Blogin arkisto

Miksi valmentautua, kun koulut on jo käyty?

Share |

Maanantai 18.7.2011 - Hans-Peter Siefen


Suomalainen koulujärjestelmä on maailman paras. Kuulimme tämän jälleen pari kuukautta sitten, kun Newsweek julkaisi Suomen maailman parhaaksi maaksi syntyä. Voimme kaikki siis olla onnellisia syntymästämme tähän satumaisen kauniiseen maahan, jossa kaikki asiat ovat hyvin ja on turvallista. Se miten ne ovat tulevaisuudessa meillä kullakin, riippuu meistä itsestämme.

Avainsanat: Hans-Peter Siefen, koulutus, kehittyminen, ongelmanratkaisu, valmentautuminen, elämänkokemus, yhteistyö, asenne


Kommentit

24.11.2010 15:01  Hip Hip Hurraa

Olipa loista kirjoitus!!! Asiaa!!!!!!!!!!!!!!!!
Toivottavasti vanheminen ei tuo kyynisyyttä.

25.11.2010 17:17  Oppiminen ei tule itsestään

Suurin osa ei ole valmis käyttämään aikaansa tai maksamaan koulutuksesta. Sitä aikaa ei koskaan "löydy". Ei kai jos sitä ei anna. Pelkkä käyminen jossain koulutuksessa tai kirjan lukeminen ei yksistään auta. Täytyy toimia oppien mukaan.
Samahan se on monen muun asian kanssa.

7.12.2010 14:55  Tarja Huttunen

Koulutus on hyvä vain ja ainoastaan silloin, kun asiat todella siirtyvät koulutettavan arjen käytännöiksi. Veikkaanpa, että näin ei useinkaan sinänsä mielenkiintoistenkaan koulutusten ja seminaarien jälkeen käy, vaan asiat ikään kuin unohtuvat tai jäävät liian abstrakteina leijumaan jonnekin eetteriin. Pulma on siinä, miten asiat opetetaan sekä kenen näkökulmasta, kouluttajan vai koulutettavan, koulutus rakentuu. Loistavakaan puhuja ei välttämättä saa lamppua syttymään kuulijan päässä, jos asia ei jotenkin kosketa kuulijan aikaisempaa kokemusmaailmaa. Tässä olisi kouluttajille ja valmentajillle oppimisen paikka -sekä myös kaikille koulutuksiin osallistuville kehotus vaatia laatua löpinöitten sijaan. Näin uskallan väittää liian monessa tehottomassa koulutuksessa mukana istuneena!

7.12.2010 15:11  Osallistujalla myös vastuu, onhan sanottu, että opettaa ei voi jos ei halua oppia

Olen osittain eri mieltä siitä, että Koulutus on hyvä VAIN ja AINOASTAAN silloin, kun asiat todella siirtyvät koulutettavan arjen käytännöiksi.
Monesti jokin toiseksiu tarkjoitettu idea saa lampun palamaan toisessa kohtaa. Lisäksi koulutuksissa voi verkostoitua ja saada vielä muutakin kuin esiintyjän esityksen. On myös niin, että kaikki asiat eivät pidemmästä koulutuksesta koskaan siirry arjen käytäntöön. Kapasiteetti ei riitä sisäistämään. Mutta yksikin asdia voi muuttaa todella paljon.

29.7.2011 23:26  Koulutus kannattaa aina

Koulutus kannattaa aina. Kunhan työtkin tulee tehdyksi. Se lisää ajattelua. Muuten pyörit samoilla aivoilla, vanhoilla "öljyillä".

26.2.2012 15:12  pikalainat

löytyykö facebookkia?

27.2.2012 10:17  Yrittäjälinja

https://www.facebook.com/pages/wwwyrittajalinjafi/218183983078


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini