai mistä vaan jos ion ylioppilas tai jonkin alan korkeakoulutus.
Lääkärinkään tutkinto ei kyllä tee ammattitaitoa täysin toisen alan osaamisessa. Sori.
Harmi vaan, että yrittämiseen liittyviä käytäntöjä säätävät usein juuri asioista tietämättömät ihmiset.

30.12.2010 11.02  Hevimies

Ihanhyvä idea toi yrittämisen opettaminen kouluissa.

Sais tulla uskonnon opetuksen tilalle.
Nykyiset yrittäjä kurssit edellyttää että pitää perustaa yritys että niille pääsee.

Eihän kukaan täys järkinen tee moista päätöstä ennen kuin tietää mihin on ryhtymässä.

Sotkuinen ja epäselvä byrogratia on pitäny meikäläisen pois yrittäjyyden tieltä, kiinostanut se tosin on aina.

14.1.2011 11.07  Alusasut

Yrittämistä ja etenkin rahan käyttöä pitäisi toden teolla opettaa jo koulussa.

14.1.2011 14.49  Suomi on nuori ja vammainen

Asenneasiakin. Otetaan enemmän vastuuta omasta itsestä ja tavoitteita itsen kautta, eikä vain kommunistisia ihanteita. Suomi on pudonnut vasta puusta.

5.8.2011 13.24  Google-markkinointi

Haluaisin vielä lisätä tähän keskusteluun erän myynnin välineen, jota on Suomessa käytetty vielä luvattoman vähän. Hakukoneoptimoinnilla ja hakukonemainonnalla (Google AdWords) saadaan yrityksen sivuille hyvin tehokkaalla tavalla kävijöitä. Sen jälkeen on luonnollisesti kiinni sivuston sisällöstä ja myyvyydestä, kuinka moni näistä vierailijoista muuttuu maksaviksi asiakkaiksi. Google edellinen maajohtaja sanoi, että Suomi on hakukonemarkkinoinnin Bulgaria - valitettavasti tämä kuvaa edelleenkin nykytilannetta. Sekä suomalaiset isot että pienet yrityksen hyötyvät tästä' uudesta markkinoinnin ja myynnin välineestä merkittävällä tavalla. Suosittelen kaikkia suomalaisia yrittäjiä ottamaan tämän tosissaan.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini